در ایران فضای ضد ازدواج به دلایل متعدد در حال رشد است میگویید چطور ؟ من دلایلی دارم که فکر میکنم ارزشش را دارد نگاهی بهشان بیندازید :
- یکی اینکه تشویق به ازدواج را کسانی انجام میدهند که خیلی از جوونها نسبت به انها خوش بین نیستند و رفتارهای ریاکارانه زیادی از آنها دیده اند !
- دیگر اینکه ازدواج توسط مادران این مرز و بوم چیزی در حد سربازی و...برای آدم شدن بسران معرفی میشود : میری ازدواج میکنی آدم میشی و قدر خانواده ات را میدانی
- دیگر اینکه با کثرت زندگی های مجردی که توش خوش میگذره آنهم بدون داشتن تعهدها و مسوولیتهای ازدواج ، به نظر حماقت می آید هیچ مرد یا حتی دختری تن به مسوولیت ازدواج بدهد.شیوع ضرب المثل های برای یک لیوان شیر گاو نخر یا سری که درد نمی کنه دستمال نمی بندند شاهد این مدعاست.
- باز اینکه تلویزیون و رادیو و ...چنان فضای مصنوعی از تشکیل خانواده و لدتهای آن به تصویر میکشند که ناخودآگاه جمعی جوانان ایرانی این ظاهرسازی را بس میزند. از سوی دیگر سیاه نمایی هایی که در نشریات و حتی همین تلیزیون هر از گاهی از طلاق و قتلهای ناموسی و ...میشود باعث ترس ناخودآگاه همه از مساله ازدواج میگردد. حتی به مضمون شوخیهای مردان در محافل خانوادگی درباره اخلاق کنترل گر همسران و خانواده هایشان دقت کنید و لذت فراوان آنها را از شوخی درباره زندگی بدبختی متاهلانه ببینید ، میفهمید چه ترسی در همه در حال رشد میباشد.
- همه اینها جدا از مشکلات اقتصادی و بیکاری و روابط گسترده دختر و پسر و بی اعتمادی فزاینده جامعه ایرانی و ... می باشد