ساخت ماهيچه‌هاي مصنوعي به کمک نانولوله‌هاي کربني

M.Deylamian

مدیر بازنشسته
UTD
از اولين پيشگامان اختراع ماهيچه‌هاي مصنوعي هستند كه به روش الكتريكي انرژي مي‌گيرند. اكتشافات اين افراد در اين زمينه منجر به صنعتي‌شدن چند محصول در ايالات متحده، ژاپن و سوئد شده است.
برنامه جديد و بلند پروازانه آنها ساخت ماهيچه‌هاي مصنوعي است كه انرژي خود را همانند ماهيچه‌هاي طبيعي به روش‌هاي شيميايي تامين مي‌کنند و داراي نيروي بيشتر و انقباضي سريع‌تر نسبت به همتاي طبيعي خود مي‌باشند. اساس ماهيچه‌هاي مصنوعي مبتني بر نيروي الكتريكي، بر استفاده از پليمرهاي هادي و نانولوله‌هاي كربني مي‌باشد كه اولين بار طرح آن توسط محققان اين برنامه جديد ارائه شد. نانولوله‌هاي کربني کارايي ماهيچه‌هاي طبيعي را چند صد برابر و طول ماهيچه‌ها را دوبرابر افزايش مي‌‌دهند. عضلات پليمري اگر چه داراي انقباضي معادل ماهيچه‌هاي طبيعي مي‌باشند، امّا دوام و کارآيي بالايي در تبديل انرژي ندارند. هدف اصلي برنامة سازمان پروژه‌هاي پيشرفته تحقيقات دفاعي آمريكا حذف اين مشکلات و جايگزيني نيروي الكتريكي با نيروي شيميايي در ماهيچه‌هاي مصنوعي مي‌باشد. منابع تامين انرژي پيشنهادي در مورد ماهيچه‌هاي مصنوعي در حال حاضر پيل‌هاي سوختي، خازن‌هاي پيشرفته و فعال كننده‌هاي مكانيكي مي‌باشند. اين ابزارها انرژي زيادي را به انرژي الكتريكي تبديل و ذخيره مي‌کنند و در صورت لزوم براي انجام کارهاي مکانيکي استفاده مي‌کنند.
از کاربردهاي مهم و احتمالي اين كاوش ساخت اعضاي مصنوعي است كه عملكردي شبيه بازوها و پاهاي طبيعي دارند و قادر به حركت دادن و جابه‌جا کردن اجسام مي‌باشند، که در صورت نياز به عنوان جايگزين اندام‌هاي قطع‌شده و يا ساخت روبات‌ها، مورد استفاده قرار گيرند. اگر چه اين اهداف بلندپروازانه هستند ولي با توجه به اينکه در مطالعات آزمايشگاهي ابزارهاي کوچکي توسط اين افراد ساخته شده‌اند که انرژي شيميايي را مستقيما به حرکات مکانيکي تبديل مي‌کنند، دست‌يابي به اين منظور چندان دور از ذهن به نظر نمي‌رسد
اين تحقيق اخيراً در مجله معتبر
Science
منتشر شده است
 

Similar threads

بالا