صفحه 2 از 3 نخستنخست 123 آخرينآخرين
نمايش نتايج 11 تا 20 از 27

تاپیک: اصطلاحات صنایع غذایی

  1. #11
    دستیار مدیر مهندسی کشاورزی گیاهان دارویی آواتار "Pejman"
    رشته
    مهندسی کشاورزی
    مقطع
    فوق لیسانس
    تاريخ عضويت
    2008/8
    امتیاز
    11001
    پست ها
    6,797

    پيش فرض

    fabricated food
    غذای فرموله شده، غذای ساخته شده
    غذایی است که از ترکیبات خاص درست میشود. مثل همبرگر که از پودر سویا درست میشود.


    facultative
    اختیاری
    صفتی توصیفی که در میکروبشناسی برای مشخص کردن استعداد نشو و نما در مجاورت و یا دور از یک عامل محیطی استفاده میشود. مثالسرما دوست اختیاری)



    facultative thermophile
    گرما دوست اختیاری
    گروهی از میکروبها که دما یمطلوب برای رشد آنها بین 37 و 55 درجه سانتی گراد است.



    falling film evaporator
    تبخیر کننده لایه نزولی
    نوعی دستگاه تغلیظ مایعات غذایی است که در آن مایع در لوله هایی از بالا ب پایین حرکت میکند و گرم میشود.(اطراف لوله ها بخار است.)



    falling number
    عدد سقوط
    عددی است که مشخص کننده فعالیت آلفا آمیلازی آرد میباشد. به وسیله دستگاه falling number به دست می آید.



    false yeast
    مخمر کاذب
    به مخمر هایی گفته میشود که تولید آسکوسپور نمیکنند.و فقط با جوانه زدن و یا تقسیم شدن تکثیر میابد.



    farinograph
    خمیر سنج
    دستگاهی است که خصوصیات کیفی خمیر را از قبیل مقدار جذب آب توسط آرد،مقاومت درمقابل مخلوط شدن و انرژی مصرفی برای خمیر شدن را اندازه گیری میکند.



    farsh
    خمیر کالباس
    به مخلوط گوشت و روغن،ادویه ها که به صورت ماده خمیری در آمده است گفته میشود.



    fatbloom
    سپیدک چربی
    نوعی نقص در شکلات است که به صورت سپیدک چربی ایجاد میشود که در اثر متبلور شدن چربی به وجود می آید.



    fat depot
    بافت چربی
    adipose←



    favism(fabism)
    فاویسم
    نوعی بیماری که در اثر مصرف دانه باقلا یا استنشاق دانه گرده گیاه باقلا در بعضی اشخاص حساس به وجود می آید.

    fermentation
    تخمیر
    اکسیداسیون ترکیبات آلی بدون حضور گیرنده خارجی الکترون.



    fermentograph
    تخمیر نگار
    دستگاهی است که مقدار گاز تولید شده از تخمیر را اندازه گیری میکند.



    ficin
    فیسین
    آنزیمی است که در شیره انجیر وجود داردو باعث تجزیه مولکولهای پروتئین و نرم شدن مواد پروتئینی میشود.



    fill weight (syn:fill-in- weight )
    وزن خالص غذای قوطی شده،وزن پر قوطی
    وزن خالص مواد ریخته شده در قوطی غذا بدون محاسبه وزن قوطی و مواد پرکننده بین قطعات غذا.



    filled milk
    شیر خشک با جربی گیاهی
    شیر خشکی است که از شیر پس چرخ مخلوط با روغن گیاهی خاصی تهیه میشود.



    film yeast
    مخمر سطحی
    به گروهی از مخمرها که اکسید کننده اند و به صورت غشائ و یا پرده نازکی در سطح مایعات نشو و نما میکنند.



    filth test
    آزمایش بقایای خوراکی
    روشی است برای تعیین مقدار مو و اندهم حشرات در مواد غذایی



    fining agent
    مواد شفاف کننده
    clarifying agent



    firming agent
    سفت کننده
    ماده ای است که برای سفت کردن بافت بعضی از محصولات ب کار برده میشود مثل اضافه کردن کارور کلسیم به شیر برای انعقاد بهتر.



    first proof
    تخمیر اولیه
    مرحله اول در تخمیر در تهیه خمیر نان.



    fishm meal
    پودر ماهی
    خشک شده و خرد شده قسمتهای مختلف بدن ماهی که در جیره غذایی بعضی حیوانات مثل مرغ استفاده میشود.



    fishy flavor
    بوی زهم ماهی
    در اثر فساد چربیها خصوصا فساد شیمیایی اکسیداسیون لسیتین چربی با هیدرولیز و آزاد شدن کولین از لسیتین بوی تندی شبیه بوی زهم ماهی به وجود می آورد.



    flanke
    پرک
    لایه نازک یاز خمیر یا ماده غذایی خشک شده با ضخامت چند دهم میلیمتر،مثل پرک سیب زمینی که با خشک کن غلتکی تهیه میشود.



    flame peeling
    پوست گیری شعله ای
    پوست گیری بعضی از سبزیها توسط شعله مستقیم یا گازهای داغ مثل سوزانیدن پوستهای نازک پیاز با شعله در دستگاه مخصوص پوست گیری شعله ای.



    flash 18 process
    روش استرلیزاسیون 18
    یکی از روشهای کنسرو کردن مواد غذایی که در آن کلیه عملیات قوطی کردن دربندی و خنک کردن نسبی در محفظه ای با فشار بالا (معمولا 18 پوند بر اینچ مربع)انجام میگیرد.



    flash pasteurization
    پاستوریزاسیون آنی
    نوعی پاستوریزاسیون حرارتی غذا که در دمایی خیلی بالاتر از دمای معمول پاستوریزاسیون صورت میکیرد و در نتیجه زمان فرآیند بسیار کوتاه میشود.



    flat sour
    ترش بدون تورم،ترش صاف
    به حالتی از قوطی غذا گفته میشود که علی رغم فساد میکروبی و اسیدی شدن محتویات آن قوطی سالم به نظر میشود و دو طرف قوطی باد نکرده است.



    flavanol
    فلاوانول
    از ترکیبات اصلی پلی فنلهاست که در چای وجود دارد و ممکن است تا ده درصد ماده خشک چای را تشکیل دهد.

    flavoprotein
    فلاووپروتئین
    نوعی پروتئین مرکب که از پروتئین و فلاوین ساخته شده است و برای تنفس بافت مورد نیاز است.



    flavor reversion
    طعم معکوس
    بوی طبیعی نامطلوب مخصوص پروتئین سویا که شدت آن کمتر از تند شدن است و پدیده اکسیداسیونی که آنرا به وجود می آورد.



    flavor(flavour)
    طعم
    خاصیتی است از ترکیب بو و مزه. البته خواص دیگری چون بینایی نیز در تشخیص آن موثر است. یکی از خصوصیات کیفی غذا است که با حواس چشایی و بویایی مشترکا تعیین میشود.



    flavor enhancer
    تشدید کننده طعم
    ماده ای که جهت ظاهر شدن و تشدید طعم موجود در غذا به آن اضافه میشود.



    flipper
    قوطی کم خلا
    در کنسرو سازی اصطلاحا به قوطی غذایی گفته میشود که هر دو طرف آن صاف است ولی خلا کافی ندارد و با مختصر به بدنه قوطی برجستگی در قوطی ایجاد میشود.



    fluidized bed
    بستر سیال
    وقتی قطعات مواد غذایی توسط جریان هوا یا یک سیال دیگر در بستری به صورت شناور یا معلق در آمده و در اثر حرکت و تماس با سیال، خنک یا خشک میشود. اصطلاحا این بستر را fluidized bed میگویند.



    fluorescent
    فلورسنت
    به موادی گفته میشود که در صورت فعال شدن با بعضی امواج قادر به انتشار نور با طول موج دیگری هستند.



    fluoridation
    فلوئور دار کردن
    افزودن فلورید به آب (و بعضی از مواد غذایی) به منظور جلوگیری از بروز بیماری پوسیدگی دندان.



    foam
    کف
    حبابهای گاز در داخل مایع که به صورت لایه ای اسفنجی شکل در آمده باشد.



    foam mat dryer
    خشک کن کف لایه ای
    خشک کن نواری مخصوص خشک کردن مایعات غلیظ غذا (معمولا دارای 35 تا55 درصد کل ماده جامد.)



    foam spray drying
    خشک کردن کف پاششی
    هنگامی که قبل از اتمیزه کردن شیر یا مایعات غلیظ شده دیگر به داخل برج خشک کن پاشنده، گازهای بی اثری نظیر نیتروژن به داخل آن مایع تزریق کنند که در حین خشک شدن پس از اتمیزه شدن در برج ذرات پودر بافت اسفنجی پیدا کند و دارای حلال یت بسیار خوبی شود.



    foam theory
    تئوری کف
    هنگام زدن خامه در اثر مخلوط شدن هوا در آن با وجود مواد پروتئینی در غشا خامه ایجاد کف میکند و ذرات خامه در سطح کف تجمع می یابند و در اثر تراکم کف بی ثبات شده و میشکند که باعث پاره شدن غشا خامه میشود و آنها را تبدیل به ذرات کره میکند.



    folacin(syn:folic acid)
    فولاسین،اسید فولیک
    یکی از ویتامینهای گروه ب که برای ساختن گلبولهای قرمز طبیعی مورد نیاز است و کمبود آن منجر به ایجاد کم خونی مگالوبلاستیک میشود.



    folic acid
    فولاسین،اسید فولیک
    folacin



    food-born intoxication
    مسمومیت غذایی
    هر نوع مسمومیتی که در اثر ورود زهرابه های میکروبی و قارچی و یا سموم شیمیایی از راه مواد غذایی در انسان ایجاد میشود.

    food chilling
    سرد کردن غذا
    گرفتن گرمای مواد و محصولات غذایی و تغییر دمای آنها به دماهای نزدیک به صفر درجه سانتی گراد.


    food efficiency (syn:food conversion efficiency )
    بهره وری غذا
    معیاری برای ارزشیابی غذا که به یکی از دو طریقه زیر گزارش میشود: 1- نسبت افزایش وزن حیوان آزمایشگاهی به وزن غذای مصرفی 2- نسبت مقدار غذا به افزایش وزن حیوان آزمایشگاهی.



    food poisoning
    مسمومیت غذایی
    مسمومیتهای ناشی از سموم میکروبی و غیر میکروبی در غذا.



    food preservation
    نگهداری غذا
    به مجموعه عملیاتی گفته میشود که برای جلوگیری از فساد غذا و حفظ کیفیت طولانی تر آن به کار برده میشود.



    food processing
    فرآوری غذایی
    مراحلی از عملیات تغییر، تبدیل و نگهداری محصولات غذایی مانند درجه بندی، شستشو خرد کردن آنزیم بری پختن پاستوریزه یا استریل کردن و بسته بندی مواد غذایی.



    food rheology
    رئولو‍ژی غذایی
    تغیییرات بافت مواد غذایی و همچنین جریان مایعات و نیمه جامدهای غذایی در اثر وارد شدن نیروهای مختلف به آن.



    free gossypol
    گوسیپول آزاد
    مقدار گوسیپولی که بدون هیدرولیز قبلی با محلول 70 درصد استون آبی از مغز پنبه دانه قابل استخراج باشد.



    freeza concentration
    تغلیظ انجماد ی
    روشی است که در آن آبمیوه و محصولات مشابه را سرد میکنند به نحوی که آب آزاد آنها به صورت کریستالهای یخ در آید. سپس با سانتریفیوژ عصاره تغلیظ شده را از ذرات یخ جدا میکنند. با این روش تا حد اکثر بریکس 50 میتوان تغلیظ کرد.



    freeza drying(syn:lyophilization)
    خشک کردن تصعیدی
    خشک کردن مواد غذایی منجمد در سیستم با خلا شدید و پایین تر از نقطه سه گانه آب (فشار 4/58 میلیمتر جیوه و دمای صفر درجه سانتی گراد).



    freeze burn
    سرما سوختگی
    وقتی مواد غذایی خوب بسته بندی نشده باشد و سطح آن در تماس با هوای خشک درون فریزر قرار گیرد رطوبت سطح آن خارج میشود و لکه های سفیدی روی آن ایجاد میشود. به این پدیده سرما سوختگی میگویند.



    freezing point
    نقطه انجماد
    دمایی که در آن مایعی در فشار اتمسفر شروع به جامد شدن میکند.



    fructose
    فروکتوز،لوولوز
    Levulose



    fruit drink
    نوشابه میوه ای
    به نوشابه ای اطلاق میشود که بخشی از آن آب میوه کنسانتره و یا پودر آب میوه است.



    fruit juice
    آب میوه
    عصاره بدون گوشت میوه است که طبیعی باشد و به آن آب یا مواد دیگر اضافه نشده باشد.



    fruity(tea)
    طعم میوه ای
    طعمی نامطلوب است که بر اثر تخمیر بیش از حد یا آلودگی میکروبی قبل از حرارت دادن برکگ چای به وجود می آید.



    fudge
    شکلات نرم
    نوعی شکلات که اساس آن تافی یا کارامل است. این شکلات شکر زیاد دارد به طوری که در فرآیند کریستاله میگردد.



    fungi
    قارچها
    شاخه ای از موجودات زنده یک یا پر یاخته ای فاقد کلروفیل از گروه هسته داران که مواد غذایی مورد نیاز خود را از راه جذب به دست می آورند.



    furcellaran
    صمغ فورسلاران مفهوم اصطلاح صمغ استخراج شده از جلبک دریایی دانمارکی که از پلی ساکاریدهای هتروژن است. این صمغ به میزان خیلی کم در مواد غذایی باعث قوام و غلظت بهتر و در واقع باعث تثبیت سیستم مواد غذایی میشود.



    full (tea)
    طعم کامل
    چای با رنگ مطلوب و طعم خوب که تلخی هم نداشته باشد.
    ويرايش شده توسط "ALPHA" در 2015/8/01 در ساعت 01:00 PM دليل: جمع آوری حرف F
    افکار هر انسان میانگین افکار پنج نفری است که بیشتر وقت خود را با آنها میگذراند خود را در محاصره افراد موفق قرار دهیم

  2. #12
    دستیار مدیر مهندسی کشاورزی گیاهان دارویی آواتار "Pejman"
    رشته
    مهندسی کشاورزی
    مقطع
    فوق لیسانس
    تاريخ عضويت
    2008/8
    امتیاز
    11001
    پست ها
    6,797

    پيش فرض

    gas chromatograph
    بسته بندی گازی
    دستگاه تجزیه ای که مواد شیمیایی را در ستون بسیار باریک بین 2 فاز، یکی متحرک گازی خنثی و دیگری ثابت مایع یا جامد تفکیک می سازد


    gas storage
    گاز انباری مفهوم اصطلاح به معنی اتمسفر کنترل شده و اتمسفر اصلاح شده است



    gel permeation chromatography
    کروماتوگرافی ژله ای غربالی
    در عملیات کروماتوگرافی اگر کواد داخل ستون از ترکیبات ژله ای باشد ترکیبات جدا شدنی مورد نظر براساس اندازه و وزن مولکولی در فضاهای بین مولکولی ژل وارد و یا خارج شوند که نهایتا باعث تقدم و تاخیر در حرکت آنها و لذا تفکیک آنها می گردد



    gelatinization
    ژله ای شدن
    تبدیل بافت سلول به حالت ژله ای مثل ژلاتیناسیون هیدروکلوئید ها در آب



    gelation
    ژله شدن
    به فرم گرفتن ژله گفته می شود



    gellan gum
    صمغ ژلان
    پلی ساکاریدی که با تخمیر براثر فعالیت باکتری سدوموناس الودی به وجود می آید



    germ carrier
    حامل میکروب
    فردی که بدون نشان دادن علائم بیماری به طور دائم میکروب را در خود نگه دارد



    germ meal
    آرد جوانه دار
    آردی که جوانه پخته شده به آن اضافه کرده اند



    gigantic acid
    پاتولین
    patulin←



    giardiasis
    ژیاردیا
    ورم روده و اسهال که که در اثر عفونت ناشی از انگل ژیاردیا لامبلیا ایجاد گردد



    gliadin
    گلیادین
    قسمتی از پروتئین گندم که در گلوتن وجود دارد و در الکل محلول است



    globular protein
    پروتئین کروی
    مولکول پروتئین انحلال پذیری که معمولا دارای ساختمان کروی توپی شکل است



    globulin
    گلوبولین
    پرئتئین کروی که در آب و الکل نامحلول و در محلول رقیق نمک انحلال پذیر است



    glomerulus
    گلومرول
    کلاف مویرگی واقع در کپسول بومن

    gelometer
    ژله سنج
    وسیله ای برای اندازه گیری زمان لازم برای بستن ژل



    glucagon
    گلوکاگون
    هورمون مترشحه از سلولهای آلفای جزایر لانگرهانس لوزالمعده که باعث عیدرولیز گلیکوژن و افزایش قند خون می شود



    glucitol
    سوربیتول
    sorbitol←



    glucose effect
    پدیده گلوکز
    catabolic repression



    glutamateT sodium
    گلوتامات سدیم
    نمک سدیم گلوتلمیک اسید. آمینو اسیدی که باعث تشدید طعم بعضی غذاها می شود



    glutamaic acid
    گلوتامیک اسید
    اسید آمینه دارای 2 عامل کربکسیل



    glutathione
    گلوتلتیون
    تری پپتید موجود در بافتهای گیاهی و حیوانی و مرکب از 3 اسید آمینه گلایسین گلوتامیک اسید و سیستئن



    gluten
    گلوتن
    پروتئین موجود در خمیر آرد گندم



    glyceride
    گلیسرید
    استر یا نمک آلی ترکیب اسید چرب و گلیسیرول



    glyceryl mono stearate
    منواستئارات گلیسرول
    امولسیون کننده عالی برای تافی و کارامل



    glycogen
    گلیکوژن
    پلی ساکارید ساخته شده از گلوکز و موجود در بافت جگر و عضلات



    glycolysis
    گلیکولیز
    چرخه تجزیه گلوکز که به تشکیل اسید پیروئیک ختم می شود



    glycoprotein
    پروتئین قند دار
    پروتئینی که دارای یک مولکول قند یا الیگوساکارید پیوند شده است مثل موسین



    glycoside
    گلیکوزید
    ترکیبی متشکل از یک مولکول قند ساده و یک مولکول قند دیگر یا یک ترکیب غیر گلوسیدی



    GRAS (generally recognized as safe)
    افزودنی مجاز
    افزودنی که مصرف آن در حد قابل تحمل برای انسان در غذا جایز بوده و ضرری برای انسان ندارد



    gray
    گری
    واحدی برای اندازه گیری مقدار تشعشع امواج الکترومغناطیس که برابر 100 راد است



    gray mold rot
    پوسیدگی کپکی خاکستری
    نوعی فساد خاکستری رنگ در میوه ها و سبزیجات بر اثر بوتریتیس سینه را



    green mold rot
    فساد کپکی سبز
    نوعی فساد مواد گیاهی بر اثر کلادوسپوریوم

    green patch
    لکه سبز گوشت
    لکه های سبز رنگ در نتیجه نشو و نمای گونه های پنی سیلیوم مثل اکسپانسوم


    green rot
    فساد سبز
    نوعی فساد تخم مرغ بر اثر سدوموناس فلورسنس



    grits
    بلغور
    دانه پوست کنده و نیم کوب



    gross protein value (GPV)
    ارزش ناخالص پروتئین
    معیاری بیولوژیک برای سنجش ارزش تکمیلی یک پروتئین روی یک رژیم پایه مبتنی بر غلات که برای تعیین آن معمولا از جوجه استفاده می کنند



    growth curve of bacteria
    منحنی رشد باکتریها
    منحنی تغییرات تعداد یا لگاریتم تعداد باکتریها را بر حسب زمان در مختصات دو بعدی منحنی رشد باکتریها



    growth factor
    عامل رشد
    ترکیب مغذی که معمولا به مقدار خیلی کم مورد استفاده برای برخی موجودات زنده است



    growth rate
    سرعت رشد
    تعداد تقسیم یاخته ای در واحد زمان



    guar gum
    صمغ گوار
    صمغ گیاهی از دسته کربوهیدراتهای پلی ساکاریدی که به عنوان هیدروکلوئید و به مقدار کم در برخی غذاها استفاده می شود



    gum arabic
    صمغ عربی
    صمغی از درخت اقاقیا و از کربوهیدراتهای هتروپلی ساکارید پیچیده که به عنوان هیدروکلوئید به میزان کم در برخی مواد غذایی استفاده می شود




    gum tragacanth
    کتیرا
    صمغی که از ریشه اصلی گون گرفته می شود. آهسته آب جذب می کند. در PH برابر 5 بیشترین ویسکوزیته را دارد.



    Gelation
    ژله شدن
    به فرم گرفتن ژله گفته می شود.
    ويرايش شده توسط "ALPHA" در 2015/8/01 در ساعت 01:01 PM دليل: جمع آوری حرف G
    افکار هر انسان میانگین افکار پنج نفری است که بیشتر وقت خود را با آنها میگذراند خود را در محاصره افراد موفق قرار دهیم

  3. #13
    دستیار مدیر مهندسی کشاورزی گیاهان دارویی آواتار "Pejman"
    رشته
    مهندسی کشاورزی
    مقطع
    فوق لیسانس
    تاريخ عضويت
    2008/8
    امتیاز
    11001
    پست ها
    6,797

    پيش فرض

    HACCP
    سیستم بازرسی هاسب
    سیستم HACCP, Hazard Analysis and Critical Control Point، استانداردی پایه ای است كه به سازمانها و شركتها این امكان را می دهد كه ریسكهای مربوطه را شناخته و آنها را به طور اثر بخش از نظر ایمنی و صرفه اقتصادی مدیریت كنند.



    halophile
    نمک دوست
    به میکروارگانیسمهایی گفته می شود که جهت نشو نما خود نیاز به مقادیر زیادی نمک طعام در محیط نشو ونمای خود دارند



    halphen test
    آزمون هافن
    روشی برای تعیین وجود روغن پنبه دانه در روغنهای حیوانی یا گیاهی



    ham
    گوشت ران خوک
    قسمت بالای ران خوک که با افزودن محلول نمک طعام نیتریت و دود دادن آن را می پرورانند



    hammer mill
    آسیاب چکشی
    نوعی آسیاب با چکشهای مستطیلی شکل




    hard swell
    تورم سخت
    نوعی تورم در قوطی های کنسرو که فشار گاز در آنها بالاست و با فشردن زیر انگشتان دست برطرف نمی شود



    harsh
    طعم تند
    طعم تند چای که دارای مزه تلخی است



    hay flavor
    طعم علفی
    طعم ات مثل طعم علف خشک که به علت وجود فورفورال در بعضی محصولات مثل قهوه بوجود می آید



    HDL
    لیپوپروتئین سنگین
    نوعی لیپوپروتئین موجود در خون که 50% آن پروتئین و بقیه مواد لیپیدی است

    head space
    سر فضا
    فضای خالی بالای قوطی کنسرو


    health food
    غذای حیات بخش
    غذای خیلی مغذی و سالم.



    heat exchanger
    مبدل گرما
    وسیله ای که انرژی گرمایی بین ماده گرم شونده و یا سرد شونده و سیال گرم کننده و سرد کننده ردوبدل می کند



    heat pump evaporator
    تبخیر کننده پمپ گرمایی
    نوعی دستگاه تغلیظ لوله ای است که در آن از سیستمی شبیه دستگاههای سردکننده کمپرسی استفاده می شود



    heat transfer
    انتقال گرما
    انتقال انرژی گرمایی در مواد به طریقه جابجایی هدایتی و تابشی



    hemicellulose
    همی سلولز
    پلی ساکاریدی غیر هموژن که عمدتا از قندهای زیلوز با اتصالات بتا 1و4 تشکیل می شوند



    hemochromatosis
    هموکروماتوز
    عارضه ای است که به علت جذب بسیار زیاد آهن در انسان بوجود می آید



    hemoglobin
    هموگلوبین
    ترکیب رنگی پروتئین آهن دار گلوبولهای قرمز خون که نقش آن انتقال اکسیژن از ششها به بافتها و گاز کربنیک از بافت ها به ششهاست.



    heteropolysaccharide
    پلی ساکارید ناهمگن
    پلی ساکاریدی که از چند نوع منوساکارید بوجود آمده است.



    high fructose corn syrup
    شربت ذرت با فروکتوز بالا
    شربتی که از تجزیه نشاسته ذرت بوجود می آید



    HPLC (high performance liquid chromatography
    کروماتوگرافی مایع پیشرفته
    HPLC←



    high ratio protein
    آرد نول
    آردی که از گندم خوب با استحصال کمتر از 50% بدست آید



    homopolysaccharide
    پلی ساکارید ساده
    پلی ساکاریدی که از یک نوع منوساکارید تولید شود



    hull
    پوسته
    پوسته روی دانه های جو شلتوک و..



    humectant
    نگهدارنده رطوبت
    ماده ای که باعث حفظ رطوبت در غذا می شود



    husker
    دستگاه غلاف کن
    وسیله ای برای جدا کردن پوست ذرت و محصولات مشابه



    hydrocolloid
    هیدروکلوئید
    ترکیبات ماکرومولکول و پیچیده که به میزان خیلی کم در آب محلول است و باعث قوام و بهبود غلظت بافت ماده غذایی می شود



    hydrogen swell
    تورم هیدروژنی
    نوعی تورم قوطی هیدروژن به علت تشکیل گاز هیروزن در آن



    hydrolysis
    تجزیه آبی
    به تجزیه پلی مر به واحدهی کوچکتر به نام مونومر در محیط آبی



    hydrophilic
    آب دوست
    ویژگی موادی که آب را جذب می کنند و تمایل به جذب آب دارند



    hydrophobic
    آب گریز
    ویژگی موادی که آب را دفع می کنند و تمایلی به جذب آب ندارند




    hydrostatic sterllizer
    اتوکلاو ستون آبی
    دستگاهی شامل محفظه بلند و عمودی که درون آن بخار 115 تا 130 درجه وجود دارد و فشار ستون آب بخار را در داخل محفظه نگه داشته است و دارای 3 قسمت ستون آب گرم بخار و آب سرد است



    hygrometry
    رطوبت سنجی هوا
    شاخه ای از علم فیزیک که به به اندازه گیری رطوبت هوا مربوط است



    hygroscopic
    نم گیر
    موادی که رطوبت جذب می کنند
    ويرايش شده توسط "ALPHA" در 2015/8/01 در ساعت 01:10 PM دليل: جمع آوری حرف H
    افکار هر انسان میانگین افکار پنج نفری است که بیشتر وقت خود را با آنها میگذراند خود را در محاصره افراد موفق قرار دهیم

  4. #14
    دستیار مدیر مهندسی کشاورزی گیاهان دارویی آواتار "Pejman"
    رشته
    مهندسی کشاورزی
    مقطع
    فوق لیسانس
    تاريخ عضويت
    2008/8
    امتیاز
    11001
    پست ها
    6,797

    پيش فرض

    icing suger
    پودر شکر
    پودر یا محلول قندی غلیظ که برای براق شدن روی شیرینی می پاشند



    idiophase
    مرحله سکون
    به مرحله توقف رشد باکتریها که به دنبال مرحله فعال رشد (تروفوفاز) حادث می شود گفته می شود



    immersion freezing
    انجماد غوطهوری
    روش انجماد ی که در آن ماده غذایی درون ماده منجمد کننده غوطه ور می شود و یخ می زند



    immunization
    ایمن سازی
    ایجاد ایمنی در موجود زنده با تزریق پادتن



    in vitro
    در شیشه
    درمورد مطالعات میکروبی که در آزمایشگاه و در ظروف شیشه ای آزمایشگاهی و یا کشتهایی که در آزمایشگاه انجام می شود به کار می رود



    incubation period
    دوره کمون
    به زمان خوردن ماده عذایی آلوده تا ظاهر شدن علائم بیماری اطلاق می شود



    induction
    القا
    پدیده ای که در آن آنزیم در جواب به تحریک ترکیب خارجی ساخته می شود



    induction period
    طول عمر روغن
    swift test life



    infection
    عفونت
    رشد و نمو میکروب در بدن موجود زنده



    inhibition site
    محل بازدارنده
    محل ویژه ای روی مولکول آنزیم که ترکیب جلوگیری کننده از فعالیت آن به آ« می چسبد



    inositol
    اینوزیتول
    یکی از شبه ویتامینهای ب کمپلکس است که الکل 6 کربنه حلقوی است که در غلات یافت می شود



    INQ
    ضریب کیفی تغذیه ای
    به ارزش کلی تغذیه ای مواد غذایی اطلاق می شود



    inspection belt
    نقاله بازرسی
    تسمه پهنی که بر روی آن مواد غذایی خام ریخته می شود و حرکت داده می شود تا کارگران دو طرف نوار را بازرسی کنند



    instant powder
    پودر فوری
    پودر خشک که سریعا آب جذب می کند و با آب مخلوط می شود



    interferon
    اینترفرون
    نوعی پروتئین که در نتیجه عفونت ویروسی تولید و مانع تکثیر ویروس مربوطه می شود



    invert suger
    قند انورت
    مخلوط گلوکز و فروکتوز که در نتیجه هیدرولیز ساکاروز در اثر آنزیم انورتاز یا اسیدهای آلی حاصل می شود



    invertase
    اینورتاز
    آنزیمی که باعث تجزیه ساکاروز به گلوکز و فروکتوز می شود



    iodine number
    عدد یدی
    معیار تعیین درصد غیر اشباعی اسد چرب و عبارت است از مقدار ید مصرفی برحسب گرم به ازای 100 گرم روغن مایع مورد آزمایش



    iodized salt
    نمک ید دار
    نمک طعام که دارای مقدار کمی ترکیبات یدات و یا یدید پتاسیم است و از ایجاد گواتر جلوگیری می کند



    ion exchange chromatography
    کروماتوگرافی تبادل یونی
    روش کروماتوگرافی که در آن ترکیبات مورد تجزیه که طبیعت یونیزه شده دارند با یونهای موجود روی فاز ثابت شده ذرات ستون و با واکنش تبادل یونی تفکیک می شوند



    isoelectric point
    نقطه ایزوالکتریک
    پی اچ خاصی در مورد ترکیبات و محلولهای پروتئینی که در آن مقدار بارهای مثبت و منفی با هم برابر شده است و درنتیجه خاصیت انتقال الکتریسیته و فشار اسمزی آن به حداقل می رسد



    isosaccharosan
    ایزوساکاروزان
    ترکیبی حاصل از مراحل اولیه کاراملیزاسیون شکر



    isotop
    ایزوتوپ
    عنصری شیمیایی که با عنصر شیمیایی دیگر دارای عدد اتمی مساوی و خواص شیمیایی یکسان ولی از نظر تعداد نوترون با آن متفاوت است
    افکار هر انسان میانگین افکار پنج نفری است که بیشتر وقت خود را با آنها میگذراند خود را در محاصره افراد موفق قرار دهیم

  5. #15
    دستیار مدیر مهندسی کشاورزی گیاهان دارویی آواتار "Pejman"
    رشته
    مهندسی کشاورزی
    مقطع
    فوق لیسانس
    تاريخ عضويت
    2008/8
    امتیاز
    11001
    پست ها
    6,797

    پيش فرض

    jam
    مربا
    محصولی است که از میوه پخته شده در حد مناسب و شکر با آب یا بدون آب تهیه میشود.


    jar
    شیشه دهان گشاد
    ظرف شیشه ای با دهانه گشاد که از آن معمولا برای بسته بندی و عرضه بعضی مواد غذایی استفاده میشود.



    jelly
    ژله
    ماده ای نیمه جامد که از ترکیباتی مثل ژلاتین یا پکتین تشکیل شده است مواد به وجود آورنده آن عبارت اند از آب میوه، شکر، پکتین و اسید آلی



    joule
    ژول
    واحد اندازه گیری انرژی در واحد متریک
    افکار هر انسان میانگین افکار پنج نفری است که بیشتر وقت خود را با آنها میگذراند خود را در محاصره افراد موفق قرار دهیم

  6. #16
    دستیار مدیر مهندسی کشاورزی گیاهان دارویی آواتار "Pejman"
    رشته
    مهندسی کشاورزی
    مقطع
    فوق لیسانس
    تاريخ عضويت
    2008/8
    امتیاز
    11001
    پست ها
    6,797

    پيش فرض

    kefir
    کفیر
    نوعی شیر اسیدی الکلی است که در کشورهای بالکان تولید می شود.



    keratin
    کراتین
    نوعی پروتئین گوگرد دار انحلال ناپذیر است که پوست و ناخن و مو وجود دارد



    ketchup
    کچاب
    سس گوجه فرنگی که از پوره یا آب گوجه فرنگی، شکر، سرکه و ادویه و کتیرا تشکیل شده و پاستوریزه می شود.



    ketogenic diet
    رژیم کتون زا،رژیم کم قند
    نوعی رژیم غذایی که به علت کمبود کربوهیدرات ها باعث کیتوز می شود.



    ketose
    قند کتونی
    نام عمومی منوساکاریدهایی که دارای عامل کتونی هستند.



    kilocalorie
    کالری بزرگ،کیلو کالری
    واحد اندازه گیری انرژی گرمایی در تغذیه. مقدار گرمای مورد نیاز برای افرایش دمای یک کیلوگرم آب به میزان 1 درجه سانتیگراد ( از 15.5 به 16.5 درجه)



    koji
    کوجی
    در ژاپن به مایه کپکی مورد استفاده در تولید برخی فراورده های غذایی سنتی مثل سس سویا میزو و.. کپک مورد نظر یعنی آسپرژیلوس اوریزه را روی مخلوطی از سویا، سبوس گندم، گندم ساییده کشت می دهند.



    kerebs cycle
    چرخه کربس
    tricarboxylic acid cycle



    kumiss
    کومیس
    نوعی نوشابه اسیدی الکلی شیر است که در منشاء اصلی آن یعنی آسیای مرکزی از شیر مادیان (اسب ماده) تهیه می شود.



    ***itz inhibitore
    بازدارنده کونیتز
    نوعی بازدارنده آنزیمهای پروتئولیتک است که در دانه سوژا یافت می شود و از یک پلی پپتید با 200 اسید آمینه تشکیل می شود و دارای وزن مولکولی 21000 دالتون است. این بازدارنده مانع عمل آنزیمهای تریپسین و کیموتریپسین می شود.



    kwashiorkor
    کواشیورکور،بیماری کم پروتئینی
    بیماری کم پروتئینی
    افکار هر انسان میانگین افکار پنج نفری است که بیشتر وقت خود را با آنها میگذراند خود را در محاصره افراد موفق قرار دهیم

  7. #17
    دستیار مدیر مهندسی کشاورزی گیاهان دارویی آواتار "Pejman"
    رشته
    مهندسی کشاورزی
    مقطع
    فوق لیسانس
    تاريخ عضويت
    2008/8
    امتیاز
    11001
    پست ها
    6,797

    پيش فرض

    labeling
    برچسب زنی
    مشخص کردن انواع مواد اولیه و یا افزودنی به صورت چاپ یا برچسب روی پوشش یا ظرف بسته بندی شده.


    label
    برچسب
    به هر گونه طرح و برگه نوشته شده یا نقاشی چاپ شده که روی بسته بندی غذا چسبانده یا نقش شود بر چسب گویند.



    lacquer
    لعاب،لاک
    در صنایع غذایی به پوشش محافظ قوطیهای کنسرو گفته میشود که معمولا به طور یکنواخت و بسیار نازک بر سطح داخلی فلز قوطی پاشیده و قبل از تکمیل شدن قوطی در داخل کوره پخته و تثبیت میشود.



    lactalbumin
    لاکتالبومین (آلفا)
    یکی از پروتئینهای موجود در شیر که مهمترین پروتئین بعد از کازئین است.



    lactenins
    لاکتنینها
    به گروهی از ترکیبات ضد میکروبی طبیعی شیر اطلاق می شود که 3 نوع L1 L2 L3 دارد



    lactic acid
    لاکتیک اسید
    اسید 3 کربنه ای است که در اثر تخمیر میکروبی لاکتوز در شیر ایجاد می شود



    lactic acid bacteria
    باکتریهای لاکتیک
    به مجموعه ای از باکتریهای کروی و میله ای بدون هاگ، گرم مثبت، فاقد کاتالاز و بی هوازی اختیاری و بلاخره میکرو ائروفیل گفته می شو که ترکیب اصلی تخمیر آنها اسید لاکتیک است



    lactic butter
    کره ترش
    به کره ای که از خامه ترش بر اثر باکتریهای لاکتیک تهیه شود.



    lactics
    باکتریهای لاکتیک
    lactic acid bacteria



    lactoperoxidase
    لاکتوپراکسیداز
    یکی از مهمترین آنزیمهای شیر است.



    lactose
    قند شیر
    دی ساکاریدی است که از گلوکز و گالاکتوز تشکیل شده است و تنها قند موجود در شیر است.



    lag phase
    مرحله کمون
    به اولین مرحله نشو و نمای میکروبها در محیطی جدید گفته میشود. این مرحله از زمان آلودگی یا تلقیح شروع میشود و تا شروع نشو و نمای واقعی ادامه مییابد.



    lamb
    گوشت بره
    گوشت گوسفند جوان معمولا زیر یک سال.



    layout
    طرح نصب
    طرح ماشین آلات کارخانه تولیدی که به طور جداگانه از ابتدا تا انتهای خط تولید را به ترتیب واحدهای مختلف و چگونگی ارتباط آنها را با هم مشخص میکند.



    leaky butter
    کره آبده
    از عیوب فیزیکی کره است و علت آن غیر یکنواخت بودن ذرات معلق آب در بافت کره میباشد و اگر کره در دمای اتاق قرار داده شود قطرات آب روی سطح آ‌ن ظاهر میشود. علت آن مالش دادن ناقص کره در گردونه کره زنی میباشد.



    lean meat
    گوشت لخم
    به قسمتهایی از گوشت قرمز بدون استخوان گفته میشود که چربی زیادی ندارد.



    leathor rot
    پوسیدگی چرمی
    نوعی فساد در توت فرنگی که عامل آن phytophteran cactorum است.



    leavening
    ور آمدن
    بالا آمدن خمیر بر اثر تخمیر. میکرو ارگانیسم عامل ساکارومایسس سرویزیه است.



    lecithin
    لسیتین
    فسفولیپیدی است که در بافت عصبی خون، شیر زرده تخم مرغ و مرغ و برخی سبزیها وجود دارد. در صنایع غذایی نوعی امولسیون کننده است



    lectin
    لخته کننده گیلهی
    phytohemagglutinin



    leek
    تره فرنگی
    گیاهی دو ساله از خانواده سوسنیها و نام علمی Allium sativum و ساقه آن خوراکی است.

    levulose
    لوولوز،فروکتوز
    قندی است 6 کربنه ساده که قابلیت انحلال زیادی دارد و به سختی متبلور میشود. شیرینی آن از ساکاروز بیشتر است.


    light cream
    خامه رقیق
    بین 30-18 درصد چربی دارد و با دستگاه خامه گیر از شیر پر چرب جدا میشود.



    lignin
    لیگنین
    پلیمری است پیچیده که همراه با سلولزو همی سلولز در مواد گیاهی فیبری مثل چوب وجود دارد و موجب محکم و سخت شدن سلول میشود.



    limiting amino acid
    اسید آمینه محدود کننده
    اسید آمینه ای که مقدار آن در مقایسه با مقدار مورد نیاز برای سنتز پروتئین در حدی است که به عنوان عامل محدود کننده عمل خواهد کرد.



    linoleic acid
    لینولئیک اسید
    اسید چرب اساسی مورد نیاز بدن انسان که برای رشد و حفظ سلامت پوست لازم است 18 کربنه و دارای دو اتصال مضاعف است.



    lipase
    لیپاز
    آنزیمی است که باعث آبکافت (هیدرولیز) چربیها میشود.



    lipids
    چربیها
    به ترکیباتی که شامل چربیهای خنثی، روغنها، اسیدهای چرب، فسفولیپیدها، کلسترول و غیره است اطلاق میشود.



    lipoic acid
    لیپوئیک اسید
    یکی از ویتامینهای گروه ب که همراه با تیامین پیرو فسفات برای جدا کردن گروه کربوکسیل از اسیدهای آلفا -کتو،مانند اسید پیروویک، عمل میکند.



    lipolysis
    لیپولیز
    هیدرولیز یا تجزیه چربی را گویند

    lipopolysaccharide(LPS)
    لیپوپلی ساکارید
    به لیپیدی با ساختمان پیچیده اطلاق میشود که معمولا حاوی قندهای کمیاب و اسیدهای چرب است و در بسیاری از باکتریهای گرم منفی دیده میشود.


    lipoprotein
    لیپوپروتئین
    پروتئین مرکب دارای مواد لیپیدی (تری گلیسرید،کلسترول و فسفو لیپید)است که برای انتقال چربی در خون از آن استفاده میشود. مثال کیلو میکرون،VLDL، LDL، HDL و غیره.



    liquid chromatograph
    کروماتوگراف مایع
    دستگاه تجزیه ای که مواد شیمیایی را در ستون مناسبی بین دو فاز،یکی متحرک(مایع) و دیگری ثابت (مایع یا جامد)تفکیک میسازد.



    liquid sugar
    شربت قند
    به محلول شربت غلیظ ساکاروز تصفیه شده و یا مخلوطی از ساکاروز و قندهای انورت اطلاق میشود.



    liquid-liquid chromatography
    کروماتوگرافی مایع-مایع
    در کروماتوگرافی وقتی که فاز ثابت و متحرک هر دو مایع باشند که معمولا فاز ثابت مایع روی ذرات جامد به صورت لایه ای نازک تثبیت شده است و لذا ترکیبات جدا شدنی بین این فاز تثبیت شده و فاز متحرک در ستون کروماتو گرافی تفکیک میشوند.



    liquid-solid chromatography
    کروماتوگرافی مایع-جامد
    در کروماتو گرافی اگر فاز ثابت سطوح ذرات جامد در ستون و فاز متحرک مایع باشد ترکیبات جداشدنی بین فاز جامد تثبیت شده و متحرک مایع تفکیک میشود.



    liquorice paste
    شربت شیرین بیان
    شربت یا سسی که از آرد گندم،شکر،شربت،گلوکز ملاس کارامل مایع ژلاتین عصاره شیرین بیان نمک روغن و تخم بادیان درست میشود.



    locust bean gum
    صمغ خرنوب
    نوعی صمغ گیاهی که از دانه گیاه خرنوب استخراج شده.



    logarithmic phase (growth)
    مرحله نهایی (رشد) مفهوم اصطلاح Exponential phase



    low acid foods
    غذاهای کم اسید
    غذایی که PH آنها در حالت تعادل بیش از 4/6 است.



    low calorie drink
    نوشابه کم کالری
    انرژی کمی در بدن تولید میکند.



    low fat milk
    شیر کم چرب
    به شیر طبیعی گاو که چربی آن را تا حد 2-1 درصد کاهش داده باشد اطلاق میشود.



    lycopene
    لیکوپن
    رنگریزه قرمز است که در میوه های مانند گوجه فرنگی، هندوانه، و محصولات قرمز رنگ دیگر وجود دارد.

    lipopolysaccharide(LPS)
    لیپوپلی ساکارید
    به لیپیدی با ساختمان پیچیده اطلاق میشود که معمولا حاوی قندهای کمیاب و اسیدهای چرب است و در بسیاری از باکتریهای گرم منفی دیده میشود.


    lipoprotein
    لیپوپروتئین
    پروتئین مرکب دارای مواد لیپیدی (تری گلیسرید،کلسترول و فسفو لیپید)است که برای انتقال چربی در خون از آن استفاده میشود. مثال کیلو میکرون،VLDL، LDL، HDL و غیره.



    liquid chromatograph
    کروماتوگراف مایع
    دستگاه تجزیه ای که مواد شیمیایی را در ستون مناسبی بین دو فاز،یکی متحرک(مایع) و دیگری ثابت (مایع یا جامد)تفکیک میسازد.



    liquid sugar
    شربت قند
    به محلول شربت غلیظ ساکاروز تصفیه شده و یا مخلوطی از ساکاروز و قندهای انورت اطلاق میشود.



    liquid-liquid chromatography
    کروماتوگرافی مایع-مایع
    در کروماتوگرافی وقتی که فاز ثابت و متحرک هر دو مایع باشند که معمولا فاز ثابت مایع روی ذرات جامد به صورت لایه ای نازک تثبیت شده است و لذا ترکیبات جدا شدنی بین این فاز تثبیت شده و فاز متحرک در ستون کروماتو گرافی تفکیک میشوند.



    liquid-solid chromatography
    کروماتوگرافی مایع-جامد
    در کروماتو گرافی اگر فاز ثابت سطوح ذرات جامد در ستون و فاز متحرک مایع باشد ترکیبات جداشدنی بین فاز جامد تثبیت شده و متحرک مایع تفکیک میشود.



    liquorice paste
    شربت شیرین بیان
    شربت یا سسی که از آرد گندم،شکر،شربت،گلوکز ملاس کارامل مایع ژلاتین عصاره شیرین بیان نمک روغن و تخم بادیان درست میشود.



    locust bean gum
    صمغ خرنوب
    نوعی صمغ گیاهی که از دانه گیاه خرنوب استخراج شده.



    logarithmic phase (growth)
    مرحله نهایی (رشد)
    Exponential phase



    low acid foods
    غذاهای کم اسید
    غذایی که PH آنها در حالت تعادل بیش از 4/6 است.



    low calorie drink
    نوشابه کم کالری
    انرژی کمی در بدن تولید میکند.



    low fat milk
    شیر کم چرب
    به شیر طبیعی گاو که چربی آن را تا حد 2-1 درصد کاهش داده باشد اطلاق میشود.



    lycopene
    لیکوپن
    رنگریزه قرمز است که در میوه های مانند گوجه فرنگی، هندوانه، و محصولات قرمز رنگ دیگر وجود دارد.




    lye peeling
    پوست گیری قلیایی
    روشی است برای جدا کردن پوست محصولات کشاورزی به ویژه سیب زمینی یا هلو با غوطه ور کردن آنها در ماده ای قلیایی با درصد مشخصی از سود و دمای معین.



    lyphoilizing
    منجمد خشکانی
    روشی از خشک کردن است که ماده غذایی یخ زده را در فشار نزدیک به صفر درجه سانتی گراد خشک میکنند.آب از حالت یخ زده تصعید می شود و در نتیجه کیفیت ماده خشک شده با این روش بسیار خوب است.



    lysin
    لیسین
    نوعی پادتن که قادر به فروپاشی سلولهای زنده است.



    lysosome
    لیزوزوم
    حبابهای داخل سلولی و حاوی آنزیمهای گوارشی است.



    lysozymes
    لیزوزیمها
    لیزوزیمها عبارتند از بتا -گلوکز امینیداز یا مورامیداز هایی که پلی ساکاریدهای دیواره یاخته بسیاری از باکتریها را هیدرولیز میکنند در نتیجه باعث مرگ آنها میشوند. در حیوانات و گیاهان هم دیده میشوند.
    ويرايش شده توسط "ALPHA" در 2015/8/01 در ساعت 01:12 PM دليل: جمع آوری حرف L
    افکار هر انسان میانگین افکار پنج نفری است که بیشتر وقت خود را با آنها میگذراند خود را در محاصره افراد موفق قرار دهیم

  8. #18
    دستیار مدیر مهندسی کشاورزی گیاهان دارویی آواتار "Pejman"
    رشته
    مهندسی کشاورزی
    مقطع
    فوق لیسانس
    تاريخ عضويت
    2008/8
    امتیاز
    11001
    پست ها
    6,797

    پيش فرض

    macrolide
    ماکرولید
    آنتی بیوتیکی که در ساختار شیمیایی آن یک حلقه بزرگ لاکتونیوجود دارد

    magness tylor pressure tester
    بافت سنج مگنس
    وسیله ای برای اندازه گیری سفتی بافت میوه ها و سبزیجات که زمان مناسب برداشت را با آن تعیین می کنند

    maillard reaction
    واکنش میلارد
    گروهی از فعل و انفعالات آلی خصوصا بین اسیدهای آمینه و قندها ی احیا کننده

    اmalt
    مالت
    غلات جوانه زده خشک شده که در تکنولوژی غلات از خاصیت آنزیمی آن برای تبدیل نشاسته به قند استفاده می شود

    malt beverages
    نوشابه مالتی
    نوشابه های الکلی و غیر الکلی که مستقیما از مالت تهیه می شود

    malt flour
    آرد مالت
    از آسیاب کردن جو یا گندم جوانه زده درست می شود

    malt vineger
    سرکه مالت
    سرکه تهیه شده از مالت و مورد استفاده برای تهیه انواع ترشی

    maltase
    مالتاز
    نوعی آلفا گلوکوسیداز که مالتوز را هیدرولیز و به 2 مولکول گلوکز تبدیل می کند

    maltose figure
    عدد مالتوز
    توان تولید مالتوز آرد می باشد. از این عدد در گذشته جهت ارزیابی قدرت آرد نسبت به تولید مالتوز استفاده می شد

    malty
    طعم مالت
    یکی از طعم های خوب چای در محصول مرغوب چای

    mango
    انبه
    میوه ای سفت با پوست ضخیم گوشتی با بافت زرد رنگ که از درخت بزرگ همیشه سبز از خانواده sumac با نام علمی mangifera indica تولید می شود

    margarine
    ماگارین
    محصولی فرایند شده شبیه کره که امولسیون آب در روغن است. ترکیبات آلی شامل روغن، شیر و ترکیبات طعمی و رنگی مانند بتاکاروتن و نمک است

    marinating
    در آب خوابانیدن
    افزودن نمک و ترکیبات اسیدی مانند سرکه به ماهی جهت نگهداری بیشتر و طعم بهتر

    marmalade
    مارمالاد
    نوعی مربا است که از خمیر گوشت میوه تهیه می شود


    martin HTST
    روش استرلیزاسیون مارتین
    از روشهای استرلیزاسیون مواد غذایی است که در آن مخلوط مواد مایع و قطعات جامد مستقیما قبل از قوطی کردن تحت تاثیر بخار آب قرار می گیرد

    mass transfer
    انتقال جرم
    جابجایی ماده در درون جسم مانند حرکت کردن مولکولهای آب از مرکز مواد غذایی به سطح یا از سطح به فضا در اثر انتقال حرارت

    اmastication
    جویدن
    خرد کردن غذا در دهان با دندان

    maturation
    رسیدن
    فرایندی که با گذشت زمان و در شرایطی مشخص باعث ایجاد کیفیت مناسب می شود

    maturometer
    رسیدگی سنج
    دستگاهی برای اندازه گیری درجه رسیدگی بعضی سبزیجات و میوه جات

    mayonnaise
    سس مایونز
    نوعی سس است با امولسیون روغن در آب و با استفاده از زرده تخم مرغ سرکه و ادویه درست می شود

    mealy
    آردی
    احساس حالت پودری در دهان

    membrance permeation evaporator
    تبخیر کن غشایی
    در این روش تغلیظ از غشایی نیمه تراوا استفاده می شود. یک طرف آن مایع گرم و در طرف دیگر آن خلاء نسبی وجود دارد

    menadione
    منادیون
    ترکیبی مصنوعی که دارای فعالیت مشابه ویتامین ک می باشد

    merten effect
    پدیده مرتن
    تداخل واکنش بین پروتئینهای شیر خصوصا کاپاکازئین و ایمنوگلوبولینها که در بالا آمدن ذرات چربی شیر اثر می گذارد و سرعت آن را کاهش می دهد یعنی از تشکیل خامه روی سطح شیر جلوگیری می کند

    mesophile
    معتدل دوست
    میکروارگانیسمهایی که معمولا در دمای بدن حیوانات بخوبی رشد می کنند

    metabolism
    سوخت وساز
    مجموع تغییر و تبدیلهایی که در موجودی زنده روی ترکیبات سازنده آن صورت می گیرد که به 2 گروه آنابولیسم و کاتابویسم تقسیم می شود

    metaloprotein
    پروتئین فلزدار
    پروتئینی که دارای یک یا چند اتم فلزی مثل آهن یا منیزیم است

    metally flavor
    طعم فلزی
    در اثر زنگ زدگی خطوط انتقال شیر طعم فلز و اکسید آهن در شیر و محصولات شیری ایجاد می شود



    metionine
    متیونین
    اسید آمینه گوگردداری که تامین کننده گروه متیل است



    microbial contamination
    آلودگی میکروبی
    وارد شدن میکروارگانیسمهای ناخواسته در مواد غذایی و آلوده کردن آنها



    micron
    میکرون
    micrometer←



    microwave cooking
    پختن ماکروویو
    پختن مواد غذایی با تابش امواج الکترومغناطیس



    milk crumb
    پودر شکلاتی شیر
    مخلوطی از پودر کاکائو، شیر و شکر که بیشتر در کارخانجات تولید شیرکاکائو استفاده می شود



    milk fat
    چربی شیر
    چربی خالص شیر که 97% از تری گلیسیریدها و بقیه از کتوگلیسیرید کلسترول منوگلیسیرید و.. تشکیل شده است



    milliequivalent
    میلی اکی والان
    معیار اندازه گیری غلظت ماده ای در حجم یک لیتر که از تقسیم تعداد میلیگرم در لیتر بر وزن اکی والان بدست می آید. وزن اکی ولان عبارت است از وزن اتمی تقسیم بر ظرفیت



    mixograph
    خمیرسنج
    دستگاهی که خصوصیات نانوایی آرد را اندازه گیری می کند که این خصوصیات در حین مخلوط کردن آرد با آب اندازه گیری می شود



    mobile phase
    فاز متحرک
    در عملیات کروماتوگرافی مایع محلولی که از خارج ستون کروماتوگراف وارد و باعث جابجایی ترکیبات مورد تجزیه در داخل ستون می شود



    modified starch
    نشاسته اصلاح شده
    نشاسته ای که روی آن تغییرات فیزیکی شیمیایی و یا ژنتیکی ایجاد می شود و برای مطلوب تر شدن خصوصیات تکنولوژیکی و کیفیت فیزیکی و شیمیایی بافت مواد غذایی استفاده می شود



    molass
    ملاس
    مایعی تیره رنگ که پس از مراحل کریستالیزاسیون در تولید شکر باقی می ماند و دارای ترکیبات رنگی طعمی و معدنی همراه با مقادیر قابل توجهی از انواع قندهاست



    monoglyceride
    مونوگلیسیرید
    استر حاصل از ترکیب گلیسرول و یک اسید چرب



    monolayer water
    آب تک لایه
    یک لایه آب با عمق مولکولی که به شدت به ماکرومولکولهای غذا جذب گردیده و به آسانی و با روشهای معمولی قابل جدا کردن نیست



    monosaccharide
    مونوساکارید
    یک تک قندی که قابل هیدرولیز نباشد برای مثال گلوکز فروکتوز و...



    monosodium glutamate
    مونوسدیم گلوتامات
    نمک سدیم اسید گلوتامیک است. مورد استفاده برای تشدید طعم بسیاری غذاها



    monotype
    مونوتیپ
    سویه اولیه ای که به وسیله کاشف با صراحت مشخص شده



    MPN
    محتمل ترین عدد
    عددی است که از آن جهت شمارش تعداد میکروبها در محیطهای مایع استفاده می شود.



    mother culture
    کشت مادر
    در صنایع تخمیری لبنیات به کشتهای لاکتیکی اولیه اطلاق می شود که میزان کل این کشت در 700تا1000 میلی لیتر شیر استریل تهیه گردیده است



    mouth feel
    احساس دهانی
    احساسی که از بافت غذا در دهان ایجاد می شود.



    mucopolysaccharide
    موکوپلی ساکارید
    نوعی هتروپلی ساکارید که با گروههای دیگری از ترکیبات مثل پروتئینها ترکیب شده باشد



    mullen tester
    مقاومت سنج مولن
    دستگاهی برای اندازه گیری مقاومت کاغذ و مقوا به پاره شدن



    multylayer water
    آب چند لایه
    مجموع آبهای تک لایه و آب مقید بعلاوه چندین لایه آب دیگر روی آنها در مواد غذایی



    mung bean
    ماش
    گیاهی یکساله علفی با نام علمی phaseolus aureus از تیره leguminosae دارای دانه های کروی سبز



    mushroom ketchup
    سس قارچ
    این سس از قارچ سس سویا نمک و ادوه و کارامل تهیه شده است.



    mustard sauce
    سس خردل
    سسی است که از پودر خردل درست می شود



    mutation
    جهش
    تغییر ناگهانی ظاهری (فنوتیپی) موجود زنده به علت تفییر ژنتیکی که پس از واقع شدن به طور ارثی از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود



    myoglobin
    میوگلوبین
    پروتئین آهن دار موجود در عضله که وظیفه انتقال اکسیژن را برعهده دارد



    myosin
    میوزین
    پروتئین انحلال پذیر از نوع گلوبولین که 68 % پروتئین عضله را تشکیل می دهد
    ويرايش شده توسط "ALPHA" در 2015/8/01 در ساعت 01:15 PM دليل: جمع آوری حرف M
    افکار هر انسان میانگین افکار پنج نفری است که بیشتر وقت خود را با آنها میگذراند خود را در محاصره افراد موفق قرار دهیم

  9. #19
    دستیار مدیر مهندسی کشاورزی گیاهان دارویی آواتار "Pejman"
    رشته
    مهندسی کشاورزی
    مقطع
    فوق لیسانس
    تاريخ عضويت
    2008/8
    امتیاز
    11001
    پست ها
    6,797

    پيش فرض

    native conformation(protein)
    ساختمان طبیعی پروتئین
    حالت طبیعی پروتئین در سلول زنده پروتئین یکه در حالت طبیعی است و میتواند عمل طبیعی خود را انجام دهد.



    native protein
    ساختمان طبیعی پروتئین
    native conformation ←



    natto
    ناتو
    نوعی غذای تخمیر شده و مردمی در ژاپن است.



    natural conditioning
    گاز دار کردن طبیعی (نوشابه)
    در صنایع تولید نوشابه به گازدار کردن طبیعی نوشابه در اثر فعالیت مخمر گفته می شود



    nectar
    آب میوه مصنوعی
    نوعی نوشابه میوه ای است که تا 20 درصد شکر دارد وجوهر میوه به آن اضافه میکنند



    net dietary protein value(NPV)
    ارزش خالص پروتئین غذایی
    معیاری برای سنجش مقایسه ای پروتئینهای تغلیظ شده. حاصلضرب مقدار ناخالص پروتئین و npu اندازه گیری شده با رژیم 10% پروتئین



    net head space
    سر فضا ی خالص
    فاصله فضای خالی بالای سطح ماده غذایی از سطح غذا تا سطح داخلی در قوطی یا شیشه در حالت ایستاده و دربسته.



    net protein ratio(NPR)
    بهروری جامع پروتئین
    معیاری برای ارزیابی پروتئین و عبارت است از نسبت جمع قدر مطلقهای افزایش وزن موشهای تغذیه کننده از یک رِژیم پروتئینی و کاهش وزن موشهای استفاده کننده از رژیم غذایی بدون پروتئین بر مقدار پروتئین مصرفی توسط موشهای تغذیه کننده از غذای پروتئینی.



    net protein value(NPV)
    ارزش خالص پروتئین
    معیاری برای سنجش مقایسه ای پروتئینهای تغلیظ شده. حاصلضرب مقدار ناخالص پروتئین وNPU اندازه گیری شده با رژیم 10 درصد پروتئین.



    NPU
    معیار پروتئین قابل استفاده در بدن
    یکی از معیا های ارزیابی کیفیت پروتئین غذا که حاکی از مقدار ازت نگهداری شده در بدن موش آزمایشگاهی پس از مصرف پروتئین می باشد



    net weight
    وزن خالص
    در صنایع غذایی به مقدار ماده کنسرو شده داخل قوطی گفته میشود. که شامل شربت یا آب نمک نیز هست.



    NGL
    ضریب بازدهی نیتروژن
    nitrogen growth in←



    nisin
    نی سین
    نوعی ـنتی بیوتیک که از برخی سویه های استرپتوکوکوس لاکتیس ساخته میشود. پلی پپتیدی با وزن مولکولی 7000 که دارای 18 نوع اسید آمینه است. برای جلوگیری از رشد اسپور های باکتریها استفاده میشود.



    nitrate
    نیترات
    نمک اسید نیتریت معمولا نیترات سدیم که به عنوان ماده نگهدارنده و تثبیت کننده رنگ گوشت و محصولات گوشتی استفاده میشود.



    nitrification
    نیتراتی شدن
    در صنایع غذایی به فرآیندی گفته میشود که باعث اکسید شدن آمونیاک بر اثر باکتری ها و تبدیل آن به نیتریت و نیترات میشود.



    nitrite
    نیتریت
    نمک اسید نیتروو معمولا نیتریت سدیم است. این ترکیب برای نگهداری محصولات گوشتی همراه با نیترات استفاده میشود.



    nitrogen balance
    موازنه نیتروژن
    مقدار نیتروژن دریافتی در مقایسه با مقدار ازت دفعی در مدت زمانی معین.




    nitrosamine
    نیتروز آمین
    نیتروز آمین ماده ای است که در گوشتهای دارای نیتریت ممکن است به وجود آید که ترکیبی سرطان زاست.



    noncoenocytic molds
    کپکهای فاقد دیواره عرضی
    طلاح به کپکهایی گفته میشود که ریسه آنها به صورت رشته ای لوله مانند و فاقد دیواره عرضی است.



    nucleotide
    نوکلئو تید
    واحد سازنده اسید نوکلئیک. هر نوکلئوتید دارای یک باز پورین یا پیریمیدین و یک قند ریبوز یا دی اکسی ریبوز و فسفات است.



    nutrients
    مواد مغذی
    ترکیبات شامل مواد قندی،پروتئین،چربیها، ویتامینها و عناصر معدنی است که باعث رشد بیولوژیک میشود.



    nutritional drink
    نوشابه مغذی
    به نوشابه ای گفته میشود که بخشی از نیاز های تغذیه ای انسان را تامین میکنند و میتوان انها را به گروههای زیر تقسیم کرد:دسته ای که دارای گلوکز زیاد و تامین کننده انرژی هستند،دسته ای ویتامینها و مواد معدنی هستند،دسته ای که قندهایی جذب ناشدنی دارند و برای افراد رژیمی مناسبند



    nutritional inhibitor
    بازدارنده تغذیه ای
    ترکیب طبیعی موجود در مواد غذایی که باعث کاهش ارزش و جلوگیری از اثر تغذیه ای ماده غذایی میشود.



    nutritionist
    متخصص تغذیه
    کسی که از علوم تغذیه استفاده میکند تا باعث بهبود سلامت جامعه با توجه به نیازهای بدن از نظر مواد مغذی شده و بیماریهای ناشی از کمبود مواد غذایی را کنترل کنند.



    nutty taste
    طعم آجیلی
    طعمی است که معمولا به علت نارس بودن دانه های قهوه در آن به وجود می آید و نامطلوب است.
    افکار هر انسان میانگین افکار پنج نفری است که بیشتر وقت خود را با آنها میگذراند خود را در محاصره افراد موفق قرار دهیم

  10. تشكر از اين پست


  11. #20
    دستیار مدیر مهندسی کشاورزی گیاهان دارویی آواتار "Pejman"
    رشته
    مهندسی کشاورزی
    مقطع
    فوق لیسانس
    تاريخ عضويت
    2008/8
    امتیاز
    11001
    پست ها
    6,797

    پيش فرض


    Off favourتغییر طعم



    off grade
    نامرغوب
    افکار هر انسان میانگین افکار پنج نفری است که بیشتر وقت خود را با آنها میگذراند خود را در محاصره افراد موفق قرار دهیم

صفحه 2 از 3 نخستنخست 123 آخرينآخرين

تاپیک های مشابه

  1. سیستم های HACCP در صنایع غذایی
    توسط Niima در تالار تکنولوژی صنایع غذایی
    پاسخ ها: 10
    آخرین ارسال: 2015/11/23, 01:08 PM
  2. پاسخ ها: 25
    آخرین ارسال: 2015/8/25, 08:52 PM
  3. نانو در صنایع غذایی
    توسط dddddddddd در تالار تکنولوژی صنایع غذایی
    پاسخ ها: 10
    آخرین ارسال: 2013/10/31, 07:34 PM
  4. مهندسی شیمی - [ صنایع غذایی ]
    توسط globe valve در تالار صنایع غذایی و سلولزی
    پاسخ ها: 21
    آخرین ارسال: 2013/7/27, 02:11 AM
  5. كاربرد فناوري اطلاعات در صنايع غذايي و نوشيدني اروپا
    توسط Pari-2719 در تالار تجارت الکترونیک
    پاسخ ها: 0
    آخرین ارسال: 2008/11/25, 11:18 PM

عبارت‌های مرتبط

پی اچ ایزوالکتریک

آموزش مقاله نویسی

چرخه كربس در رشد ساكارومايسس سرويزيه

برچسب های اين تاپیک

ثبت اين صفحه

ثبت اين صفحه

قوانين ارسال

  • شما نمی‌توانيد تاپيک جديد ارسال كنيد
  • شما نمی‌توانيد پاسخ ارسال كنيد
  • شما نمی‌توانید فایل ضمیمه ارسال كنيد
  • شما نمی‌توانيدنوشته‌های خود را ويرايش كنيد
  •