علت تغییر رنگ برگها

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
علت تغییر رنگ برگها

------------------------------------------------

مقدمه
دست هنرنمای طبیعت در فصل پاییز آشوبی از رنگهای قرمز و رنگهای زرد در دل جنگل بر پا می‌کند. درک این تصاویر زیبا ، بی‌قوه تخیل و چالاکی نیز میسر است و هر کس به سادگی قادر به ادراک آن می‌باشد. هــر سال با آغاز فصل پاییز با دیدن درختان از سرور مبهمی سرشـار می‌شویم، در حالی که می‌دانیم این لذت ، زودگذر و بی‌ثبات خواهد بود. در مدت کوتاهی برگها به آرامی از ماوای تابستانی خود جدا شده و زمین جنگل را مفروش می‌کنند.
 

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
تصورات مردم از علل تغییر رنگ برگها

تصورات مردم از علل تغییر رنگ برگها

تصورات مردم از علل تغییر رنگ برگها
بسیاری از مردم گمان می‌کنند که یخبندان باعث تغییر رنگ برگها می‌شود. در صورتی که این تصور درست نیست زیرا رنگ بعضی از (برگ|برگها)) قبل از فصل انجماد شروع به تغییر می‌کند. ذهن خیال برخی از مردم هند علت آن را شکار (دب اکبر) توسط شکارچیان آسمانی می‌پندارند، بدین معنا که خون شکار بر روی درختان جنگل چکیده و بسیاری از برگها را به رنگ قرمز درآورده است و برگهای درختان دیگر نیز بر اثر چربیی که به هنگام پخت گوشت آن توسط شکارچیان بر روی درختان پاشیده شده به رنگ زرد درآمده‌اند.

علت علمی تغییر رنگ برگها
ولی حقیقت امر این است که فرآیندهای شیمیایی که به هنگام آماده شدن گیاه برای فصول زمستان در آن به وقوع می‌پیوندند تغییر رنگ برگها را باعث می‌گردند. برگها در طول فصل بهار و تابستان مانند کارخانه‌هایی عمل می‌کنند چرا که تهیه غذای لازم برای رشد درختان را به عهده دارند. ساخت مواد غذایی توسط سلولهای ریز بی‌شمار برگ ، که متعلق به بافت سنتزی مزوفیل که میان دو بشره زبرین و زیرین برگ است، و بعضی اوقات این بافت کلرانشیم نامیده می‌شود صورت می‌گیرد، زیرا سلولهای این بافت دارای کلروپلاستهای بی‌شمار است که این کلروپلاستها حاوی اجسام سبز کوچکی می‌باشند که کلروفیل نام دارند و رنگ برگ را موجب می‌گردند.

در میان سلولهای فتوسنتزی برگ رگبرگهای بی شماری قرار گرفته که از سلولهای آوند چوبی و آبکش تشکیل یافته است که آب و مواد معدنی را به درون برگ آورده، فرآورده‌های فتوسنتزی را به خارج از آن هدایت می‌کند. رگبرگهای مزبور نهایتا به رگبرگ اصلی متصل می‌شوند که پس از عبور از دمبرگ به سیستم آوندی اصلی گیاه می‌پیوندند کلروفیلها غذا را برای گیاه از طریق ترکیب نمودن کربن بدست آمده از هوا ، با هیدروژن ، اکسیژن و مواد معدنی گوناگون موجود در آب و طی فرآیند فتوسنتز یا نورساخت فراهم می‌کنند. در پاییز هنگامی که هوای سرد موجب کاهش فرآیندهای حیاتی می‌گردد فعالیت برگ به پایان می‌رسد،. به بیان ساده‌تر اینکه اجزای دستگاه کارخانه برگ پیاده می‌شوند، کلروفیل به مواد متنوعی که از آنها ترکیب یافته تجزیه می‌شود و مواد غذایی قابل دسترس به منظور ذخیره سازی برای استفاده در بهار به تنه درخت منتقل می‌گردد.
 

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
آنچه که در حفره‌های سلولی برگها باقی می‌ماند نوعی ماده آبکی است که در آن مقداری قطرات چربی ،‌ بلور و تعداد معدودی اجسام زرد رنگ که به شدت نور را منکسر می‌سازند مشاهده می‌شوند که عامل زرد شدن رنگ برگها در پاییز به شمار می‌روند. غالبا میزان قند در برگها بیش از آن است که بتواند به سرعت به درون درخت انتقال یابد. در این حالت ترکیب شیمیایی آن با سایر مواد ، رنگهای متنوعی را بوجود می‌آورد که بین قرمز روشن و قرمز مایل به قهوه‌ای در نوسان است. در مخروطداران که برگهای خود را در پاییـــز از دست نمی‌دهند به قهوه‌ای روشن بدل می‌شود که خود عامل روشن‌تر شدن رنگ در بهار می‌باشد.
 

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
فرایند جدا شدن برگ از درخت

فرایند جدا شدن برگ از درخت

فرایند جدا شدن برگ از درخت
در مدت زمانی که برگها تغییر رنگ می‌دهند بر اثر عواملی از محیط که عبارتند از کوتاه شدن طول روز و کاهش دما ، افتادن برگ از درختان خزان‌پذیر آغاز می‌گردد. در نقطه‌ای که دمبرگ به تنه چسبیده لایه‌ای از سلولهای خاص تکامل می‌یابند و به تدریج بافتهایی که برگ را نگه می‌دارند سست شده و برگها جدا می‌شوند. سلولهای پارانشیمی لایه ریزش ، اغلب از سلولهای اطراف کوچکتر است، حتی عناصر آوندی کوتاه بوده در دسته‌های آوندی در ناحیه ریزش فیبر وجود ندارد. این ویژگیهای تشریحی ناحیه ریزش را به نقطه ضعیفی مبدل می‌سازد.

قبل از افتادن برگ تغییرات بی‌شماری در ناحیه ریزش روی می‌دهد. تقسیم سلولی غالبا انجام می‌گیرد و لایه‌ای از سلولهایی به شکل آجر در سراسر عرض پایه دمبرگ بوجود می‌آید. تغییرات فعال متابولیسمی در سلولهای ناحیه ریزش ، سبب تجزیه جزئی دیواره سلول یا تیغه میانی می‌شود و سلولها بدین ترتیب از هم جدا می‌گردند و سنگینی برگ و یا وزش باد در نهایت اتصال آوندی را گسسته ، برگ از درخت می‌افتد. هم زمان با جدا شدن برگها طبیعت جای بریدگــی را ترمیـــــم می‌نماید، به این شکل که وقتی برگ بر اثر وزش باد یا وزن خود فرو می‌افتد یک لایه چوب پنبه‌ای روی بقایای دمبرگ تشکیل می‌شود که گیاه را از حمله میکروبی محافظت می‌کند و اتلاف آب را محدود می‌سازد.

آوندهای چوبی بر اثر نفوذ سلولهای پارانشیمی مجاور یعنی نفوذ تیل به درون آنها ، مسدود شده عمل انسداد کامل می‌گردد و محلی در ساقه که برگ روی آن رشد کرده توسط یک زخم مشخص می‌شود. ریزش برگ پیش بینی خردمندانه دیگر طبیعت برای فصل زمستان می‌باشد. درختان پهن برگ برگهای خود را از دست می‌دهند و در نتیجه شاخه‌های آنها با سهولت بیشتری سنگینی برف و یخ زمستان را تحمل می‌کنند. در نقاطی که به ندرت برف و یخ به چشم می‌خورد برخی از پهن برگان بطور دائم سبز می‌باشند. مخروطیان (کاجها ، سروها و نرادها) زمان مشخص برای ریزش برگ ندارند. برگهای آنها سوزنی یا فلسی شکل می‌باشد.
 

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
چگونگی مورد استفاده قرار گرفتن برگهای ریخته شده در طبیعت

چگونگی مورد استفاده قرار گرفتن برگهای ریخته شده در طبیعت

چگونگی مورد استفاده قرار گرفتن برگهای ریخته شده در طبیعت
طبیعت سیستم کارآمدی برای دوباره به چرخه درآوردن شاخ و برگهای فرو ریخته دارد و از طرف دیگر مقدمات یک خاک جنگلی حاصلخیز را فراهم می‌آورد. گرچه مواد غذایی آماده شده در حفره‌های سلولی برگها در فصل پاییز به داخل درخت بازگردانده می‌شوند،‌ اما مواد معدنی که در طول فصل تابستان درون دیواره‌های سلولها تزریق شده‌اند همچنان باقی می‌مانند.

بنابراین برگهای ریخته شده حاوی مقادیر نسبتا زیادی عناصر ارزشمند مانند نیتروژن و فسفر که در واقع بخشی از خاک به حساب می‌آیند، می‌باشند. تجزیه برگها لایه‌های بالایی خاک را از طریق بازگردان عناصری که توسط گیاه قرض گرفته شده غنی گردانده و نه تنها موجب تغذیه درختان ، درختچه‌ها و بوته‌ها در طول سال می‌گردد بلکه آنها را در مقابل مشکلات دمایی فصل تابستان و زمستان محافظت می‌کند و از طرف دیگر موجب تثبیت خاک در محل می‌گردد و بطور همزمان مقدمات تجمع آب را فراهم می‌سازد. اگر مشتی از این خاک تیره رنگ را بررسی کنید مشاهده خواهید کرد که حتی در یک دوره خشکسالی مرطوب‌تر و نرم‌تر از خاکهای زمینهای اطراف می‌باشد (هوموس جاذب‌الرطوبه).

به هر حال اگر اجازه داده شود که آتش در داخل جنگل پیشروی نماید و برگها بسوزند ارزشمندترین عناصر تقویت کننده براثر حرارت تبدیل به گاز می‌شوند و به هوا می‌روند و هوموس باارزش تخریب می‌گردد. جنگلهایی که سطحشان بطور مداوم سوزانده می‌شود به زودی خاک حاصلخیز خود و توانایی جذب آب و نگهداری رطوبت را از دست خواهند داد. حتی اگر هیچ صدمه چشمگیری به درختان استوار وارد نشود.
منبع:رشد

اقتباس: http://www.daneshju.ir/forum/f308/t19820.html
 

Shahya

عضو جدید
علت تغییر رنگ برگها

علت تغییر رنگ برگها
دست هنرنمای طبیعت در فصل پاییز ترکیبی از رنگهای قرمز و رنگهای زرد در دل جنگل بر پا می کند. درک این تصاویر زیبا، بی قوه تخیلی و چالاکی نیز میسر است و هر کس به سادگی قادر به ادراک آن می باشد . هــر سال با آغاز فصل پاییز بادیدن درختان از سرور مبهمی سرشـار می شویم . در حالی که می دانیم این لذت، زودگذر و بی ثبات خواهد بود . در مدت کوتاهی برگها به آرامی از ماوای تابستانی خود جدا شده و زمین جنگل را مفروش می کنند.
بسیاری از مردم گمان می کنند که یخبندان باعث تغییر رنگ برگها می شود. در صورتی که این تصور درست نیست زیرا رنگ بعضی از برگها قبل از فصل انجماد شروع به تغییر می کند. ذهن خیال برخی از مردم هند علت آن را شکار (دب اکبر) توسط شکارچیان آسمانی می پندارند، بدین معنا که خون شکار بر روی درختان جنگل چکیده و بسیاری از برگها را به رنگ قرمز درآورده است و برگهای درختان دیگر نیز براثر چربی که به هنگام پخت گوشت آن توسط شکارچیان بر روی درختان پاشیده شده به رنگ زرد درآمده اند ولی حقیقت امر این است که فرآیندهای شیمیایی که به هنگام آماده شدن گیاه برای فصول زمستان در آن به وقوع می پیوندند تغییر رنگ برگها را باعث می گردند.

برگها در طول فصل بهار و تابستان مانند کارخانه هایی عمل می کنند چرا که تهیه غذای لازم برای رشد درختان را به عهده دارند . ساخت مواد غذایی توسط سلولهای ریز بی شمار برگ، که متعلق به بافت سننتزی مزوفیل که میان دو بشره زبرین و زیرین برگ است، و بعضی اوقات این بافت کلرانشیم نامیده می شود صورت می گیرد، زیرا سلولهای این بافت دارای کلروپلاستهای بی شمار است که این کلروپلاستها حاوی اجسام سبز کوچکی می باشند که کلروفیل نام دارند و رنگ برگ را موجب می گردند و در میان سلولهای فتوسنتزی برگ رگبرگهای بی شماری قرار گرفته که از سلولهای آوند چوبی و آبکش تشکیل یافته است که آب و مواد معدنی را به درون برگ آورده، فرآورده های فتوسنتزی را به خارج از آن هدایت می کند. رگبرگهای مزبور نهایتاً به رگبرگ اصلی متصل می شوند که پس از عبور از دمبرگ به سیستم آوندی اصلی گیاه می پیوندند .
کلروفیلها غذارابرای گیاه از طریق ترکیب نمودن کربن به دست امده از هوا، با ئیدروژن ، اکسیژن و مواد معدنی گوناگون موجود در آب و طی فرآیند فتوسنتز یا نورساخت فراهم می کنند. در پاییز هنگامی که هوای سرد موجب کاهش فرآیند های حیاتی می گردد فعالیت برگ به پایان می رسد،‌به بیان ساده تر اینکه اجزاء دستگاه کارخانه برگ پیاده می شوند، کلروفیل به مواد متنوعی که از آنها ترکیب یافته تجزیه می شود و مواد غذایی قابل دسترس به منظور ذخیره سازی برای استفاده در بهار به تنه درخت منتقل می گردد و آنچه که در حفره های سلولی برگها باقی می ماند نوعی ماده آبکی است که در آن مقداری قطرات چربی،‌بلور و تعداد معدودی اجسام زرد رنگ که به شدت نور را منکسر می سازند مشاهده می شوند که عامل زرد شدن رنگ برگها در پاییز به شمار می روند.
غالبا” میزان قند در برگها بیش از آن است که بتواند به سرعت به درون درخت انتقال یابد. در این حالت ترکیب شیمیایی آن با سایر مواد، رنگهای متنوعی را به وجود می آورد که بین قرمز روشن و قرمز مایل به قهوه أی در نوسان است . در مخروط داران که برگهای خود را در پاییـــز از دست نمی دهند به قهوه أی روشن بدل می شود که خود عامل روشنتر شدن رنگ در بهار می باشد.
در مدت زمانی که برگها تغییر رنگ می دهند براثر عواملی از محیط که عبارتنداز کوتاه شدن طول روز و کاهش دما ، افتادن برگ از درختان خزان پذیر آغاز می گردد.در نقطه أی که دمبرگ به تنه چسبیده لایه أی از سلولهای خاص تکامل می یابند و به تدریج بافتهایی که برگ را نگه می دارند سست شده و برگها جدا می شوند.
سلولهای پارانشیمی لایه ریزش؛ اغلب از سلولهای اطراف کوچکتر است ، حتی عناصر آوندی کوتاه بوده در دسته های آوندی در ناحیه ریزش فیبر وجود ندارد . این ویژگیهای تشریحی ناحیه ریزش را به نقطه ضعیفی مبدل می سازد. قبل از افتادن برگ تغییرات بی شماری در ناحیه ریزش روی می دهد . تقسیم سلولی غالباً انجام می گیرد و لایه أی از سلولهایی به شکل آجر در سراسر عرض پایه دمبرگ به وجود می آید. تغییرات فعال متابولیسمی در سلولهای ناحیه ریزش ، سبب تجزیه جزیی دیواره سلول یا تیغه میانی می شود و سلولها بدین ترتیب از هم جدا می گردند و سنگینی برگ و یا وزش باد در نهایت اتصال آوندی را گسسته ، برگ از درخت می افتد.
هم زمان با جدا شدن برگها طبیعت جای بریدگــی را ترمیـــــم می نماید، به این شکل که وقتی برگ بر اثر وزش باد یا وزن خود فرو می افتد یک لایه چوب پنبه أی روی بقایای دمبرگ تشکیل می شود که گیاه را از حمله میکروبی محافظت می کند و اتلاف آب را محدود می سازد. آوندهای چوبی بر اثر نفوذ سلولهای پارانشیمی مجاور یعنی نفوذ تیل به دورن آنها ، مسدود شده عمل انسداد کامل میگردد و محلی در ساقه که برگ روی آن رشد کرده توسط یک زخم مشخص می شود.
ریزش برگ پیش بینی خردمندانه دیگر طبیعت برای فصل زمستان می باشد . درختان پهن برگ برگهای خود را از دست می دهند و در نتیجه شاخه های آنها با سهولت بیشتری سنگینی برف و یخ زمستان را تحمل می کنند . در نقاطی که به ندرت برف و یخ به چشم می خورد برخی از پهن برگان به طور دائم سبز می باشند.
مخروطیان (کاجها، سروها و نرادها) زمان مشخص برای ریز برگ ندارند. برگهای آنها سوزنی یا فلسی شکل می باشد( فرم آنها با ریزش برف مطابقت دارد.) طبیعت سیستم کارآمدی برای دوباره به چرخه درآوردن شاخ و برگهای فروریخته دارد و از طرف دیگر مقدمات یک خاک جنگلی حاصلخیز را فراهم می آورد.
گرچه مواد غذایی آماده شده در حفره های سلولی برگها در فصل پاییز به داخل درخت بازگردانده می شوند،‌ اما مواد معدنی که در طول فصل تابستان درون دیواره های سلولها تزریق شده اند همچنان باقی می مانند. بنابراین برگهای ریخته شده حاوی مقادیر نسبتا زیادی عناصر ارزشمند مانند نیتروژن و فسفر که در واقع بخشی از خاک بحساب می آیند می باشند.
تجزیه برگها لایه های بالایی خاک را از طریق بازگردان عناصری که توسط گیاه قرض گرفته شده غنی گردانده و نه تنها موجب تغذیه درختان درختچه ها و بوته ها در طول سال می گردد بلکه آنها را در مقابل مشکلات دمایی فصل تابستان و زمستان محافظت می کند و از طرف دیگر موجب تثبیت خاک در محل می گردد و به طور همزمان مقدمات تجمع اب را فراهم می سازد. اگر مشتی از این خاک تیره رنگ را بررسی کنید مشاهده خواهید کرد که حتی در یک دوره خشکسالی مرطوب تر و نرمتر از خاکهای زمینهای اطراف می باشد (هوموس جاذب الرطوبه) به هر حال اگر اجازه داده شود که آتش در داخل جنگل پیشروی نماید و برگها بسوزند ارزشمندترین عناصر تقویت کننده براثر حرارت تبدیل به گاز می شوند و به هوا می روند و هوموس با ارزش تخریب می گردد.
جنگلهایی که سطحشان به طور مداوم سوزانده می شود به زودی خاک حاصلخیز خود و توانایی جذب آب و نگهداری رطوبت را از دست خواهند داد. حتی اگر هیچ صدمه چشمگیری به درختان استوار وارد نشود .
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
علت تغییر رنگ برگها

علت تغییر رنگ برگها

------------------------------------------------

مقدمه
دست هنرنمای طبیعت در فصل پاییز آشوبی از رنگهای قرمز و رنگهای زرد در دل جنگل بر پا می‌کند. درک این تصاویر زیبا ، بی‌قوه تخیل و چالاکی نیز میسر است و هر کس به سادگی قادر به ادراک آن می‌باشد. هــر سال با آغاز فصل پاییز با دیدن درختان از سرور مبهمی سرشـار می‌شویم، در حالی که می‌دانیم این لذت ، زودگذر و بی‌ثبات خواهد بود. در مدت کوتاهی برگها به آرامی از ماوای تابستانی خود جدا شده و زمین جنگل را مفروش می‌کنند.






تصورات مردم از علل تغییر رنگ برگها
بسیاری از مردم گمان می‌کنند که یخبندان باعث تغییر رنگ برگها می‌شود. در صورتی که این تصور درست نیست زیرا رنگ بعضی از (برگ|برگها)) قبل از فصل انجماد شروع به تغییر می‌کند. ذهن خیال برخی از مردم هند علت آن را شکار (دب اکبر) توسط شکارچیان آسمانی می‌پندارند، بدین معنا که خون شکار بر روی درختان جنگل چکیده و بسیاری از برگها را به رنگ قرمز درآورده است و برگهای درختان دیگر نیز بر اثر چربیی که به هنگام پخت گوشت آن توسط شکارچیان بر روی درختان پاشیده شده به رنگ زرد درآمده‌اند.

علت علمی تغییر رنگ برگها
ولی حقیقت امر این است که فرآیندهای شیمیایی که به هنگام آماده شدن گیاه برای فصول زمستان در آن به وقوع می‌پیوندند تغییر رنگ برگها را باعث می‌گردند. برگها در طول فصل بهار و تابستان مانند کارخانه‌هایی عمل می‌کنند چرا که تهیه غذای لازم برای رشد درختان را به عهده دارند. ساخت مواد غذایی توسط سلولهای ریز بی‌شمار برگ ، که متعلق به بافت سنتزی مزوفیل که میان دو بشره زبرین و زیرین برگ است، و بعضی اوقات این بافت کلرانشیم نامیده می‌شود صورت می‌گیرد، زیرا سلولهای این بافت دارای کلروپلاستهای بی‌شمار است که این کلروپلاستها حاوی اجسام سبز کوچکی می‌باشند که کلروفیل نام دارند و رنگ برگ را موجب می‌گردند.

در میان سلولهای فتوسنتزی برگ رگبرگهای بی شماری قرار گرفته که از سلولهای آوند چوبی و آبکش تشکیل یافته است که آب و مواد معدنی را به درون برگ آورده، فرآورده‌های فتوسنتزی را به خارج از آن هدایت می‌کند. رگبرگهای مزبور نهایتا به رگبرگ اصلی متصل می‌شوند که پس از عبور از دمبرگ به سیستم آوندی اصلی گیاه می‌پیوندند کلروفیلها غذا را برای گیاه از طریق ترکیب نمودن کربن بدست آمده از هوا ، با هیدروژن ، اکسیژن و مواد معدنی گوناگون موجود در آب و طی فرآیند فتوسنتز یا نورساخت فراهم می‌کنند. در پاییز هنگامی که هوای سرد موجب کاهش فرآیندهای حیاتی می‌گردد فعالیت برگ به پایان می‌رسد،. به بیان ساده‌تر اینکه اجزای دستگاه کارخانه برگ پیاده می‌شوند، کلروفیل به مواد متنوعی که از آنها ترکیب یافته تجزیه می‌شود و مواد غذایی قابل دسترس به منظور ذخیره سازی برای استفاده در بهار به تنه درخت منتقل می‌گردد.






آنچه که در حفره‌های سلولی برگها باقی می‌ماند نوعی ماده آبکی است که در آن مقداری قطرات چربی ،‌ بلور و تعداد معدودی اجسام زرد رنگ که به شدت نور را منکسر می‌سازند مشاهده می‌شوند که عامل زرد شدن رنگ برگها در پاییز به شمار می‌روند. غالبا میزان قند در برگها بیش از آن است که بتواند به سرعت به درون درخت انتقال یابد. در این حالت ترکیب شیمیایی آن با سایر مواد ، رنگهای متنوعی را بوجود می‌آورد که بین قرمز روشن و قرمز مایل به قهوه‌ای در نوسان است. در مخروطداران که برگهای خود را در پاییـــز از دست نمی‌دهند به قهوه‌ای روشن بدل می‌شود که خود عامل روشن‌تر شدن رنگ در بهار می‌باشد.

فرایند جدا شدن برگ از درخت
در مدت زمانی که برگها تغییر رنگ می‌دهند بر اثر عواملی از محیط که عبارتند از کوتاه شدن طول روز و کاهش دما ، افتادن برگ از درختان خزان‌پذیر آغاز می‌گردد. در نقطه‌ای که دمبرگ به تنه چسبیده لایه‌ای از سلولهای خاص تکامل می‌یابند و به تدریج بافتهایی که برگ را نگه می‌دارند سست شده و برگها جدا می‌شوند. سلولهای پارانشیمی لایه ریزش ، اغلب از سلولهای اطراف کوچکتر است، حتی عناصر آوندی کوتاه بوده در دسته‌های آوندی در ناحیه ریزش فیبر وجود ندارد. این ویژگیهای تشریحی ناحیه ریزش را به نقطه ضعیفی مبدل می‌سازد.

قبل از افتادن برگ تغییرات بی‌شماری در ناحیه ریزش روی می‌دهد. تقسیم سلولی غالبا انجام می‌گیرد و لایه‌ای از سلولهایی به شکل آجر در سراسر عرض پایه دمبرگ بوجود می‌آید. تغییرات فعال متابولیسمی در سلولهای ناحیه ریزش ، سبب تجزیه جزئی دیواره سلول یا تیغه میانی می‌شود و سلولها بدین ترتیب از هم جدا می‌گردند و سنگینی برگ و یا وزش باد در نهایت اتصال آوندی را گسسته ، برگ از درخت می‌افتد. هم زمان با جدا شدن برگها طبیعت جای بریدگــی را ترمیـــــم می‌نماید، به این شکل که وقتی برگ بر اثر وزش باد یا وزن خود فرو می‌افتد یک لایه چوب پنبه‌ای روی بقایای دمبرگ تشکیل می‌شود که گیاه را از حمله میکروبی محافظت می‌کند و اتلاف آب را محدود می‌سازد.

آوندهای چوبی بر اثر نفوذ سلولهای پارانشیمی مجاور یعنی نفوذ تیل به درون آنها ، مسدود شده عمل انسداد کامل می‌گردد و محلی در ساقه که برگ روی آن رشد کرده توسط یک زخم مشخص می‌شود. ریزش برگ پیش بینی خردمندانه دیگر طبیعت برای فصل زمستان می‌باشد. درختان پهن برگ برگهای خود را از دست می‌دهند و در نتیجه شاخه‌های آنها با سهولت بیشتری سنگینی برف و یخ زمستان را تحمل می‌کنند. در نقاطی که به ندرت برف و یخ به چشم می‌خورد برخی از پهن برگان بطور دائم سبز می‌باشند. مخروطیان (کاجها ، سروها و نرادها) زمان مشخص برای ریزش برگ ندارند. برگهای آنها سوزنی یا فلسی شکل می‌باشد.






چگونگی مورد استفاده قرار گرفتن برگهای ریخته شده در طبیعت
طبیعت سیستم کارآمدی برای دوباره به چرخه درآوردن شاخ و برگهای فرو ریخته دارد و از طرف دیگر مقدمات یک خاک جنگلی حاصلخیز را فراهم می‌آورد. گرچه مواد غذایی آماده شده در حفره‌های سلولی برگها در فصل پاییز به داخل درخت بازگردانده می‌شوند،‌ اما مواد معدنی که در طول فصل تابستان درون دیواره‌های سلولها تزریق شده‌اند همچنان باقی می‌مانند.

بنابراین برگهای ریخته شده حاوی مقادیر نسبتا زیادی عناصر ارزشمند مانند نیتروژن و فسفر که در واقع بخشی از خاک به حساب می‌آیند، می‌باشند. تجزیه برگها لایه‌های بالایی خاک را از طریق بازگردان عناصری که توسط گیاه قرض گرفته شده غنی گردانده و نه تنها موجب تغذیه درختان ، درختچه‌ها و بوته‌ها در طول سال می‌گردد بلکه آنها را در مقابل مشکلات دمایی فصل تابستان و زمستان محافظت می‌کند و از طرف دیگر موجب تثبیت خاک در محل می‌گردد و بطور همزمان مقدمات تجمع آب را فراهم می‌سازد. اگر مشتی از این خاک تیره رنگ را بررسی کنید مشاهده خواهید کرد که حتی در یک دوره خشکسالی مرطوب‌تر و نرم‌تر از خاکهای زمینهای اطراف می‌باشد (هوموس جاذب‌الرطوبه).

به هر حال اگر اجازه داده شود که آتش در داخل جنگل پیشروی نماید و برگها بسوزند ارزشمندترین عناصر تقویت کننده براثر حرارت تبدیل به گاز می‌شوند و به هوا می‌روند و هوموس باارزش تخریب می‌گردد. جنگلهایی که سطحشان بطور مداوم سوزانده می‌شود به زودی خاک حاصلخیز خود و توانایی جذب آب و نگهداری رطوبت را از دست خواهند داد. حتی اگر هیچ صدمه چشمگیری به درختان استوار وارد نشود.
منبع:رشد

اقتباس: http://www.daneshju.ir/forum/f308/t19820.html
_________________
www.gsdesign.blogsky.com
www.pasyrus.com
www.pasyrus.com/forum
 

fgni

متخصص باغبانی
کاربر ممتاز
ظاهرا كل مطلب خلاصه در اينه كه برگ بعلت تغييرات نسبت ميزان رنگيزه در سلولهاش تغيير رنگ ميده يا ازدست رفتن گلروفيل و در نهايت مرگ برگ
 

MehD1979

متخصص زراعت و اگرواکولوژی
کاربر ممتاز
دلایل زرد و قرمز شدن برگ درختان در فصل خزان

دلایل زرد و قرمز شدن برگ درختان در فصل خزان

سرخی و زردی برگهای درختان در فصل پاییز علاوه بر زیبایی شگفت انگیزی که دارند نشانه ای از تکامل گیاهان هستند که از چند میلیون سال قبل آغاز شده است


مهر: یک ماه تا فرا رسیدن فصل پاییز باقی است. از گذشته های دور رنگهای زرد و سرخ برگهای درختان در سومین فصل سال مورد توجه هنرمندان بوده است. جالب است که رنگهای درختان براساس نوع منطقه ای که در آن قرار گرفته اند با یکدیگر متفاوت هستند.

به طوری که لباس پاییزی درختان در آمریکا و آسیای شرقی به رنگ سرخ و اروپای مرکزی و جنوبی به رنگ زرد است.

در حقیقت درختان براساس قاره و عرض جغرافیایی که در آن قرار گرفته اند رفتار ویژه ای را در پوشیدن لباس پاییزی بروز می دهند.

منشاء تفاوت رنگ برگ درختان در پاییز

"یارمو هولوپانین" از دانشگاه کوپیو در فنلاند تئوری جدیدی را در مجله علمی "نیو فیتولوژیست" منتشر کرده است که نشان می دهد تغییرات آب و هوایی و مهاجرتهای بزرگی که میلیونها سال قبل زمین را دگرگون کرده اند علت اصلی رنگهای متفاوت برگهای درختان در مناطق مختلف دنیا است.

زرد
رنگدانه های زرد در برگها حضور دارند و زمانی که رنگ سبز کلروفیل کاهش می یابد در برگ درخت قدرت می گیرند. برای رنگ سرخ شرایط کمی پیچیده تر است.

به طوری که رنگدانه های قرمز رنگ آنتوسیانین در برگها وجود ندارند اما با فرارسیدن پاییز تولید می شوند. این رقابت به تازگی کشف شده است و بعضی تحقیقات نشان می دهند که چرا درختان برای ایجاد رنگدانه های سرخ در برگها از منابع مختلفی بهره می گیرند.

سرخ

توضیحات متفاوتی برای قرمز شدن برگهای درختان ارائه شده است. از پخش دوباره آمینو اسیدها به بخشهای دیگر درخت تا استراتژی دفاعی گیاه در مبارزه با حشرات از جمله این توضیحات هستند.

در حقیقت شته ها که مولکولهای آلی را می مکند جذب رنگ زرد درختان می شوند درحالی که به شدت از رنگ قرمز واهمه دارند. بنابراین رنگ سرخ برگهای بعضی از درختان ثمره یک مبارزه طولانی تکامل میان گیاهان و حشرات است.

تئوری

پروفسور یارمو هولوپانین در این خصوص توضیح داده است که تفاوتهای رنگهای برگ درختان در پاییز از 35 میلیون سال قبل آغاز شده است. در آن زمان مناطق وسیعی از زمین پوشیده از جنگهای همیشه سبز یا درختان حاره ای بودند.

در هزاره های یخبندان و دوره های خشک بسیاری از درختان دستخوش تکامل شده و به درختان برگ ریز تبدیل شدند.

در ادامه، درختان فرایند تولید رنگدانه های سرخ را برای مبارزه با حشرات توسعه دادند. در آمریکای شمالی و آسیای شرقی، سلسله جبالی که در جهت شمال به جنوب امتداد می یافتند این امکان را فراهم می کردند که گیاهان و حیوانات از عرضهای جغرافیایی پایین تر به عرضهای جغرافیایی بالاتر مهاجرت کنند و به این ترتیب توانستند از مناطق پوشیده از یخ عصرهای یخبندان خارج شوند.

همراه با این گیاهان حشرات دشمن نیز مهاجرت خود را آغاز کردند. به این ترتیب جنگ برای بقا بدون وقفه ادامه یافت.

این درحالی است که در قاره اروپا، کوهها به خصوص سلسله جبال آلپ در جهت شرق به غرب امتداد یافته اند و همین مسئله مانعی بر سر راه مهاجرت بود.

به طوری که بسیاری از گونه های درختان در دوره های مختلف سرد عصر یخبندان امکان ادامه بقا را از دست دادند و به این ترتیب حشراتی که به این گیاهان وابسته بودند نیز مردند.

اما گیاهانی که موفق شدند از این نبرد پیروز بیرون بیایند مزیتهایی پیدا کردند. این مبارزه با انقراض بسیاری از حشرات پایان یافت و بنابراین دیگر نیازی به تولید رنگدانه های سرخ نبود.

استثناء

به گفته دانشمندان، یکی از شواهد حمایت از این تئوری در بوته های کوچک و درخچه هایی است که در اسکاندیناوی رشد می کنند.

برگهای این بوته ها در پاییز به رنگ سرخ در می آیند. در حقیقت در تفاوت با درختان، این گیاهان کوچک در عصر یخبندان زیر لایه ای از برف که از آنها در برابر دماهای سردتر محافظت می کرد به حیات خود ادامه می دادند.

به علاوه، این پوشش سفید از آنها در برابر حشرات دشمن نیز محافظت می کرد و به این ترتیب در پایان عصر یخبندان، مبارزه این گیاهان با حشرات ادامه یافت. نتیجه این مبارزه در لباس پاییزی سرخ رنگ این بوته ها جلوه می یابد.
 
  • Like
واکنش ها: fgni

سیندا

عضو جدید
چرا برگ درختان در پاییز تغییر رنگ میدهند؟...

چرا برگ درختان در پاییز تغییر رنگ میدهند؟...

همه ما از تماشای رنگ‌های زیبای برگ درختان در پاییز لذت می‌بریم اما آیا تا به حال این پرسش برایتان پیش آمده که علت این تغییر رنگ چیست؟ چرا بعضی برگ‌ها در پاییز قرمز رنگ می‌شوند؟ رنگ‌های زرد و نارنجی از کجا می‌آیند؟ برای یافتن پاسخ این پرسش‌ها با ما همراه شوید...برگ‌ها کارخانه‌های طبیعی تولید غذا هستند. گیاه آب را از زمین و گاز دی اکسید کربن را از هوا می‌گیرد و با استفاده از نور خورشید، طی فرآیند فتوسنتز آب و دی‌اکسید کربن را به گلوکز تبدیل می‌کند. گیاه از این ماده به عنوان منبع انرژی برای رشد استفاده می‌کند. ماده ‌ای شیمیایی به نام کلروفیل در فرآیند فتوستنز نقش دارد. کلروفیل سبز رنگ است و در واقع علت سبزی برگ درختان هم وجود همین ماده است. با پایان تابستان و آغاز پاییز که روزها کوتاه و کوتاه تر می‌شوند این پیام به درختان داده می‌شود که باید برای زمستان آماده شوند. در طول زمستان نور و آب کافی برای فتوسنتز وجود ندارد. برگ‌ها کارخانه غذاسازی را متوقف می‌کنند و گیاه از غذایی که برگ‌ها در طول تابستان ذخیره کرده اند استفاده می‌کند. کلروفیل سبز برگ‌ها ناپدید می‌شود و با از بین رفتن رنگ سبز، رنگ زرد و نارنجی پدیدار می‌شود. مقدار کمی ‌از این رنگ‌ها همیشه در برگ وجود دارد اما در تابستان به دلیل اینکه با کلروفیل سبز پوشانده شده‌اند دیده نمی‌شوند. علت رنگ نارنجی ماده رنگی کاروتن است و رنگدانه زانتوفیل علت رنگ زرد در برگ درختان است. اینها رنگدانه‌هایی هستند که در بیشتر گل‌ها و غذاهایی مانند هویج و موز و زرده تخم مرغ وجود دارند. ما به‌طور دقیق نقش آنها را در گیاه نمی‌دانیم اما دانشمندان تصور می‌کنند این ترکیبات در فتوسنتز نقش داشته باشند. رنگ قهوه‌ای برگ درختان هم به علت وجود ماده تانین است. ماده تندی که از مواد زاید تولید می‌شود. ترکیب متفاوت این رنگدانه‌ها رنگ‌های زیبا و متنوعی را به وجود می‌آورد و موجب می‌شود ما از رنگ‌های زیبای درختان در پاییز لذت ببریم.
 
بالا