[FONT=courier new, courier, mono] [/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]Prunus persica[/FONT][FONT=courier new, courier, mono] , Peach[/FONT] [FONT=courier new, courier, mono]هلو: (بذر دارای مقدار زیادی سیانیدهیدروژن است . طعم تلخ از مشخصه این سم می باشد. توجه شود که بذ هلو خورده نشود. در حجم کم سیانیدهیدروژن تنفس را تحریک وگوارش را بهبود می بخشد. آن همچنین در درمان سرطان کاربرد دارد. به هر حال مشکلات تنفسی و حتی مرگ را سبب می شود.) [/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono] [/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]موطن:[/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]آسیای شرقی[/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono] [/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]ویژگیهای فیزیکی:[/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]حساس به سرما می باشد . گلدهی در فروردین و رسیدگی بذر هم در ماههای تیر و مرداد می باشد. گل ها دوجنسی و گده افشانی به وسیله زنبورها صورت می گیرد. گیاه خودگرده افشان می باشد.[/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]این گیاه خاک شنی ، لومی و رسی با زهکش خوب را ترجیح می دهد. در ضمن در خاک های اسیدی ، بازی وخنثی هم رشد می کند. در سایه اصلا رشد نمی کند.[/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono] [/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]کاربرد غذایی:[/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]میوه را به صورت خام یا پخته یا خشک مصرف می کنند. میوه را اغلب در بستنی ، کلوچه ها و[/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]مربا و .... بکار می برند. وقتی میوه کاملا رسیده باشد طعم خیلی لذیذ و آبدار دارد. درختان وحشی در هیمالیا 36.5 کیلوگرم میوه در سال می دهد. میوه های وحشی حدود 5% شکر ، 2% پروتئین دارد. میوه منبع خوب ویتامین A می باشد. گل را به صورت خام یا پخته مصرف می کنند ؛ آن را همانند یک چاشنی به سالاد اضافه می کنند. آن را به صورت جوشانده هم درون چای مصرف کرد. دانه ا هم خام یا پخته مصرف می کنند(اگر خیلی تلخ است نباید خورده شود). یک روغن نیمه خشک هم از دانه می گیرند. دانه حدود 45 % روغن دارد. از ساقه هم یک نوع صمغ می گیرند که برای جویدن بکار می رود.[/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono] [/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]ترکیبات: (گرم یا میلی گم به ازا هر 100 گرم غذا):[/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]میوه(وزن خشک):[/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]· 350 Calories per 100g [/FONT] [FONT=courier new, courier, mono]· Water: 0% [/FONT] [FONT=courier new, courier, mono]· Protein: 5.5g; Fat: 1.4g; Carbohydrate: 90g; Fibre: 10g; Ash: 4g; [/FONT] [FONT=courier new, courier, mono]· Minerals - Calcium: 60mg; Phosphorus: 135mg; Iron: 6.5mg; Magnesium: 0mg; Sodium: 30mg; Potassium: 1800mg; Zinc: 0mg; [/FONT] [FONT=courier new, courier, mono]· Vitamins - A: 3000mg; Thiamine (B1): 0.15mg; Riboflavin (B2): 0.25mg; Niacin: 4.7mg; B6: 0mg; C: 70mg;[/FONT] [FONT=courier new, courier, mono]دانه(وزن خشک):[/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]· 0 Calories per 100g [/FONT] [FONT=courier new, courier, mono]· Water: 0% [/FONT] [FONT=courier new, courier, mono]· Protein: 31.2g; Fat: 39.9g; Carbohydrate: 0g; Fibre: 14.8g; Ash: 2.7g; [/FONT] [FONT=courier new, courier, mono]· Minerals - Calcium: 0mg; Phosphorus: 0mg; Iron: 0mg; Magnesium: 0mg; Sodium: 0mg; Potassium: 0mg; Zinc: 0mg; [/FONT] [FONT=courier new, courier, mono]· Vitamins - A: 0mg; Thiamine (B1): 0mg; Riboflavin (B2): 0mg; Niacin: 0mg; B6: 0mg; C: 0mg; [/FONT] [FONT=courier new, courier, mono]کاربرد پزشکی:[/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]خوشبوکننده دهان می باشد. برگ ها ، داروی قابض، مسکن ، ادرار آور ، خلط آور، ضدیبوست ، انگل کش ، تب بر و آرام بخش است. آنها همچنین برای درمان ورم معده ، سیاه سرفه ، انواع سرفه ها و برونشیت کاربرد دارد. برگ ها همچنین کاهنده استفراغ و تهوع بامدادی دوران باداری می باشد(توجه شود مقدار آن مناسب باشد زیرا ادارا ا افزایش می دهد). برگ خردشده یا پودر شده زخم ها و جراحات را درمان می کند. بگ ها در ماه های خرداد و تیر بداشت می کنند سپس خشک می کنند و بعدا بکار می برند. [/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]گلها ادرارآور، مسکن و ضد کرم می باشد. آن هم چنین برای درمان استقسا لحمی و یبوست کابرد دارد. صمغی که از ساقه آن میگیرند ، مقوی ، داروی قابض ومسکن می باشد . دانه ضدتنگی نفس ، ضد سرفه ، ملین ، ضدیبوست و داروی مسکن می باشد. آن همچنین برای درمان یبوست در سالخوردگان ، انواع سرفه ، تنگی نفس و اختالات قاعدگی بکار می رود. پوست درخت تسکین دهنده ، ادار آور ، خلط آور و مسکن می باشد. آن همچنین بای درمان ورم معده ، سیاه سرفه ، انواع سرفه ها و بونشیت کاربرد داد. پوست ریشه در درمان استسقا و زردی کاربرد دارد. پوست را در بهار از ریشه های جوان درخت می گیرندوخشک کرده و بعدا مصرف می نمایند. بذر دارای لائتریل (ماده ای که آن را B17 می نامند) . می گویند این ماده اثر شفا بخشی روی درمان سرطان دارد. [/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono] [/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]دیگر کاربرد ها:[/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]رنگ سبزی از برگ های آن می گیرند. از میوه آن یک رنگ خاکستری تیره یا سبز می گیرند. روغن نیمه خشک از دانه آن می گیرند که از آن به عنوان روغن در کرم های پوست استفاده می کنند. از صمغ ان چسب می سازند. [/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono] [/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]جزئیات کاشت:[/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]درخاک های لومی یا در خاک های آهکی هم رشد خوبی دارد. در خاک اسیدی رشدخوبی ندارد.PH حدود 6 تا 7 را ترجیح می دهد. وقتی در محیط آفتابی رشد می کند میوه های بهتری می دهد. باید در برابر بادهای شمالی وشمال شرقی در امان باشد. سیر رفیق خوبی برای هلو می باشد و بیماری های هلو مثل جمع شدن برگ peach leaf curl را مانع میشود . کاسنی هم به سلامتی هلو کمک می کند. [/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono] [/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]تکثیر:[/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]بذر باید 2 تا 3 ماه استرافیکاسیون کرد؛ بهتر است بذرپاشی در شاسی سرد صورت بگیرد تا گیاه زودتر برسد. بذرهای انبارشده را 2 ماه استرافیکاسیون گرم و 3 ماه استرافیکاسیون سرد می دهند. بذررادر برابر موش ها محافظت کرد.جوانه زنی بذر ها به آهستگی و گاهی تا 18 ماه طول می کشد. جوانه ها را در گلدانهای مجزا قرار داده تا وقتی آنها بزگ شوند از آنها مراقبت می نماییم . در اولین زمستان آنها ا در شاسی سرد یا در گلخانه می گذاریم و بعد گیاه را در اواخر بهار یا اوایل تابستان خارج می کنیم . چوب های نیم بالغ را در ماه های تیر و مرداد به صورت اریب بریده و در یک ظرف قرار می دهیم. چوب های نرم از گیاهان قوی در حال رشد می گیریم و در بهار تا اوایل تابستان در یک شاسی قرار می دهیم . [/FONT]