آیا می دانید ؟

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار
1000054717.jpg

🌗آیا می دانید دمای صفر‌ مطلق عملا رخ نمیدهد زیرا طبق اصل عدم‌قطعیت، یک جسم نمیتواند همزمان هم اندازه حرکت داشته باشد و هم دروضعیت اندازه‌گیری باشد. ولی دمای °۲۷۳.۱۴۹- سلسیوس در #آزمایشگاه قابل حصول است.

╭┅═ঈ🌎ঊ┅╮
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار
1000054718.jpg

🌗آسمان #مریخ تقریباً قرمز به نظر می‌رسد. این قرمزی به این دلیل است که ذرات #اکسیدآهن در اتمسفر آن پراکنده می‌شوند و باعث جذب و پراکندگی نور آبی در جو، و عبور نور قرمز از میان آنها می‌شود.

╭┅═ঈ🌎ঊ┅╮
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار
1000054719.jpg

🌗#زهره به آهستگی درخلاف جهت سایر سیاره‌ها بدور خود میچرخد زیرا #محور چرخش آن حدود ۱۸۰ درجه ازحالت عادی منحرف شده است. احتمالا دلیل چرخش کند آن نیروی کشنده خورشید و اصطکاک باجو غلیظش باشد.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار
1000054720.jpg

🌗اگر از یک زمین شناس بپرسند شما کی متولد شده اید این پاسخ را از وی خواهید شنید.

🔹من در ائون فانروزوئیک، ارا سنوزوئیک، پریود کواترنری، اپوک انتروپوسن متولد شده ام.

🔸در حقیقت EON, ERAS, PERIOD and STAGE واحدهای #تقویم زمین شناسی هستند که بر اساس شناسایی اتفاقات بزرگ و کوچک در واحدهای سنگ چینه ای شناسایی شده اند.

🔹برای مثال: تاریخ زمین از زمان شکل گیری تاکنون به واحدهای بزرگ زمانی (EONS) تحت عنوان : هادئن، آرکئن، پروتوزوئیک و #فانروزوئیک طبقه بندی شده است. در مقیاس کوچک تر بر اساس ظهور مجموعه ای از جانوران و گیاهان بخش تاریخی فانروزوئیک به دوران های اول یا پالئوزوییک، دوم یا مزوزوئیک و سوم یا سنوزوئیک تقسیم بندی شده است. مثلا ظهور دایناسورها در دوران دوم و تریلوبیت ها در دوران اول و انسان در دوران سوم اتفاق افتاد. باز در یک #مقیاس کوچک تر بر اساس رویدادهای تکتونیکی بزرگ مانند: کوهزایی ها و حرکات صفحات تکتونیکی تاریخ زمین به پریودهایی طبقه بندی گردید. برای مثال : دوران سوم دارای دو پریود #ترشیاری و #کواترنری است.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار
🌗 قطب جنوب زمانی پوشیده از درخت بود

🔸در قطب جنوب تکه‌هایی کهربا کشف شده است که نشان می‌‌دهد آب‌وهوای آن منطقه زمانی آن‌قدر گرم بود که درختان مخروطی صمغ تولید می‌کردند

🔹دانشمندان در قطب جنوب تکه‌هایی کهربا (صمغ) کشف کرده‌اند که نشان می‌‌دهد این قاره یخ‌زده روزگاری پوشیده از جنگل‌های بارانی بوه است. این سرزمین که همواره تداعی‌گر یخ و سرما بوده است، حالا شواهدی انکارناپذیر از زندگی معتدل و جنگلی در گذشته را ارائه می‌‌کند.

🔸به گزارش تایم‌آف‌ایندیا، یک گروه بین‌المللی به سرپرستی دانشگاه صنعتی فرایبورگ آلمان و موسسه آلفرد واگنر، این قطعات کهربا را، که به ۹۰ میلیون سال پیش و دوره کرتاسه میانی برمی‌گردند، یافتند. آب‌وهوای #قطب_جنوب در آن زمان آن‌قدر گرم بود که درختان مخروطی صمغ تولید می‌کردند.

🔹این‌ قطعات، که اندازه‌شان کمتر از یک میلی‌متر است، در هسته‌های رسوبی و در حفاری‌های یخ‌شکن تحقیقاتی «پولارسترن» (Polarstern) در دریای آموندسن کشف شدند. کهربا، که همان #صمغ درخت فسیل‌شده است، به این دلیل که مواد بیولوژیکی باستانی را در خود حفظ می‌‌کند، از مدت‌ها پیش دانشمندان و عموم مردم را مجذوب خود کرده است.

🔸این نمونه‌های کشف‌شده در قطب جنوب از زیست‌بوم باستانی نزدیک به این منطقه بینش بی‌نظیری ارائه می‌دهد، حتی اگر از دی‌ان‌ای دایناسورهای معروف پارک ژوراسیک اثری در آن نباشد. درختانی که #کهربا تولید کرده‌اند به احتمال زیاد با آب‌وهوای سخت سازگار بوده‌اند و در زمستان‌های سخت و ماه‌های تاریک مقاومت کرده‌اند.

🔹این کشف بزرگ، نه‌تنها از وجود #جنگل بارانی در قطب جنوب خبر می‌دهد، که درک ما از گذشته گلخانه‌ای زمین را عمیق‌تر می‌کند. اواسط دوره کرتاسه دوره گرمای شدید بود که می‌توان آن را با گرمایش سیاره زمین در آینده نزدیک مقایسه کرد.

🔸بررسی دقیق این کهربا، ساختار میکروسکوپی آن و احتمالا بقایای پوسته و آسیب‌شناسی کهربا را آشکار می‌کند. #درختان از کهربا برای سخت و غیرقابل‌نفوذ کردن پوسته آسیب‌دیده در برابر انگل‌ها یا آتش‌سوزی‌‌ها استفاده می‌کردند. با این یافته‌ها می‌توان چالش‌های پیش‌ روی درختان باستانی قطب جنوب و انعطاف‌پذیری آن‌ها را بررسی کرد. طبق این کشف، روزگاری در هر هفت قاره سیاره زمین درختانی می‌رویید که صمغ تولید می‌کردند و تاریخ اقلیمی و زیست‌بوم زمین نیز با یکدیگر مرتبط بود.

🔹اکنون #دانشمندان می‌کوشند تا از طریق بررسی آثار حیات در این کهربا کشف کنند که آیا درختان جنگل‌های بارانی باستانی حوادثی مانند آتش‌سوزی یا هجوم حشرات را پشت سر گذاشته‌اند یا نه.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار
🌗یک جواهر کیهانی در نگاه جیمز وب!

🔸سحابی N90 یکی از زیباترین و پیچیده‌ترین ساختارهایی است که #تلسکوپ فضایی جیمز وب موفق به رصد آن شده است. این سحابی که در دسته سحابی‌های پیش‌سیاره‌ای قرار می‌گیرد، با جزئیاتی بی‌نظیر توسط جیمز وب به تصویر کشیده شده و نگاهی اجمالی به مراحل پایانی عمر یک ستاره مانند خورشید به ما می‌دهد.

🔹تلسکوپ فضایی جیمز وب دوباره شگفتی آفرید! این بار، دانشمندان با استفاده از این ابزار قدرتمند، موفق به کشف گروهی از کوتوله‌های قهوه‌ای در کهکشان کوچک ماژلانی شدند. این کوتوله‌ها که به ستاره‌های ناکام معروفند، اجرام آسمانی مرموزی هستند که نه به اندازه کافی بزرگ‌اند تا به ستاره تبدیل شوند و نه به اندازه کافی کوچک‌اند تا سیاره محسوب شوند. این کشف جدید، پنجره‌ای تازه به سوی درک ما از چگونگی شکل‌گیری ستاره‌ها و سیارات می‌گشاید و به ما کمک می‌کند تا رازهای پنهان #کیهان را کشف کنیم.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار
🌗در مشتری باید به سرعتِ ۲۱۷۰۰۰ کیلومتر رسید چون این سیاره۲برابر جرم #سیارات دیگر رادارد. این سرعت بالا تنها راهی است که می توانید یک موشک را به فضا پرتاب کنید تابه عقب رانده نشود.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار
1000054721.jpg

🌗اگر یکی از دوقلوها سوار بر فضاپیمایی شود و با سرعت نزدیک به #نور سفر کند، وقتی که به زمین برمی گردد بسیار جوان تر از برادرش است که این قضیه به پارادوکس دوقلوها معروف است.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار
1000068457.jpg

در دل اقیانوس آرام، سنگ‌های سیاه و گردی در کف اقیانوس وجود دارد. اندازه‌گیری‌های دانشمندان نشان می‌داد در آنجا، یعنی اعماق بیش از چهار هزار متری، سطوح اکسیژن به آرامی افزایش می‌یابد.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار
1000068458.jpg

هیدروژن موجود در ستارگان طی فرایند همجوشی هسته‌ای به هلیوم تبدیل می‌شود و در حین این واکنش گرما و نور بسیار زیادی تابش می‌یابد.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار
1000068459.jpg

ستاره‌ها، صرف نظر از اندازه‌شان، بیشتر عمرشان را صرف این می‌کنند که هیدروژن را در هستۀ خود ذوب کرده و آن را به هلیوم تبدیل کنند.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار
1000068461.jpg


سحابی بزرگ IC 1805 ، شبیه قلب انسان است و به همین دلیل نام سحابی قلب را گرفته است.


1000068460.jpg
سحابی قلب در صورت فلکی ذات الکرسی قرار دارد. این قلب به رنگ قرمز می درخشد.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار
1000054953.jpg

🌗ستاره‌شناسان از «تلسکوپ فضایی #جیمز_وب» برای کاوش رشته‌های پیش‌خوشه تار عنکبوتی استفاده کرده‌اند.

🔹اگرچه #تلسکوپ فضایی ۱۰ میلیارد دلاری یک عنکبوت کیهانی وحشتناک را در قلب این شبکه بین کهکشانی پیدا نکرد،اما شگفتی‌هایی رابه نمایش گذاشت.
🔸پیش‌خوشه به نوعی از خوشه کهکشانی گفته می‌شود که در مراحل اولیه شکل‌گیری قراردارد. جیمز وب کهکشان‌های جدیدی را در این پیش‌خوشه تار عنکبوتی نشان داد که شامل حدود ۱۰۰ کهکشان شناخته شده است و در فاصله۱۰ میلیارد سال نوری از #زمین قراردارد. این بدان معناست که جیمز وب یک پیش‌خوشه تار عنکبوتی را تقریبا در چهار میلیارد سال پس از انفجار بزرگ می‌بیند.

🔹ستاره‌شناسان می‌توانند از شهرهای کیهانی وسیع مانند این نمونه که نشان‌دهنده تجمع اولیه کهکشان‌ها هستند،برای درک رشد و تکامل #کیهان استفاده کنند.

🔸اگرچه پیش‌ #خوشه_تار_عنکبوتی پیشتر به خوبی مورد بررسی قرار گرفته بود، اما مشاهده آن با جیمز وب به این معناست که جزئیات پنهان‌شده درباره آن آشکار می‌شوند. گاز و غبار کیهانی که این مجموعه از کهکشان‌های اولیه را پوشانده، در جذب و پراکندگی نور مرئی بسیار مؤثر است.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار
1000054954.jpg

🌗این👆 تصویر را فضاپیمای #کاسینی از فاصله ۸۰۲ هزارکیلومتریِ #زحل به ثبت رسانده است. در این تصویر سیاره #زهره، خواهر دوقلوی زمین، همانند یک نقطه کوچک درمیان حلقه‌های عظیم زحل به چشم می‌خورد.
 
بالا