درخواست های مرتبط با | پرسش های درسی مهندسی شیمی

alizohor

عضو جدید
سلام کسی میتونه در آنالیز ابعادی((اعداد بدون بعد))در تولید یک ماده منو کمک کنه؟
 

alizohor

عضو جدید
سلام ساحل خانم من دانشجوی ارشد شیمی کاربردیم که این ترم درس گسترش شیمی از آزمایشگاه در صنعت دارم که استادمون ده نمره رو اختصاص داده به پروژه در مورد تولید یک ماده و گفته اون ماده رو آنالیز ابعادی کنین یعنی اعداد بدون بعدشو دربیاریم .
 

sahel_m

کاربر فعال مهندسی شیمی ,
کاربر ممتاز
سلام ساحل خانم من دانشجوی ارشد شیمی کاربردیم که این ترم درس گسترش شیمی از آزمایشگاه در صنعت دارم که استادمون ده نمره رو اختصاص داده به پروژه در مورد تولید یک ماده و گفته اون ماده رو آنالیز ابعادی کنین یعنی اعداد بدون بعدشو دربیاریم .
همه پارامترهایی که دارین رو بفرمایید تا بتونم کمک کنم
 

Nazi_Elite

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام
ظرفیت گرمایی هیدروکلرید اسید و سود واستیک اسید می خوام....q=mc)delta)T..... جرمشو نو دارم، اختلاف دماروهم دارم ولی باید گرما روهم داشته باشم که ندارم!
 

R.BAHREINI

عضو جدید
سلام
ظرفیت گرمایی هیدروکلرید اسید و سود واستیک اسید می خوام....q=mc)delta)T..... جرمشو نو دارم، اختلاف دماروهم دارم ولی باید گرما روهم داشته باشم که ندارم!
ظرفیت گرمایی تابعی از دما هست
 

پیوست ها

  • 3-2.4.1-04 NAOH.pdf
    82.8 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • acetic acid.pdf
    26.6 کیلوبایت · بازدیدها: 0

sahel_m

کاربر فعال مهندسی شیمی ,
کاربر ممتاز
مثلا عوامل موثر در تولید اسید نیتریک مثل دما-غلظت-حلالیت-قدرت یونی-ph-سرعت واکنش-ssپارامتر فوق اشباع:)

من سعی خودمو میکنم اما خیلی با اعداد بی بعد شیمی آشنایی ندارم اماتوی تالارهای شیمی هم تاپیک بزارین
 

R.BAHREINI

عضو جدید
ممنون
ظرفیت گرمایی که من می خوام سود به صورت محلول درآبه یا اسید و باز قوی همدیگه رو خنثی کردن بازهم ظرفیت تغییر نمی کنه!
نمودار ضمیمه هم ظرفیت گرمایی محلول سود با غلظت متفاوت ( محور افقی ) و در سه دمای مختلف بود
و در صورت ترکیب اسید و باز چون واکنش شیمیایی صورت میگیره و ماده جدید تولید میشه ظرفیت گرمایی اون عوض میشه
 

chem-engm

اخراجی موقت
توی کتاب پدیده های انتقال یا یا همون کتاب خواص مایعات و گازها The Properties of Gases and Liquids باید جواب سوالتون باشه

بابت پاسخگویی ممنونم.

اما متاسفانه در هیچ یک از این دو کتاب فوق در مورد طریقه بدست آوردن و معادله ضرائب نفوذ مایعات و گازها در جامد توضیح نداده است !

من سرفصل کتابها را اینجا قرار می دهم :

کتاب پدیده های انتقال :

75982595093545188264.jpg

کتاب خواص مایعات و گازها :


41394804047123294542.jpg
شاید من اشتباه می کنم:confused: !!!

ممنون می شوم در این زمینه بنده را راهنمایی نمایید....

:gol:
 

mgoli70

عضو جدید
سلام دوستان
ببخشید میخواستم میخواستم ببینم در مورد نیروی زیر منبعی میتونید بهم معرفی کنید
یه کتابی که در موردش نوشته باشه کامل انگلیسی یا فارسی
ممنون

Breaking force Ki (m1(Vs)^2)/D
 

engm

عضو جدید
سلام

برای رفع ابهام در حل مسئله ایجاد شده برای من ، دو سوال در مورد بدست آوردن ترکیب درصد دارم . ممنون می شوم در این خصوص به من کمک نمایید .

1-در مقاله ذکر شده که غلظت ماده ای 15% وزنی است ، حال ترکیب درصد آن بر حسب مولی (کسر مولی ) چقدر می شود ؟

2-همچنین گفته شده که خوراک ترکیبی از 20% ماده A و 80% ماده B می باشد . ترکیب درصد این دو ماده در خوراک بر حسب مولی (کسر مولی ) به چه صورت بدست می آید ؟


ممنون بابت پاسخگویی به بنده :gol:
 

eghbali66

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام، دوستان گلم.
در مورد استفاده از روشهای نوین در شیرین سازی آب و یا کاهش میزان خوردگی تجهیزات داخل آب ایده ای ؟ چیز جدیدی دارین؟> میتونین راهنماییم کنین؟ باید پروپوزال بدم
 

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
سلام، دوستان گلم.
در مورد استفاده از روشهای نوین در شیرین سازی آب و یا کاهش میزان خوردگی تجهیزات داخل آب ایده ای ؟ چیز جدیدی دارین؟> میتونین راهنماییم کنین؟ باید پروپوزال بدم
درود بر شما
در مورد شیرین سازی بهترین روش حال حاضر استفاده از سیستم RO هست
تو این دستگاه اگه فقط مشکل شیرین سازی باشه و آهن و فلزات و اینا در کار نباشن یه مخزن رو پر رزین میکنن (البته کفش سیلیس میریزن که رزین از مخزن خارج نشه) بعد آب رو ازش رد میکنن تا تعویض یونی بین سدیم و یون های موجود د رآب صورت بگیره
بعد آب خروجی رو از فیلتر های پلی آمید RO رد میکنن و این فیلتر ها که دارای منافذی کوچکتر از ابعاد یون سدیم هست این یون رو از آب جدا میکنه و آب شیرین شیرین میشه
تو تست هایی که گرفتیم گاها TDS آب به زیر 5 هم رسیده
البته سیستم هایی دیونایزر هم هست که آب رو کاملا دیونیزه میکنه
این سیستم با ایجاد ولتاژ تو الکترود هاش یون های موجود در آب رو جذب میکنه و مقدار یون های موجود در آب رو به 0 میرسونه
البته یه جایی هم دیدم که بجای رزین از EDTA هان 4 سدیم استفاده میکنن که بازدهش از رزین بیشتره;)
 

sahel_m

کاربر فعال مهندسی شیمی ,
کاربر ممتاز
بابت پاسخگویی ممنونم.

اما متاسفانه در هیچ یک از این دو کتاب فوق در مورد طریقه بدست آوردن و معادله ضرائب نفوذ مایعات و گازها در جامد توضیح نداده است !

من سرفصل کتابها را اینجا قرار می دهم :

کتاب پدیده های انتقال :

مشاهده پیوست 203405

کتاب خواص مایعات و گازها :


مشاهده پیوست 203406
شاید من اشتباه می کنم:confused: !!!

ممنون می شوم در این زمینه بنده را راهنمایی نمایید....

:gol:



من چک میکنم حتما براتون
 

sahel_m

کاربر فعال مهندسی شیمی ,
کاربر ممتاز

engm

عضو جدید
سلام

برای رفع ابهام در حل مسئله ایجاد شده برای من ، دو سوال در مورد بدست آوردن ترکیب درصد دارم . ممنون می شوم در این خصوص به من کمک نمایید .

1-در مقاله ذکر شده که غلظت ماده ای 15% وزنی است ، حال ترکیب درصد آن بر حسب مولی (کسر مولی ) چقدر می شود ؟

2-همچنین گفته شده که خوراک ترکیبی از 20% ماده A و 80% ماده B می باشد . ترکیب درصد این دو ماده در خوراک بر حسب مولی (کسر مولی ) به چه صورت بدست می آید ؟


ممنون بابت پاسخگویی به بنده :gol:

کسی در این خصوص نظری به ذهنش نمیرسد تا من را راهنمایی کند ؟

اگر جزوه ای هم در مورد غلظت های وزنی و بدست آوردن کسر مولی از آن و ... هم دارید که به خوبی توضیح داده باشد ، لطفاً در اختیار من قرار دهید .

:gol:
 

sahel_m

کاربر فعال مهندسی شیمی ,
کاربر ممتاز
بابت پاسخگویی ممنونم.

اما متاسفانه در هیچ یک از این دو کتاب فوق در مورد طریقه بدست آوردن و معادله ضرائب نفوذ مایعات و گازها در جامد توضیح نداده است !

من سرفصل کتابها را اینجا قرار می دهم :

کتاب پدیده های انتقال :

مشاهده پیوست 203405

کتاب خواص مایعات و گازها :


مشاهده پیوست 203406
شاید من اشتباه می کنم:confused: !!!

ممنون می شوم در این زمینه بنده را راهنمایی نمایید....

:gol:


ضرایب نفوذ با شیوه تجربی بدست میاد فرمول نداره تا جایی که من گشتم
 

R.BAHREINI

عضو جدید
سلام

برای رفع ابهام در حل مسئله ایجاد شده برای من ، دو سوال در مورد بدست آوردن ترکیب درصد دارم . ممنون می شوم در این خصوص به من کمک نمایید .

1-در مقاله ذکر شده که غلظت ماده ای 15% وزنی است ، حال ترکیب درصد آن بر حسب مولی (کسر مولی ) چقدر می شود ؟

2-همچنین گفته شده که خوراک ترکیبی از 20% ماده A و 80% ماده B می باشد . ترکیب درصد این دو ماده در خوراک بر حسب مولی (کسر مولی ) به چه صورت بدست می آید ؟


ممنون بابت پاسخگویی به بنده :gol:

باید جرم مولکولی ماده A و ماده دوم را داشته باشی ( با فرض اینکه ماده مذکور شامل دو جز باشه )
داری ؟
 

chem-engm

اخراجی موقت
ضرایب نفوذ با شیوه تجربی بدست میاد فرمول نداره تا جایی که من گشتم

بابت پیگیری و کمک شما ممنونم. :gol:

با استادم هم که مشورت کردم ، گفتند که باید با حدس و خطا بدست بیاوری ( چون برای مدلسازی می خواهم و در مقاله مرجع هم ذکر نشده است ) اما گفتند بگردم و مطمئن بشم که فرمول خاصی دارد یا نه ! برای همین مزاحم شما شدم .

خیلی خیلی کارم سخت شده !! کاشکی تو این مورد حداقل فرمولی وجود داشت !
 

sahel_m

کاربر فعال مهندسی شیمی ,
کاربر ممتاز
کسی در این خصوص نظری به ذهنش نمیرسد تا من را راهنمایی کند ؟

اگر جزوه ای هم در مورد غلظت های وزنی و بدست آوردن کسر مولی از آن و ... هم دارید که به خوبی توضیح داده باشد ، لطفاً در اختیار من قرار دهید .

:gol:


شما باید از روابط استو کیو متری مثل شیمی سوم دبیرستان استفاده کنید تا وزنی رو به مولی تبدیل کنین
یه فایل رو ضمیمه میکنم انشالله بدردتون بخوره


مشاهده پیوست chapter stio ii-1-3 main.pdf
مشاهده پیوست 642mahlol.sa.pdf.pdf
 

sahel_m

کاربر فعال مهندسی شیمی ,
کاربر ممتاز
بابت پیگیری و کمک شما ممنونم. :gol:

با استادم هم که مشورت کردم ، گفتند که باید با حدس و خطا بدست بیاوری ( چون برای مدلسازی می خواهم و در مقاله مرجع هم ذکر نشده است ) اما گفتند بگردم و مطمئن بشم که فرمول خاصی دارد یا نه ! برای همین مزاحم شما شدم .

خیلی خیلی کارم سخت شده !! کاشکی تو این مورد حداقل فرمولی وجود داشت !



خواهش میکنم ما اینجاییم تا بهم کمک کنیم
خوب بستگی به مواد مورد نظرتون داره ممکنه تو مراجع اون ضرایب نفوذی که میخواین باشه وگرنه کارتون خیلی سخت میشه
 

engm

عضو جدید
باید جرم مولکولی ماده A و ماده دوم را داشته باشی ( با فرض اینکه ماده مذکور شامل دو جز باشه )
داری ؟


شما باید از روابط استو کیو متری مثل شیمی سوم دبیرستان استفاده کنید تا وزنی رو به مولی تبدیل کنین
یه فایل رو ضمیمه میکنم انشالله بدردتون بخوره


مشاهده پیوست 203642
مشاهده پیوست 203643


از راهنمایی خوب شما دوستان عزیز ممنونم.

من مشخصات اجزاء ترکیب درخوراک را دارم . مگر راه دیگری هم وجود دارد که بدون جرم مولکولی هم بشود کسر مولی را از روی کسر وزنی بدست آورد ؟

من هم روش مرسوم را انجام داده ام و با استفاده از جرم مولکولی ، کسر مولی را بدست آورده ام .

اما با نتایج تجربی همخوانی ندارد !

گفتم شاید من اشتباه می کنم که پرسیدم ، و فکر کنم که اشکال کار از یکجای دیگر می باشد !!!
 

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
از راهنمایی خوب شما دوستان عزیز ممنونم.

من مشخصات اجزاء ترکیب درخوراک را دارم . مگر راه دیگری هم وجود دارد که بدون جرم مولکولی هم بشود کسر مولی را از روی کسر وزنی بدست آورد ؟

من هم روش مرسوم را انجام داده ام و با استفاده از جرم مولکولی ، کسر مولی را بدست آورده ام .

اما با نتایج تجربی همخوانی ندارد !

گفتم شاید من اشتباه می کنم که پرسیدم ، و فکر کنم که اشکال کار از یکجای دیگر می باشد !!!
خیر .. تنها راه محاسبه کسر مولی از روی کسر وزنی داشتن وزن های مولکولی اجزای خوراک می باشد.
اما این که با نتایج مقاله همخوانی ندارد می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد:
1- ممکنه شما در محاسبه کسرهای مولی اشتباه کرده باشید.
2- ممکنه در شبیه سازی اشتباهی صورت گرفته باشد.
3- ممکنه خود مقاله نتایج اشتباهی داده باشد. چون مقالاتی که دارای نتیجه اشتبا هستند کم نیستند !
 

engm

عضو جدید
خیر .. تنها راه محاسبه کسر مولی از روی کسر وزنی داشتن وزن های مولکولی اجزای خوراک می باشد.
اما این که با نتایج مقاله همخوانی ندارد می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد:
1- ممکنه شما در محاسبه کسرهای مولی اشتباه کرده باشید.
2- ممکنه در شبیه سازی اشتباهی صورت گرفته باشد.
3- ممکنه خود مقاله نتایج اشتباهی داده باشد. چون مقالاتی که دارای نتیجه اشتبا هستند کم نیستند !

ممنون آقا پوریا عزیز

حق با شما است به جز این سه حالت امکان اشتباه وجود ندارد که بیشتر نظرم روی مورد دوم می باشد .

باید بیشتر بررسی کنم و با این راهنمایی شما و بقیه دوستان بیشتر به عیب کار خودم پی بردم .

ممنون بابت لطفتون
 

Beat

متخصص محیط زیست
کاربر ممتاز
سلام، دوستان گلم.
در مورد استفاده از روشهای نوین در شیرین سازی آب و یا کاهش میزان خوردگی تجهیزات داخل آب ایده ای ؟ چیز جدیدی دارین؟> میتونین راهنماییم کنین؟ باید پروپوزال بدم

درود بر شما
در مورد شیرین سازی بهترین روش حال حاضر استفاده از سیستم RO هست
تو این دستگاه اگه فقط مشکل شیرین سازی باشه و آهن و فلزات و اینا در کار نباشن یه مخزن رو پر رزین میکنن (البته کفش سیلیس میریزن که رزین از مخزن خارج نشه) بعد آب رو ازش رد میکنن تا تعویض یونی بین سدیم و یون های موجود د رآب صورت بگیره
بعد آب خروجی رو از فیلتر های پلی آمید RO رد میکنن و این فیلتر ها که دارای منافذی کوچکتر از ابعاد یون سدیم هست این یون رو از آب جدا میکنه و آب شیرین شیرین میشه
تو تست هایی که گرفتیم گاها TDS آب به زیر 5 هم رسیده
البته سیستم هایی دیونایزر هم هست که آب رو کاملا دیونیزه میکنه
این سیستم با ایجاد ولتاژ تو الکترود هاش یون های موجود در آب رو جذب میکنه و مقدار یون های موجود در آب رو به 0 میرسونه
البته یه جایی هم دیدم که بجای رزین از EDTA هان 4 سدیم استفاده میکنن که بازدهش از رزین بیشتره;)

همون طور که دوستمون هم گفت روشهای غشایی پرکاربردترین روشهای نمکزدایی هستند اما یه روش نسبتا جدید هم هست
یونزدایی خازنی (Capacitive deionization) که با استفاده از الکترودهای آئروژل کربنی می تونیم یون ها روی سطح الکترود تثبیت کنیم
 

pixxy

عضو جدید
سلام، دوستان گلم.
در مورد استفاده از روشهای نوین در شیرین سازی آب و یا کاهش میزان خوردگی تجهیزات داخل آب ایده ای ؟ چیز جدیدی دارین؟> میتونین راهنماییم کنین؟ باید پروپوزال بدم
سلام دوست عزیز
شیرین سازی آب با استفاده از انرژی خورشید یه کار نسبتا جدیده که بیشتر به دانش مهندس شیمی مربوطه تا مهندس پلیمر( بر عکس غشاهاو...) مکانیسمش هم تبخیر آب به کمک انرژی خورشید و میعان اون هست. من خودم واسه یه پروژه ای این سیستمو با کمک متلب شبیه سازی کردم خوبیش اینه که برای تحلیلش میتونید هر چقدر که دوست دارید به عمق مباحث وارد بشید تا کارتون سنگین تر و جون دارتر از آب در بیاد و برعکس!!!
 

nazanin1811

کاربر فعال
سلام دوستان فشار و دمايي كه در لاين ليست وارد ميكنيم براي خطوط فرآيندي از منابعي مثل : ديتا شيت هاي فرآيندي و هيت اند متريال بالانس استخراج ميشن
آيا محاسبات اضافي ديگه اي هم دارند؟
 
بالا