[h=2]مصاحبه با رتبه برتر آزمون دکتری ۹۳ رشته معماری[/h] سمانه یاراحمدی متولد سال ۱۳۶۲، در سال ۸۱ وارد مقطع کارشناسی در رشته مهندسی معماری دانشگاه تهران شده است. ایشان پس از فارغالتحصیلی از مقطع کارشناسی در سال ۸۵، در سال ۸۶ وارد مقطع ارشد در رشته معماری منظر گردیده و در سال ۸۹ تحصیل در دانشگاه تهران را به پایان رسانیده است.
وی با شرکت در کنکور دکتری ۹۳ موفق به کسب رتبه ۸ در رشته معماری گردیده و پس از سپری کردن مرحله مصاحبه علمی، در دانشگاه تربیت مدرس پذیرفته شده است.
پیاچدی تست: مطالعه برای آزمون دکتری را از چه زمانی آغاز کردید؟
من مطالعه پراکنده در جهت آرمون دکتری را از دی ماه شروع کردم که این مطالعه در بهمن ماه به صورت منظم و با برنامهریزی ادامه پیدا کرد.
پیاچدی تست: میزان مطالعه شما جهت آمادگی برای آزمون به طور متوسط روزی چند ساعت بود؟
در اکثر روزهایی که امکان رفتن به کتابخانه ملی را داشتم، آنجا به طور متوسط روزی ۸ ساعت درس میخواندم. البته در طول هفته روزهای استراحت نیز داشتم و گاهی اصلاً مطالعه نمیکردم.
پیاچدی تست: چه طور شد که پس از فاصله گرفتن از تحصیلات دانشگاهی، تصمیم به شرکت در آزمون دکتری گرفتید؟
من پس از فارغالتحصیلی مشغول به فعالیت حرفهای شدم و یک سال بعد از آن، امکان تدریس در دانشگاه آزاد برای من فراهم شد که با شروع تدریس به این کار علاقمند شدم و احساس کردم که برای موفق شدن در این زمینه نیاز هست که مطالعات خودم را عمیقتر کنم و با تحصیل در دوره دکتری درک خودم را در زمینه معماری این امکان برایم فراهم میشد. بنابراین میتوانستم در انتقال مطالب به دانشجویان تأثیرگذارتر عمل کنم.
پیاچدی تست: منابع مورد نیاز جهت کسب آمادگی برای کنکور را چگونه شناختید؟
با جستوجو در سایتهای مرتبط که به معرفی منابع امتحان میپردازند و همچنین بررسی آزمونهای سال های قبل.
پیاچدی تست: برای مطالعه دروس زبان و استعداد تحصیلی چقدر زمان گذاشته بودید؟
بنده قبلاً در آزمونGRE و TOEFL شرکت کرده بودم و فقط برای آزمون مروری کوتاه برای زبان داشتم. برای آشنایی با سؤالات استعداد تحصیلی نیز تستهای آزمونهای سالهای گذشته را بررسی و حل کردم.
پیاچدی تست: بعد از کنکور در مورد سطح آزمون و نتیجه احتمالی خودتان چه فکر میکردید؟
با وجود این که آزمون سال ۹۳ با سالهای گذشته فرقهای اساسی داشت (به عنوان مثال، برای اولین بار سؤالاتی از مبحث روش تحقیق در کنکور مطرح شد)، بعد از امتحان احساس رضایت داشتم و احتمال قبولی خود را بالا میدانستم. به خصوص به دلیل این که در بخش زبان و استعداد تحصیلی نسبت به بقیه شرکتکنندگان با زمانبندی صحیح وقت کم نیاورده بودم.
پیاچدی تست: رزومه شما جهت شرکت در مرحله مصاحبه علمی چه بود؟
من دارای یک مقاله علمی- پژوهشی، یک مقاله همایشی، چهار مقاله علمی- ترویجی و همکاری در چاپ کتاب هستم. در دوره تحصیل در مقطع کارشناسی و کارشناسیارشد جزو دانشجویان ممتاز و استعداد درخشان بودم. همچنین دارای سابقه تدریس و مدرک زبان نیز بودم.
پیاچدی تست: برای مصاحبه به کدام دانشگاهها دعوت شدید و هر یک به چه نحوی برگزار شد؟
من پنج دانشگاه را به ترتیب برای مصاحبه انتخاب کردم: ۱٫ دانشگاه تهران؛ ۲٫ دانشگاه شهید بهشتی؛ ۳٫ دانشگاه تربیت مدرس؛ ۴٫ دانشگاه علم و صنعت؛ ۵٫ دانشگاه هنر
به طور کلی در مصاحبه هر دانشگاه موارد مشترکی وجود داشت بدین ترتیب که در بدو ورود شخص چند دقیقه وقت دارد که در حضور اساتید به معرفی خود بپردازد و هدف خود را از ورود به دوره دکتری شرح دهد و در این بین هر دانشگاهی روی یک مسأله خاص تأکید بیشتری دارد.
اولویت اول: دانشگاه تهران
در دانشگاه تهران هدف اصلی از سؤالات، پی بردن به علت تحصیل دوره دکتری بود. این هدف میتوانست علاقه به تدریس یا پژوهش و یا هر چیز دیگری باشد. ضمناً در مصاحبه دانشگاه تهران، آزمون کتبی نیز برگزار شد.
اولویت دوم: دانشگاه شهید بهشتی
سؤالاتی که بخش اصلی مصاحبه در این دانشگاه را تشکیل میدادند، پروپوزال داوطلب جهت پژوهش در دوره دکتری بود و سؤالاتی از قبیل فرضیه و سؤال تحقیق، ضرورت و روش انجام آن پرسیده میشد.
اولویت سوم: دانشگاه تربیت مدرس
در این دانشگاه مصاحبه در چند مرحله انجام میشد، در مرحله اول مدارک علمی بررسی میشد. در مرحله دوم سؤالات زبان به صورت تخصصی و عمومی شامل لغات تخصصی رشته معماری و صحبت به صورت مکالمه با استاد حاضر صورت میگرفت. همچنین خلاصه پروپوزال تز دوره دکتری نیز باید به انگلیسی بیان میشد. بعد از آن سوابق کاری و حرفهای بررسی میشد. در مرحله آخر نیز سؤالات تخصصی در زمینه پروپوزال دوره دکتری، روش تحقیق، نحوه رفرنسدهی مطرح میشد.
اولویت چهارم: دانشگاه علم و صنعت
در مصاحبه این دانشگاه بیشتر در مورد معرفی خود داوطلب و پروپوزال سؤال شد و در مقایسه با سایر دانشگاهها، مصاحبه کوتاهی بود و سؤالات زیادی پرسیده نشد.
اولویت پنجم: دانشگاه هنر
در این دانشگاه نیز تأکید اصلی و بخش عمده سؤالات به هدف از شرکت در دوره دکتری و پروپوزال اختصاص داشت.
پیاچدی تست: چه توصیهای برای دوستان خود که داوطلب کنکور ۹۴ هستند، دارید؟
من به دوستان عزیزی که قصد شرکت در آزمون دکتری ۹۴ هستم توصیه میکنم که ابتدا در تصمیم خود برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری مصمم شوند و پس از تعیین هدف مشخص، تمام تلاش خود را برای مطالعه هدفدار دروس به کار ببرند. همچنین همزمان با درس خواندن برای کنکور به تقویت رزومه علمی خود بپردازند، زیرا که مواردی مانند تألیف و چاپ مقاله و همچنین دریافت مدرک زبان زمانبر بوده و رسیدن به آنها بعد از کنکور و اعلام نتایج تقریباً غیرممکن است. پس بهتر است برای همه اینها برنامهریزی داشته تا بتوانند همزمان از عهده همگی برآیند.
پیاچدی تست: چه منابعی جهت آزمون دکتری مطالعه کردید؟
- سازه در معماری، دکتر گلابچی
- درک رفتار سازهها، دکتر گلابچی
- معمار، مهندس، ساختار، دکتر گلابچی
- سیستمهای ساختمانی آینده، دکتر گلابچی
- نانوفناوری در معماری و مهندسی ساختمان، دکتر گلابچی
- معماری دیجیتال، دکتر گلابچی
- جزئیات ارتقادهنده معماری، دکتر گلابچی
- فناوریهای نوین ساختمانی، دکتر گلابچی
- طراحی ساختمانهای بلند، دکتر گلابچی
- معماری آرکی تایپی، دکتر گلابچی
- درآمدی بر هویت اسلامی در معماری، عبدالحمید نقره کار
- سبکشناسی معماری، محمد کریم پیرنیا
- مبانی و مفاهیم در معماری معاصر غرب، وحید قبادیان
- از زمان و معماری، منوچهر مزینی
- آشنایی با معماری جهان، ابراهیم زارعی
- و جزوات دانشگاهی اساتید دانشگاه تهران