اثر پرنسسی چیست؟ (قسمت اول)
حتما دلتان می خواهد بدانید اثر پرنسسی اصلا چیست؟ چرا این نام فریبنده را دارد.
بیایید برویم به دوران کودکی. کارتونهای مورد علاقه دختران را نام ببرید : سیندرلا..سفید برفی…زیبای خفته…و….
چه چیزی در این داستانها مشترک است؟
اگر دقت کنید در هر سه این داستانها و داستانهای مشابه ماجرا بر سر دختری زیبا رو و مورد ستم است که در انتها شاهزاده ای سوار بر اسب سفید می آید و وی را نجات می دهد و به قصر آرزو ها می برد و تا پایان عمر باهم به خوبی و خوشی زندگی می کنند.
خب شاید بگویید که چی؟! خودمان این قصه ها را از بس دیده ایم حفظ هستیم. اما ماجرا از همین نقطه آغاز می گردد. مایه تأسف است اما باید بگویم همین داستانها باعث بزرگترین نقطه ضعف شخصیتی در دختران می شود که تا پایان عمر ممکن است اثر مخرب آن باقی بماند و موجب شکست ها و مشکلات بیشمار شود. البته اثر پرنسسی فقط توسط کارتون و کتاب قصه ساخته نمی شود...
سازنده اثر پرنسسی فرهنگ نادرستی است که به عمد هم آن را رواج می دهند.
بهتر است برویم و این مشکل را ریشه یابی کنیم.
در پزشکی قبل از درمان یک بیماری پزشک باید آناتومی و فیزیولوژی اندام بیمار و پاتولوژی(آسیب شناسی) بیماری را خوب بداند.
چون ترک عادت موجب مرض است و بهاربانو نیز ۱۰ سالی درس پزشکی خوانده و ۱۰ سال هم هست در سمت پزشک مشغول انجام وظیفه است سعی می کند این مشکل را هم از دید آسیب شناسانه مورد بررسی قرار دهد.
اثر پرنسسی به دخترها چه چیزی را نشان می دهد؟؟
؛
بر طبق این داستانها و داستانهای مشابه یک دختر یاد می گیرد که تنها چیزی که برای نجات از مشکلات و رسیدن به خوشبختی لازم دارد این است که مورد توجه یک مرد (شاهزاده سوار بر اسب سفید) قرار بگیرد و همسر وی شود تا بتواند تا پایان عمر به شادی و نیک بختی زندگی کند و به قول معروف سپید بخت شود!
البته تنها سفید برفی و سیندرلا در این میان مقصر نیستند! فرهنگ غالب نیز همین را به دختران آموزش می دهد. از وقتی دختر ما دست چپ و راست خودش را می شناسد مدام می شنود که “انشاالله عروسی ات بشود” و این فکر در ذهنش تداعی می شود که وظیفه ای در دنیا ندارد جز اینکه بتواند شوهری مناسب پیدا کند.
این فرهنگ تنها در مردم کوچه و بازاری رواج ندارد. عالم مد…عالم زیبایی…عالم سینما و سوپر استارها…خلاصه همه و همه دست به دست هم می دهند که این فکر و فرهنگ را ترویج کنند که یک دختر وظیفه ای بجز آنکه زیبا و دلفریب باشد تا بتواند دل مردی را بدست بیاورد ندارد.
اخیرا مدل های مدرن هم وارد بازار شده اند. در اینترنت و شبکه های مجازی دوره های مختلف “چگونه زنی جذاب باشیم؟”….”چگونه شوهر بیابیم؟”…و….هزاران مورد مشابه به چشم می خورد. البته این موضوع چون به دغدغه فکری دختران تبدیل شده بازار داغی هم دارد و به طبع افراد زیادی هم محصولات مناسب این نیاز را تولید می کنند و به سود دست می یابند.
اما آیا حقیقت زندگی این است؟؟ آیا با زیبایی و جذابی و سپس جذب مرد دلخواه و ازدواج مشکلات یک دختر حل می شود؟؟
آیا ازدواج آخر خط است؟؟ نهایت خوشبختی است؟؟؟ آیا اگر دختران ما اصول زیبایی و دلبری را بدانند و ازدواج هم بکنند این ازدواج خوشبختی آنها و مردشان را تأمین خواهد کرد؟؟
اگر چنین است چرا اینهمه در صد طلاق و نارضایتی زوجین و آمار خیانت زناشویی بالاست؟؟
چرا اینهمه میزان افسردگی و عدم رضایت از زندگی در مردان و زنان بالا می باشد؟
شاید بگویید قبلا هم تا بوده همین بوده و نقش دختران ازدواج بوده در نهایت….اما اگر چنین بود دختران زیبایی که ازدواج می کردند باید بسیار خوشبخت می بودند.
پس مشکل چیست و کجاست؟؟
تأثیرات منفی اثر پرنسسی:
شاید تا اینجای مطلب را که خواندید با خودتان فکر کنید بهاربانو هم مخالف ازدواج کردن دخترهاست و هم با زیبایی زنان و دختران بیگانه و دشمن است.
در صورتی که اینطور نیست. من بر عکس هم موافق ازدواج موفق و عاشقانه هستم و هم آراستگی و زیبایی را برای بانوان لازم و ضروی می دانم. اما هیچکدام اینها ربطی به اثر یا سندرم پرنسسی ندارد.
بهتر است اثر پرنسسی را باهم بیشتر تحلیل کنیم……..پس منتظر مطالب روزهای بعد ما باشید…………
*دوستدار شما: بهار بانو* : اثر پرنسسی