خب در گام اول باید یه تعریفی از سیستماتیک داشته باشیم!
منظور از علم رده بندی گیاهی تقسیم بندی گیاهان برای سهولت آشنایی با آنهاست.
با مطالعه طبقه بندی گیاهی از آغاز تاکنون می توان آنها را در سه نوع رده بندی مصنوعی، طبیعی و فیلوژنتیک قرار داد.
رده بندی مصنوعی:
در این رده بندی اختصاصات ظاهری گیاهان ملاک و مبنا قرار میگرفت و هر چند دانشمندان سعی می نمودند که نقائص آنرا مرتفع سازند و طبقه بندی بهتر و حقیقی تری جانشین نمایند، چون گونه های گیاهی را لایتغیر می پنداشتند نتیجه مثبتی عاید نگردید.
در گذشته رده بندی هایی را از روی حجم، طول عمر، فصلی بودن، فوائد گیاهان برای انسان نموده اند .... مثل :
از نظر اندازه: درخت، درختچه، بوته، گیاهان پیچ و علفی
از نظر فصل رشد: بهاره، تابستانه، پاییزه و زمستانه
رده بندی طبیعی:
این رده بندی بر اساس روابط قرابت و خویشاوندی و وراثتی گیاهان استوار است و طبق نظریات امروزه اساس تکاملی دارد. این رده بندی بر خلاف رده بندی مصنوعی علمی است.
اولین رده بندی طبیعی توسط دوژوسیو پیشنهاد شد که در این طریقه مقایسه چندین صفت و شکل ظاهری چند عضو از گیاهان مورد نظر اساس رده بندی قرار میگیرد.
رده بندی فیلوژنتیک:
نظریه تکامل موجودات گیاهشناسان را متوجه تکامل تدریجی گیاهان نمود و به این نتیجه رسیده اند که هر گروه گیاهی در طی قرون و اعصار تکامل میباید که به وسیله یک شجره نامه مشخص شود. طرح شجره نامه گیاهی را فیلوژنی گویند و هر فیلوم phylum گیاهی یکی از شاخه های این شجره نامه است. رده بندی فیلوژنتیک بر روی تکامل رستنیها و مطالعات فیلوژنی پایه گذاری شده است و نباتاتی در یک گروه قرار میگیرند که مشخصات و اختصاصات مشترک آنها از نیاکان فسیل آنها که امروزه وجود ندارند به ارث رسیده و از آنها مشتق شده باشند.