تفاوت دکتری پژوهش محور با دکتری عادی
دوره های دکتری پژوهش محور ۱۰ تفاوت نسبت به دوره های عادی دارند.
حمد مهدی نژاد نوری، معاون پژوهشی وزیر علوم تحقیقات و فناوری در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: اساس کار دوره های پژوهش محور که هم اکنون تنها در مقطع دکتری صورت می گیرد حل مسئله موجود در کشور است این نیازها می تواند مربوط به حال، آینده نزدیک یا آینده دور باشد.
وی به هزینه دوره های پژوهش محور و دوره های عادی اشاره کرد و گفت: در دوره های پژوهش محور دانشجو (صاحب مسئله) خودش باید هزینه دوره را بپردازد، چنانچه در دوره های عادی اینطور نیست.
مهدی نژاد تصریح کرد: همچنین دوره پژوهش محور به صورت مسئله یعنی همان پژوهش آغاز می شود و پروژه متناسب با آن تعیین و بررسی و مطالعه می شود اما در دوره های آموزشی اینطور نیست.
وی به تعداد واحدهای درسی در دوره های پژوهش محور و دوره های آموزشی عادی اشاره کرد و گفت: تعداد واحدهای درسی در دوره پژوهش محور و دوره های عادی نیز متفاوت است، چنانچه دوره پژوهش محور در مقطع دکتری ۸ واحد داشته اما دوره های عادی ۲۴ واحد دارند همچنین در پایان دوره پژوهش محور دانشجو به دفاع از پروژه می پردازند ولی در دوره های عادی امتحان جامع ملاک ارزیابی است.
مهدی نژاد نوری در ادامه گفت: همچنین در دوره پژوهش محور دانشجو به عنوان همکار تحقیقاتی محسوب شده و حق تحقیق دریافت می کند چنانچه در دوره آموزشی دانشجو بعد از انتخاب حق التدریس دریافت می کند.
وی افزود: تعداد مقالات در دوره پژوهش محور بیشتر از دوره آموزشی عادی است.
مهدی نژاد تصریح کرد: در دوره های عادی یک استاد چند دانشجو دارد اما در دوره پژوهش محور چند دانشجو ظرفیت حل یک مسئله را دارند و همین امر موجب افزایش تعداد دانشجویان دکتری در پژوهش محور شده است.
وی اظهار داشت: در دوره پژوهش محور دانشجو با توجه به تحقیقات و پژوهش های خود درصد ارتقا مهارت و مهم بیشتر است.
مهدی نژاد به مدرک این دوره پژوهش محور و دوره های عادی اشاره کرد و گفت: هیچ تفاوتی بین مدرک دوره های پژوهش محور و دوره های عادی وجود ندارد.
منبع:
http://phdtest.ir