با تشکر از 2 عزیز که تا اینجا یار و یاور بنده بوده اید
من ممکنه هر روز یه چن سوال بپرسم مشکلی نیست؟؟؟؟
مثلا چرا برج تقطیر استوانه یه چرا شکل هندسیه دیگه نیست
و چ موقع قطر برج تقطیر در قسمت ریبویلر بزرگتره کی برج یکنواخته از لحاظ قطر
خواهش میکنم .. همونطور که دوست عزیزم گفتند بهتره خودتون تحقیق کنید .. مثلا همون npsh پمپ دنیایی مطلب داره که اینجا نمیشه همشون رو توضیح داد.
ولی پرسش و پاسخ به اطلاعات همه ما کمک میکنه و خوشحال میشیم سوالای خودت رو مطرح کنی.
در مورد سوالات من اطلاعات خودم رو میگم .. و در تکمیلشون از اطلاعات مهندس a_rudi هم استفاده میکنیم.
سوال اول:
دلیل های زیادی داره که بیشتر تجهیزات صنعتی رو به صورت کروی و یا استوانه ای میسازند:
کمترین سطح ممکن. در حالت استوانه ای و کروی کمترین سطح را داریم که باعث میشه اتلاف حرارتی به حداقل برسه .. مواد کمتری برای ساخت تجهیز استفاده بشه ..
بدنه مقاومت بهتری در مقابل فشار خواهد داشت.
عدم وجود گوشه .. در این حالت هم اختلاط بهتری خواهیم داشت .. هم تجمع سیال در قسمت های کناری و یا تشکیل رسوب در گوشه های دستگاه را نخواهیم داشت.
در یک سطح مشخص بیشترین حجم رو خواهیم داشت..
(دقیقا به همون دلیلی که لوله ها را استوانه ای میسازند. ویا در مخازن ذخیره سازی سیال .. )
و سوال دوم:
زمان سایزینگ کردن برج تقطیر با توجه به سرعت گاز و جلوگیری از پدیده طغیان و.. قطر برج در نقاط مختلف مشخص میشود که برای هماهنگ شدن قطر برج قطر بزرگتر را انتخاب می کنیم.ولی چنانچه این تفاوت قطر زیاد باشه (بیش از 20% از بالا تا پایین برج) دیگه نمیشه همه برج رو یکسان در نظر گرفت مجبوریم که برج رو با دو قطر متفاوت در نظر بگیریم.
حالا سوالت به این بستگی داره که برج تقطیر ما چه نوعی باشه .. یعنی ریبویلر داخل و پایین ستون باشه یا ریبویلر بیرون ستون باشه و یا اصلا ریبویلر نداشته باشیم. وقتی ریبویلر داخل خود ستون باشه چون شدت جریان ها اون پایین زیاده باید مقداری قطر رو افزایش بدیم .. ولی وقتی ریبویلر بیرون از برج باشه که معمولا همینطوره . در قسمت پایین برج نیازی به تغییر قطر نیست. وقتی هم که اصلا ریبویلر نداشته باشیم و از استیم استفاده کنیم کلا قضیه فرق میکنه و بستگی به شرایط داره. میتونه قطر کمتر و یا بیشتر باشه.