[
فقط یه سوال دیگه هم بود...اون هم اینکه چرا حباب ها به صورت کروی هستند؟
اگه حبابها می تونستن اونقدر ابعاد بزرگی داشته باشند که در قطب شمال و قطب جنوب اونها ( اصطلاح دیگه ای پیدا نکردم!) اختلاف فشار قابل توجه بود (به دلیل تغییر ارتفاع ستون سیال پیرامون) کروی نمی شدن و قسمت پایینی کوچیکتر می شد و همین باعث میشد. البته این در شرایطیه که فرض کنیم حباب مفروض ما به دلیل نیروی بویانسی بالا نمی ره. به نظر من فقط به دلیل یکسان بودن فشار در همه نقاط حباب شکلش کروی میشه. و اگه دقت کنید در سیال خیلی لزج حبابهای هوا کاملا کروی نیستند و نیمکره پایین اونها کوچیکتره. همین کوچیک بودن نیمکره پایینی هم باعث سریعتر بالا رفتن حباب میشه چون مثل یه پمپ جابجایی مثبت سیال گاز رو به نیمکره بالایی می رونه. می تونید تصور کنید؟ شکل سطح سیال هم در هر صورت به برآیند نیروی حاکم در اون نقطه از سطح عموده و ....
حالا من یه سوال دارم. چرا سیالی که از یک دریچه سینک در حال تخلیه هست بعد از مدتی چرخش پیدا می کنه؟ و باعث میشه یک ستون هوا از وسط دریچه تخلیه تا سطح سینک ایجاد بشه؟ جالب اینکه این پدیده باعث میشه سیال با سرعت بیشتری نسبت به زمانی که مقطع دریچه کاملا توسط دریچه اشغال شده تخلیه بشه. این پدیده در صورت طراحی اشتباه دهانه لوله مکش پمپ باعث مشکلات مهمی در پمپ هایی که از یک مخزن مکش دارند میشه. خوشحال میشم جوابش رو وقتی از استادتون پرسیدین به ما هم بگید.
حالا من یه سوال دارم. چرا سیالی که از یک دریچه سینک در حال تخلیه هست بعد از مدتی چرخش پیدا می کنه؟ و باعث میشه یک ستون هوا از وسط دریچه تخلیه تا سطح سینک ایجاد بشه؟ جالب اینکه این پدیده باعث میشه سیال با سرعت بیشتری نسبت به زمانی که مقطع دریچه کاملا توسط دریچه اشغال شده تخلیه بشه. این پدیده در صورت طراحی اشتباه دهانه لوله مکش پمپ باعث مشکلات مهمی در پمپ هایی که از یک مخزن مکش دارند میشه. خوشحال میشم جوابش رو وقتی از استادتون پرسیدین به ما هم بگید.
مهندس! شما خودت جواب خودت رو دادی، طبیعت یک اتفاق اینجوریه که همواره در بهینه ترین حالت قرار میگیره! وقتی که دریچه کاملا پوشونده شده و هوا به صورت حباب های جداگانه از دریچه خارج میشه یک جریان گسسته ایجاد میشه و خب دبی کمتری نسبت به حالتی که جریان هوا و سیال پیوسته داریم از دریچه عبور می کنه.
در مورد پمپ ها فکر نمی کنم که این مشکل پیش بیاد آخه اونجا پمپ و تمام لوله ها در آب غرق هستند و هوا در سیستم وجود نداره که بخواد این مشکل رو بوجود بیاره. شیر آب خونه رو اگه باز کنی می بینی که اون جریان هیچ وقت نمیپیچه! چون اونجا هوایی نیست.
جواب سوال شما توی یه تاپیک دیگه سوال بود:
اینکه توی یه لوله وقتی جریانی از دو سیال وجود داره چه اتفاقی میفته؟
من جواب دادم که سیالی که لزجت کمتری داره وسط قرار میگیره! و سیال با لزجت بیشتر به دیواره ها میچسبه. حالا با اتفاقی که توی سینک میفته مقایسه کن جواب منو! هوا خوب لزجت کمتری نسبت به آب داره و وسط قرار می گیره.
باز هم تاکید می کنم دلیل این چرخش به هیچ عنوان ربطی به شتاب کریولیس نداره!