خواص خرما

haydi

عضو جدید
آشنایی با خرما و خواص آن
خرما میوه‌ای است بهشتی که نام آن در کتاب‌های مقدس آسمانی بارها تکرار شده است. گیاه‌شناسان معتقدند که به احتمال قریب به یقین خرما از سرزمین‌های حوالی خلیج فارس منشا گرفته است.
خرما در دوران باستان به فراوانی در سرزمین‌های بین دو رود نیل و فرات وجود داشته و گفته می‌شود محدوده رشد آن در دوران پیش از تاریخ از سنگال تا حوزه رودخانه ایندوس در شمال هند را در برمی‌گرفت.
شواهد باستان‌شناسی مربوط به کشت خرما در غرب عربستان به ۴۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح تعلق دارند. خرما در این نواحی به عنوان نماد باروری و زایش مورد توجه خاص مردم بوده است و چادرنشین‌‌ها آن را در واحه‌های بیابانی می‌کاشتند.
اعراب خرما را با خود به اسپانیا بردند. بعدها بتدریج خرما از آسیا و عمدتا خاورمیانه به استرالیا و قاره آمریکا نیز برده شد. سیاحان اسپانیایی نیز خرما را به نیومکزیکو و کالیفرنیا معرفی کردند تا جایی که کالیفرنیا امروزه یکی از تولیدکنندگان خرماست.
بیش از ۳۰۰۰ نوع خرما در جهان شناخته شده است که برخی از آنها مانند هلیله، مضافتی، شکری چرپان و بارشاهی در ایران وجود دارد.
تا ۳۰ درصد وزن خرما را آب تشکیل می‌دهد. میوه خرما ۲ درصد پروتئین و کمتر از ۲ درصد چربی و املاح دارد. پروتئین و آب موجود در آن بسته به نوع خرما و مرحله رسیدن آن فرق می‌کند.
۱۰۰ گرم خرمای تازه دارای ۱۶۳ کیلوکالری انرژی ، ۰٫۹ گرم پروتئین ، ۰٫۳ گرم چربی ، ۳۸ گرم گلوسید ، ۳۰‌ میلیگرم فسفر ، ۱٫۳ میلی‌گرم آهن ، ۶۵۰ میلی‌گرم پتاسیم ، ۶۵ میلی‌گرم منیزیم ، ۷۰ میلی‌گرم کلسیم ، ۲ میلی‌گرم آهن ، ۲٫۲ میلی‌گرم نیاسین است.
به دلیل سدیم کم آن (یک میلی‌گرم در ۱۰۰ گرم خرما)، برای افراد دچار فشار خون بالا که باید رژیم کم سدیم داشته باشند، مفید است.
تحقیقات نشان داده خرما با توجه به داشتن مقدار قابل توجه فیبر خوراکی می‌تواند از بسیاری سرطان‌ها مانند سرطان کولون و معده پیشگیری کند.
یکی از خواص خرما ملین بودن آن است. اگر ۶ تا ۷ عدد خرما را در ۲ لیوان آب جوش خیس کرده و صبح و شب آن را به صورت گرم بنوشید خاصیت آن را به وضوح می‌بینید.
خاصیت دیگر خرما، خنثی کردن اسید معده است، از آنجا که زیادی اسید معده باعث ترش کردن و دل‌درد می‌شود، در طب سنتی چین برای رفع دل درد ۲ تا ۳ عدد خرمای تازه و له شده را در آب جوش انداخته آن را هم زده و می‌نوشند.
مراحل تکامل خرما
میوه خرما از زمان تشکیل تا هنگام رسیده شدن باید ۴ مرحله را پشت‌سر بگذارد که عبارتند از: مرحله نخست که میوه‌ای به رنگ سبز، سفت و تلخ است و به آن (چاقالی) می‌گویند، ذخیره قند خرما در این مرحله گلوکز و فرکتوز است.
مرحله دوم ۶ هفته به طول می‌انجامد. در این مرحله میوه هنوز سفت است، اما رنگ آن به زرد نارنجی یا قرمز تغییر می‌یابد و ذخیره قند آن عمدتا ساکاروز است و به آن خرما خارک می‌گویند.
مرحله سوم که به آن رطب می‌گویند، ۴ هفته طول می‌کشد. میوه در این مرحله نیمه رسیده و به رنگ قهوه‌ای است.
مرحله چهارم ۲ هفته طول می‌کشد. در این مرحله میوه رسیده است. برخی میوه را وقتی رنگش هنوز روشن است، برداشت و برای رسیده‌تر شدن در شرایط دمایی مناسب انبار می‌کنند. مثل رطب مضافتی و کبکاب (زرد طلایی) و بعضی دیگر در گرمای خرماپزان بر سر نخل می‌مانند تا نیمه‌خشک شود که به آن خرما می‌گویند، مثل خرمای پیارم.
۱۰ نکته درباره خرما
۱- سعی کنید به جای قند و شکر از خرما برای نوشیدن چای استفاده کنید.
۲- در آشپزی و شیرینی‌پزی نیز به جای شکر می‌توانید از خرما استفاده کنید.
۳- ورزشکاران به علت فعالیت زیاد، می‌توانند از عصرانه‌ای مقوی که با خرما باشد استفاده کنند.
۴- خرما برای کاهش چربی‌های خون موثر است.
۵- با مصرف خرما می‌توان احتمال ابتلا به پوسیدگی دندان را کاهش داد. عصاره خرما با جلوگیری از رشد میکروب عامل پوسیدگی دندان، احتمال ابتلا به این عارضه را کاهش می‌دهد.
۶- خرما میوه بسیاری مغذی و کامل است که می‌توانید به همراه چای یا آب جوش در افطار آن را میل کنید.
۷- خرما دارای قند زیادی است. در واقع حدود۷۰ درصد آن را کربوهیدرات تشکیل می‌دهد، ۲۵ درصد قند آن ساکاروز و ۵۰ درصد آن گلوکز است.
۸- فیبر موجود در خرما برای بهبود عملکرد سیستم گوارش و هضم و دفع مواد غذایی مفید است.
۹- کسانی که بیماری قند دارند باید کمتر از این میوه استفاده کنند.
۱۰- برای خواب راحت و با آرامش می‌توانید قبل از خواب یک عدد خرما و یک لیوان شیر گرم میل کنید
 

SaraAhmadi1

عضو جدید
وقتی صحبت از سلامتی می شود، گاهی اوقات ساده ترین مواد خوراکی بیشترین خواص را دارند.خرما یکی از این مواد خوراکی است که نه تنها طعم شیرین طبیعی و بوی خوشی دارد بلکه فواید آن بیش از حد تصور است. قرار دادن خرما در رژیم غذایی روزانه فواید زیادی برای سلامتی دارد .

کاهش خطر ابتلا به سرطان
مطالعات در مورد خرما نشان می دهند که وجود ترکیبی به نام بتا دی گلوکان در خرما برای تقویت فعالیت ضد توموری در بدن بسیار مفید است. طبق یک مطالعه در مجله شیمی کشاورزی و غذا غلظت بالای آنتی اکسیدان موجود در خرما همچنین به کاهش فعالیت رادیکال های آزاد (عناصری که می توانند باعث سرطان شوند) کمک می کند و در نتیجه احتمال بروز سرطان را کاهش می دهد. مصرف روزانه خرما می تواند خطر ابتلا به سرطان و همچنین بروز تومورهای خوش خیم را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

پیشگیری از عفونت های میکروبی

عفونت های باکتریایی گاهی اوقات می توانند کشنده باشند و همچنین می توانند هزینه زیادی برای درمان داشته باشند. درحال حاضر تقریباً تمام عفونت‌های میکروبی با کمک آنتی‌ بیوتیک‌ها درمان می‌شوند که روشی گران‌ قیمت برای درمان است و همچنین با مجموعه‌ ای از عوارض جانبی همراه است. جایگزینی آنتی بیوتیک ها با محصولات طبیعی می تواند هم از نظر فیزیکی و هم از نظر مالی یک تصمیم درست باشد. یک مطالعه‌ با استفاده از عصاره‌های هسته‌ها و برگ‌های خرما ، نشان داد که خرما مقاومت فعالی در برابر برخی باکتری‌ های مضر دارد و مشخص شد که خرما می تواند در برابر میکروب های کشنده ای مانند باکتری ای کولای و ذات الریه مفید باشد.

به عنوان یک عامل ضد التهابی عمل می کند

تنظیم عوامل التهابی نقش مهمی در حفظ سلامت کلی دارد. ترکیبات موجود در خرما به نام فنولیک و فلاونوئید در کاهش التهاب در بدن موثر است. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد عصاره برگ خرما می تواند به عنوان یک داروی ضد التهابی موثر استفاده شود.

خواص خرما برای زنان

گنجاندن خرما در رژیم غذایی در دوران بارداری فواید بیشماری برای مادر و جنین دارد. خرما اسیدهای آمینه و کربوهیدرات مورد نیاز زنان باردار را تامین می کند. خرما همچنین سرشار از ویتامین ب6 است که بروز ناهنجاری های هنگام تولد را کاهش می دهد. آنها همچنین از سیستم ایمنی مادر و کودک محافظت می کنند و سطح هموگلوبین طبیعی را حفظ می کنند. بر اساس مطالعات، مصرف خرما در دوران بارداری می تواند درد زایمان را کاهش دهد و انقباضات را تسهیل می کند. در یک مطالعه مهم و پیشگام در مورد اثرات خرما در طول زایمان، زنانی که خرما مصرف می‌کردند، میانگین باز شدن دهانه رحم بالاتر و زایمان کوتاه تری را نسبت به زنانی که خرما مصرف نمی‌کردند، تجربه کردند. این فواید خرما در زمان بارداری آنها را به یک مکمل ارزشمند برای رژیم زنان باردار تبدیل می کند.

خواص خرما برای مردان
یکی از فواید حیاتی خوردن خرما برای مردان این است که سلامت جنسی را بهبود می بخشد. این میوه به دلیل داشتن ویتامین های ضروری مانند ب 6،مواد معدنی و اسیدهای آمینه استقامت جنسی را تقویت می کند. همچنین می توان برای درمان انواع اختلالات جنسی از خرما استفاده کرد از جمله می توان به خواص خرما برای نعوظ اشاره کرد. خرما به عنوان یک ویاگرا طبیعی عمل می کند زیرا سرشار از استرادیول و فلاونوئیدها است که به افزایش تعداد و تحرک اسپرم کمک می کنند. حتی سطح هورمون های جنسی را بهبود می بخشد. افزایش تعداد اسپرم و سطح بهینه هورمون‌ها در نتیجه بر باروری تاثیر می‌گذارد. خرما برای باروری مردان زمانی بهترین نتیجه را دارد که خرمای خیس خورده را با یک لیوان شیر مصرف کنید.
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

Similar threads

بالا