salam aghaye niyazi shoma ke adamo naomid mikoni mishe begin che reshtei daramadesh khube ? vala man ke mikhastam biyam tu in reshte az har ki tahghigh kardam goftan ayande shoghlish khube hala shoma intari migin ba in ke khodetunam sare kar mirin
متاسفانه تو ایران این رشته خیلی بازاره کار نداره اما مطمئناً هر رشته ای اگه همراه با علاقه و پشتکار باشی بهترین نتیجه رو میده...پس نگران و دلسرد نباش nusha
این رشته تویه دانشگاه ها کمه و دارن یواش یواش زیادش می کنن ، منظورم از زیاد اینه که سالی یه دانشگاه این رشته رو به رشته هاش اضافه می کنه
فاراقتحصیلان این رشته نسبت به رشته های دیگه خیلی کمتره و نیاز کشور خیلی زیاد، البته خیلی هم جا نیفتاده
می دونی بستگی به خودت داره

رشته ی باکلاس و جالبیه
تا اونجایی که من اطلاع دارم کارها اول به پارتی نگاه می کنند ، دوم به معدل مدرک ، سوم به دانشگاه
البته اگه دانشگاه های خوب دولتی باشه امتیازش خوبه ولی باز هم معدل شرط بهتری هست یرای استخدام ها
حالا آقای نیازی که خودشون توی کارند بهتر می تونند جواب بدند
دوستان بحث خوبی رو آغاز کردند . من هم سعی می کنم یک سری تجربیات خودم رو براتون بیارم . ببینید یکی از مسائلی که تو ایران فارغ التحصیلان همه رشته ها ( غیر از رشته های پزشکی که وزارت خانه مجزا دارند و پشتشون حسابی گرمه ) این مسئله هستش که بازار کار وضعیت مشخصی نداره . به همین خاطر هم من به دوستمون که الان سر کار هست و داره کار می کنه توصیه نکردم رشته اش رو عوض کنه .
زمانی که من این رشته رو انتخاب کردم این رشته جزو تاپ ترین رشته های دانشگاهی بود و قبولی توی اون یک رتبه 2 رقمی و نهایتا سه رقمی زیر 200 می خواست . تازه توی دهنا افتاده بود و خلاصه کلی کلاس داشت . منتهای مراتب چند سال که گذشت و اولین فارغ التحصیلان این رشته وارد بازار کار شدند تازه متوجه شدیم که با اینکه بازار کار تشنه این رشته هست ولی متاسفانه به لطف درایت و برنامه ریزی مسئولین امر جایگاه مشخصی برای این رشته توی بازار کار نیست و هیچ کس مجبور نیست یک مهندس پزشک رو استخدام کنه . خوب این روند تاثیر نامطلوبی روی افرادی که وارد این رشته شده بودند گذاشت و به تدریج جایگاه این رشته رو پایین آورد .
از طرفی با گذشت زمان به کار گیری فارغ التحصیلان این رشته روند خوبی را به خود گرفته و کمک کم داره جای خودش رو تو بازار کار باز می کنه اما هنوز هم پیدا کردن کار بیشتر از خود رشته به قابلیتهای شخصی فرد بستگی داره .
در مورد معدل هم خیلی نگران نباشید فقط در استخدامهای دولتی تاثیر داره وگرنه تا حالا کسی از من معدل نپرسیده

البته این رو هم بگم که در ایران اکثر رشته ای تحصیلی با این مشکل رو برو هستند . یادم هست زمانی که من تازه رفته بودم دبیرستان رشته عمران خیلی رو بورس بود . چون هم رشته ای هست که ساده تر از دیگر مهندسی ها است و هم بازار کار توپی داشت . اما وقتی می خواستیم انتخب رشته کنیم این رشته خیلی افت کرده بود تا جایی که فارغ التحصیلان این رشته برای استخدام و کاریابی مشکل که چه عرض کنم معضل داشتند . اما حالا دو ساله که این رشته باز توی بازار کار رو بورس افتاده و هر روزنامه ای رو که باز کنید می بینید که چند تا موقعیت شغلی خوب براش هست . حالا این وضعیت تا کی ادامه پیدا می کنه کسی نمی دونه .
به همین دلیل در انتخاب رشته من همیشه به دوستان توصیه می کنم در بین رشته هایی که از نظر بازار کار معضل بزرگی ندارند ، اونهایی رزو انتخاب کنند که بیشترین علاقه رو بهش دارند . مثلا خود من در زمانی فارغ التحصیل شدم که این رشته با معضل کار روبرو بود ولی چون به این رشته واقعا علاقه داشتم با معضلاتش کنار اومدم و واقعا از کاری که می کنم لذت می برم هرچند دوستانم در رشته های دیگری که من به راحتی می توانستم در اونها قبول بشم درامد خیلی بیشتری دارند .
در مورد درآمد هم باید بگم که متاسفانه در ایران ربطی به قابلیتهای شما و رشته شما نداره . هزار و یک عامل درش دخیل اند که شاید آخرینش رشتتون باشه .
اگه بخوایم یک جمع بندی داشته باشیم باید بگم که به قول دوستمون به لحاظ کلاس کار ( بخصوص برای اونهایی که دم بختند )حرف نداره
از لحاظ دوره تحصیل خوب چون پایه و اساسش الکترونیک ( در گرایش بیوالکتریک و بالینی ) مکانیک ( در گرایش بیومکانیک ) و مواد ( در گرایش بیومواد ) هست انتظار یک رشته ساده که واحداش رو به راحتی پاس بکنید نداشته باشید
از نظر ادامه تحصیل در داخل کشور خوب و در خارج از کشور عالیه
از نظر بازار کار در داخل کشور فعلا متوسط و در خارج از کشور بی نظیره
از نظر در آمد در داخل کشور متوسط و بسیار وابسته به عوامل متفرقه و در خارج جاز کشور حرف نداره
بازم سوالی داشتید ما در خدمتیم