روش های آزمایشگاهی صنایع غذایی (کلاسیک و نوین)

"ALPHA"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی , صنایع غذایی
کاربر ممتاز
روش های آزمایشگاهی صنایع غذایی (کلاسیک و نوین)

با توجه به اهمیت آزمایشگاه و عملیات آزمایشگاهی و آشنایی با روش های مختلف ارزیابی کمی و کیفی مواد غذایی، موضوع رو شروع می کنیم!

به تدریج و براساس نیاز اعضا در تاپیک مشاوره، سوال و درخواست مطالب صنایع غذایی و اهمیت اونها، مطالبی ارائه می شوند.
 

"ALPHA"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی , صنایع غذایی
کاربر ممتاز
SPECTROPHOTOMETRY

SPECTROPHOTOMETRY

اسپکتروفوتومتری، از روش های شناسایی و تعیین مقدار مواد مختلف و عناصر در مواد غذایی هست.
بر اساس دو پدیده نشر و جذب امواج الکتومغناطیسی تعریف می شود.
طیف هایی مثل مرئی، ماوراء بنفش، مادون قرمز برای تشخیص استفاده می شوند.

بروشور یکی از دستگاههایی را که در یکی از مقالات به اون اشاره شده بود، ضمیمه کردم که اطلاعات مفیدی در خصوص مکانیسم و نحوه کار با دستگاه رو می تونین ببینی:
 

پیوست ها

  • 4006168D.pdf
    385.1 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • Catalogo Espectrofotometro Uvikon_XS.pdf
    75.8 کیلوبایت · بازدیدها: 1

parla_69

کاربر فعال تالار هنر ,
کاربر ممتاز
استخراج کافئین از چای:
روش انجام آزمایش:

1 – یک بشر 500 یا 1000 میلی لیتری را بردارید.

2 – حدود 15 گرم چای خشک را وزن کرده و در بشر بریزید. وزن دقیق چای را یادداشت کنید.
3- مقدار 300 میلی لیتر آب مقطر را به بشر اضافه کنید.

4 - محتویات بشر را حدود 15 الی 20 دقیقه بجوشانید و چند بار هم بزنید.

5 – پس از اتمام مدت زمان لازم برای جوشیدن، تفاله های چای را کاملا از محلول جدا کرده و 15دقیقه آنرا به حال خود بگذارید تا محلول سرد شود.

6 - محلول حاصل را به داخل یک قیف دکانتور 500 میلی لیتری بریزید. سپس به آن 100 میلی لیتر کلروفرم (زیر هود) اضافه کنید و درب قیف راببندید و به آرامی قیف را سروته کنید. برای خروج گاز از داخل قیف باید شیر دکانتور رو به بالا باشد و قسمت پایین دکانتور را بادست نگهدارید تا احیانا درب آن نیفتد و محلول بیرون نریزد.
7 – اجازه دهید تا کلروفرم در ته قیف ساکن شود. وقتی محلول داخل قیف دو فازی شد، محلول پایینی که همان کلروفرم است(که البته کافئین را در خود حل کرده) را با دقت در داخل یک بشر س خالی کنید.
برای تبخیر حلال میتوانید از دستگاه روتاری استفاده کنید. اگر چنین دستگاهی ندارید به روش زیر عمل کنید.
8 - در زیر هود یک حمام آب جوش آماده کرده و ظرف حاوی محلول را در داخل آن قرار دهید. دمای جوش کلروفرم 61 تا 62 درجه سانتیگراد است. محلول آنقدر در حمام بماند تا حجم آن به 20 میلی لیتر برسد.
9 – یک ساعت شیشه تمیز را به دقت وزن کرده و عدد آنرا یادداشت کنید.

10 - ساعت شیشه را بالای حمام قرار داده و در داخل آن از محلول پر کنید و حلال آن را تبخیر کنید.این کار را ادامه دهید تا تمام کافئین از محلول جدا گردد.

11 – ساعت شیشه را از روی حمام آب بردارید و ته آنرا خشک کنید و بگذارید تا سرد شود. سپس آنرا وزن کنید و مقدار کافئین را بدست آورید.

برای تعیین درصدکافئین در چای کافیست تا وزن کافئین را بر وزن چای تقسیم کرده و حاصل را در 100 ضرب کنید .
 

M.MN

عضو جدید
سلام خسته نباشید...آزمایشات زیر برای حلوا شکری در کارخانه چگونه انجام میشه؟
- اندازه گيري رطوبت
- اندازه گيري خاكستر
- اندازه گيري قند كل
- اندازه گيري چربي
- اندازه گيري پروتئين
- اندازه گيري اسيديته روغن استخراج شده از حلوا ارده
- اندازه گيري پراكسيد روغن استخراج شده
- اندازه گيري ساپونين
- اندازه گيري فيبر خام
- شمارش آنتروباكترياسه
- شمارش اشرشياكلي
- شمارش كپك و مخمر
 

"ALPHA"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی , صنایع غذایی
کاربر ممتاز
سلام خسته نباشید...آزمایشات زیر برای حلوا شکری در کارخانه چگونه انجام میشه؟
- اندازه گيري رطوبت
- اندازه گيري خاكستر
- اندازه گيري قند كل
- اندازه گيري چربي
- اندازه گيري پروتئين
- اندازه گيري اسيديته روغن استخراج شده از حلوا ارده
- اندازه گيري پراكسيد روغن استخراج شده
- اندازه گيري ساپونين
- اندازه گيري فيبر خام
- شمارش آنتروباكترياسه
- شمارش اشرشياكلي
- شمارش كپك و مخمر
سلام:D
:warn:از سایت سازمان استاندارد isiri.org می تونین دربیارید.
:warn:اسم اصلی حلوا شکری با توجه به ترکیباتش "حلوا ارده شکری" هست

:warn:ارده=کنجد

:warn:شماره استاندارد: 2462

ضمیمه شد:gol:
 

پیوست ها

  • 2462.pdf
    2.6 مگایابت · بازدیدها: 1
  • Like
واکنش ها: M.MN
بالا