0.8 بر مبنای خشک
ببخشید چجوری حساب کردید؟
یه مسئله مشابه گفته ماده ای 80% رطوبت داشته نصف وزنش را از دست داده محتوای رطوبت چنده؟ جواب گفته 60% ، به این صورت:
0.2*1= 0.5*(1-x)
0.8 بر مبنای خشک
مدلی که داده میشه یا تجربی هست یا ریاضی که در هر صورت بر اساس داده به دست میاد. داده هم با آزمون و خطای تجربی ... باید بررسی کنید ببینید که یا از داده های مقالات قبلی استفاده شده یا اینکه مدل و جدول داده رو داشتن و فقط نمودار بر اساس اون ترسیم شده.
سلام
آزمایش بار اول که تکرار نیست،
روز اول دوم سوم و چندم وقتی اهمیت داره که زمان هم در آزمون اهمیت داشته باشه
بسته به نوع آزمون و دستگاه و محدودیت های زمانی انتخاب می کنید اما معمولاً یا همه رو باهم انجام میدن همراه تکرارها ! یا چند تا رو همراه با تکرار در یک زمان مشخص بعد چند تیمار دیگه رو همراه با تکرارهاشون در زمان بعدی
0.8 بر مبنای خشک
من وزن نمونه ام 9.149 گرم بود(محلول آبکی در ضخامت 5 میلی متر ریختم پلیت)، 120 دقیقه خشکش کردم و هدف این بود محتوای رطوبت را به 0.1 بر مبنای خشک برسانم، که رساندم، محتوای رطوبت اولیه هم 87% درصد بود بر مبنای تر، حالا نمونه ام 1.27 گرمه، اما میخوام آنرا به صورت پودر خراش بدم ولی چسبندگی داره و میچسبه به پلیت، انگار مثل لاستیک میمونه و کمی رطوبت دار به نظر میرسه. نکنه در محاسبه محتوای رطوبت اشتباه کرده ام؟ نمیدونم کجای کار می لنگه. کمکم میکنید؟
ازمون من فاکتوریل طرح کامل تصادفیه. میترسم بار اول را برای همه انجام داده و سپس تکرار دوم را برای همه و نهایتا تکرار سوم را برای انجام بدم و اینکار باعث بشه فاصله زیادی بین تکرار 2 و 3 رخ بده و خطا ایجاد کنه
دوستان کسی کتاب اصول و نگهداری محصولات کشاورزی - جواد میدانی رو نداره؟
سلام. با سپاس فراوان از پاسخ شما
یه سوال دیگه هم داشتم. فرض کنید 10 گرم نمونه غذایی با محتوای رطوبت 0.9 بر مبنای خشک میذاریم در خشک کنی که خودش ترازو داره، حالا بعده نیم ساعت به وزن ثبت شده توسط خشک کن نگاه میکنیم می بینیم نوشته 5 گرم مثلا، حالا محتوای رطوبت این نمونه چقدره؟
ببخشید چجوری حساب کردید؟
یه مسئله مشابه گفته ماده ای 80% رطوبت داشته نصف وزنش را از دست داده محتوای رطوبت چنده؟ جواب گفته 60% ، به این صورت:
0.2*1= 0.5*(1-x)
بله معادلات تجربی برای محاسبه خواص حرارتی مواد غذایی بر اساس ترکیبات موجود هستن مثل ثابت هدایت، ضریب نفوذ، دقیقاً چگالی ، ظرفیت گرمایی ویژهسوال من این هست که اصلا اینکار به صورت تجربی و بدون دستگاه مگر ممکن است؟
ما میخواهیم خودمان اینکار را انجام دهیم.
شاید بشود گفت گرمای ویژه در رفرنس ها یک مدل کلی برایشان به صورت تابعی از رطوبت وجود دارد، مثلا نوشته گرمای ویژه تابعی از رطوبت و قند و پروتئین و ...
ولی برای هدایت حرارتی و چگالی من همچین چیزی ندیده ام که بشود این دو پارامتر را با استفاده از ترکیبات ماده غذایی بدست آورد.
داریم همچین چیزی؟
سلام . اشتباه شده ؛ پاسخ قبلی بر مبنای تر بود نه خشک
اما پاسخ درست, چون داده های فرضی سوالتون هم درست نبود با یک تناسب میشه فهمید که مقدار محتوای خشک چقدره (با این داده های فرضی بیشتر از 5 گرم بود) و سپس براش یک فرمول نوشت که فقط با قرار دادن وزن ثانویه نمونه خشک شده بتونید رطوبت بر مبنای خشک رو بدست بیارید
پ.ن.: سعی کنید توو محاسبه به همین فرم، عدد مربوط به ماده خشک رو تا چند رقم اعشار بذارید تا دقیقا عدد دقیق رو بده. چک کردم همین فرم محاسبه، درسته.
واقعا الان 3 ساعته دارم روی این عکس فکر میکنم. در دنیای ریاضی چجوری ممکنه این روابط و این تساوی برقرار بشه؟
Mw+Ms=9+10=19g
Mt=Mw+Ms=10g
واقعا یه همچین چیزی به نظرتون درسته؟ چجوری ممکنه Mw+Ms یه بار بشه 19 یه بار بشه 10؟ ادامه ی رابطه هم که نوشته اید دقیقا همینجوری برام گنگه
من وزن نمونه ام 9.149 گرم بود(محلول آبکی در ضخامت 5 میلی متر ریختم پلیت)، 120 دقیقه خشکش کردم و هدف این بود محتوای رطوبت را به 0.1 بر مبنای خشک برسانم، که رساندم، محتوای رطوبت اولیه هم 87% درصد بود بر مبنای تر، حالا نمونه ام 1.27 گرمه، اما میخوام آنرا به صورت پودر خراش بدم ولی چسبندگی داره و میچسبه به پلیت، انگار مثل لاستیک میمونه و کمی رطوبت دار به نظر میرسه. نکنه در محاسبه محتوای رطوبت اشتباه کرده ام؟ نمیدونم کجای کار می لنگه. کمکم میکنید؟
این مورد حل شد.
با عرض سلام
پروژه ای فوری باید اراءه بدم درباره استارتر صنایع غذایی اما چیز زیادی پیدا نکردم
اگر مقاله یا منبعی ویا سایت ترجیحا فارسی در این باره میشناسید لطفا به من اطلاع دهید با تشکر
سلام دوستان من اطلاعاتی در مورد مراحل تولید قند ، دستگاه های مربوط بهش و در کل هرچی تو کارخونش اتفاق میافته رو لازم دارم کسی میتونه کمکی بهم بکنه لطفاااااااا؟؟![]()
با سلام و خسته نیاشید
کسی کاربرد ژلان و لوان رو میتونه توضیح بده؟
ممنون از شما
با سلام و تشکر از شماسلام
هر دو اگزوپلی ساکارید میکروبی هستن که در پزشکی، پایداری و تثبیت کردن سیستم های امولسیونی و طعم و رنگ، پوشش های کپسولاسیون، فیلم های خوراکی کاربرد دارند.
مقالات فارسی و لاتین و کتب شیمی مواد غذایی رو مطالعه بفرمایید.
برای نمونه:
مقاله1
مقاله2
مقاله3
مقاله4
مقاله5
پاورپوینت
صمغ ژلان از جمله پلی ساکاریدهای میکروبی بوده و ترکیب آن ها برای تشکیل گرانول ها، نه تنها مقاوم به اسید می باشد و با یون های کلسیم نیز پایدار می شود.
صمغ ژلان یک هترو پلی ساکارید آنیونی میکروبی خطی است که با تخمیر براثر فعالیت باکتری سدوموناس الودا به وجود می آید و جهت ایجاد ژل به یک فرآیند حرارتی و حضور کاتیون ها نیاز دارد. صمغ ژلان در صنعت فرآورده های گوشتی به عنوان یک جایگزین چربی بکار می رود و توانایی ایجاد محصولی با بافت ، رنگ و خواص ارگانولپتیکی مشابه نمونه محصول پر چرب را دارد.صمغ ژلان به عنوان یک افزودنی خوراکی برای قوام آوردن و غلظت دادن به ماستها و ژلهها مورد استفاده قرار میگیرد.
صمغ ژلان به ویژه به این دلیل مفید است که در دمای ۳۷ درجه سیلسیوس به ژله تبدیل میشود و این دما برای سلولهای زنده دمای مناسب و مطلوبی است. محققان یک اسکلت بندی را با کمک صمغ ژلان ساخته شدهاند که به سلولها کمک میکند در جهت تولید بافت مناسب رشد کنند. این اسکلت بلندی که پلیمر زیستی است که توسط باکتریهای گونه «پسودوموناس الودا» تولید میشود.
سلامبا سلام و تشکر از شما
لطفا درباره صمغ کارایا و کاربرد آن در مواد غذایی هم اگر براتون مقدور هست مقالات و توضیحی بفرستید.
~~~~
سلام بسیار بسیار متشکرم
من دانشجوی ترم یک رشته صنایع غذایی هستم و چون رشته قبلی ام نامرتبط بوده مفاهیم برایم سخت است. از کمک شما بسیار ممنونم.
اگر امکانش هست چند مقاله و کتاب درباره {رنگ های مورد استفاده در مواد غذایی} را برایم بفرستید.
با تشکر
سلام. کتاب AOAC رو دارین شما؟
من بدنبال یه روشی هستم برای اندازه گیری محتوای رطوبت پودر با استفاده از آون، منتهی پودر تولیدیم خیلی کم هست، در اکثر رفرنس ها نوشته از 5-2 گرم پودر برای این منظور استفاده میشه. حداقل مقداری که تونستم پیدا کنم 1 گرم پودر بود. میخواستم ببینم از این مقدار کمتر هم داریم در روش های AOAC؟
سلام. کتاب AOAC رو دارین شما؟
من بدنبال یه روشی هستم برای اندازه گیری محتوای رطوبت پودر با استفاده از آون، منتهی پودر تولیدیم خیلی کم هست، در اکثر رفرنس ها نوشته از 5-2 گرم پودر برای این منظور استفاده میشه. حداقل مقداری که تونستم پیدا کنم 1 گرم پودر بود. میخواستم ببینم از این مقدار کمتر هم داریم در روش های AOAC؟
سلام
همون چاپ 1990 در دسترس بود. با توحه به نوع ماده غذایی، شاید بشه استانداردی درآورد ولی معمولاً بالای 2 گرم هست مقدار نمونه ها.
کتاب تجزیه نیلسن رو مطالعه کنید (تالار کتابخانه تخصصی- دو تاپیک اخیر کتابهای تجزیه مواد غذایی نیلسن و کنترل کیفی )
بخش ششم کتاب تجزیه، انواع روش ها ذکر شده.
روش اندازه گیری با آون یک روش ساده هست که برای اندازه گیری رطوبت استفاده می شه.
در مورد پودر ، به عنوان مثال پودر کاکائو، مقدار حداکثر رطوبت مجاز 5 درصد بیان شده که اگه با ترازویی با دقت 0.1 گرم اندازه گیری بشه ، حداقل مقدار نمونه هم باید 2 گرم باشه
اگه مقدار پودر کم هست، (کمتر از 2 گرم) شاید بایک ترازوی با دقت بالا و محفظه دار مثل دقت 0.0001 گرم این مقدار رطوبت سنجیده بشه. یک عده مقاومت هایی توو ریزساختار مواد پودری متخلخل هست که ممکنه جلوی خروج رطوبت رو بگیره که حالت آب متصل به اجزای ماده نمونه (آب غشایی) رو داره و حالت آزاد رو ندارن (طبق شیمی آب و فعالیت آبی) که این بستگی به اون نمونه داره که چقدر مقاومت به از دست دادن آب داشته باشه که توو همون ساعات اولیه آون گذاری مشخص میشه، آگلومریزاسیون رو هم باید در نظر بگیرید... با مقدار کم نمونه احتمال خطای آزمایشگاهی بیشتر میشه
روش های دیگه بهتره برای مواد پودری استفاده بشه با دمای پایین تر مثل روش گراویمتری 88 درجه و تحت خلا همراه استفاده از شن های ریز و یا کارل فیشر و یا تیتراسیون و یا تقطیر (ضمیمه - مقاله) و یا روش هایی که با آپارت مخصوص انجام می شه و محدودیت در مقدار نمونه ندارن. (ضمیمه - استاندارد)
powdered+ moisture + limited + extent اینا رو بیشتر بررسی کنید تا به یک روش استاندارد و آزموده شده برسید
در ضمیمه ها (Cx-... ) انواع روش های استاندارد تعیین رطوبت همراه شماره های استاندارد ذکر شده
موفق باشید
خیلی ممنون از لطفتون. تا 25 میلی گرم هم پیدا کردم فقط حیف خلا داره که دستگاه نداریم ما.
در حد آزمایشگاهی می شه با روش ساده ایجادش کرد با دسیکاتور یا پمپ خلا