اهار زنی
اهار زنی
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]صنعت نشاسته های اصلاح شده
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]نشاسته طبیعی علیرقم قابلیت های بسیار در بهبود كیفیت خواص بسیاری از مواد غذایی، در مواقعی نمی تواند خواص مورد نظر را جهت استفاده در غذا فراهم سازد، برای مثال در اثر فرآیندهای پیچیده تولید مواد غذایی ، مولكولهای نشاسته طبیعی تجزیه می شوند و به دنبال آن ویسكوزیته و قوام محصول كاهش می یابد. به منظور بهبود كیفیت نشاسته و افزایش كارایی آن در غذاهای مختلف با توجه به نیاز می توان تغییرات به خصوصی را در ساختار آن به وجود آورد كه منجر به بهبود خواص عملكردی آن گردد. تولید و تهیه نشاسته های اصلاح شده سالهاست كه مورد توجه محققان میباشد. این شركت با توجه به تجربیات خود و مشاوره اساتید دانشگاه در مراكز تحقیقاتی و با همكاران خارجی خود در حال تحقیق و مطالعه بر روش تولید مشتقات نشاسته می باشد. هم اكنون این شركت توانایی دارد تا دانش فنی و خط تولید مشتقات ذیل را تامین نماید.
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]نشاسته های كاتیونیك (عمدتا برای حفظ و نگهداری الیاف و رنگدانه ها روی كاغذ مصرف می شوند، همچنین استفاده از اینها باعث بهبود و استحكام در مقابل پارگی و پایداری در مقابل تا خوردن كاغذ می شوند، همچنین به عنوان امولسیفایر برای ضد آب كردن كاغذهای چسب زنی و آهار زنی و در تصفیه و پالایش سنگ معدن به عنوان عوامل انباشتگی و لخته كنندگی مورد استفاده قرار می گیرند(
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]نشاسته های فسفاته (نشاسته های منو فسفاته در مصرف مواد غذایی بسیار مفید می باشند چون پایداری بسیار عالی هنگام از بین رفتن انجماد دارند. این نوع نشاسته به عنوان تغلیظ كننده جهت تهیه عصاره منجمد گوشت و كرم یا خامه منجمد كیك نسبت به دیگر نشاسته ها برتری دارند، كاربردهای غیر غذایی نشاسته فسفاته عبارتند از: اتصال دهنده یا چسباننده میان قالبهای فلزی، در كاغذ سازی برای استحكام و مقاومت در برابر تا شدن و بهبود مشخصات ویژه آن، در نساجی به عنوان آهارزنی و چسب زنی در تصفیه آلومینیوم از سنگ معدن بوكسیت و در ساخت دترژنتها(
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]نشاسته اكسید شده (در صنایع نساجی برای آهار زنی و پرداخت پارچه، در تولید مواد عایق كاری و تخته های دیواری و لباس شوی ها نیز مورد استفاده قرار می گیرد(
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]نشاسته استری شده (در صنایع غذایی در انواع سوپها، غذای كودك، كنسروسازی و همچنین در صنایع نساجی مورد استفاده قرار می گیرد(
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]نشاسته اتری شده (به طور وسیعی جهت پوششهای كاغذی Paper coating و آهار زنی آنها برای بهبود استحكام و سفتی كاغذ مورد استفاده قرار می گیرد(
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]دكسترین (به عنوان مواد تشكیل دهنده فیلم های خوراكی و جایگزین چربی در محصولات غذایی به كار می رود( [/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]نشاسته پری ژلاتینه (میزان اتلاف آب را در گل حفاری چاههای نفت به حداقل می رساند و در آب سرد به خوبی پخش شده، برای خمیرهای كاغذ دیواری و در ساخت كاغذ به عنوان چسب داخلی الیاف به كار می رود، همچنین در صنایع غذایی در پودینگها، سس سالاد،پركن كلوچه، شیرینیها و آب نباتها و سفت كننده های كیك به كار می رود )[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]نگاه کلی
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]نشاسته ترکیب پیچیدهای از کربوهیدراتها و غیر قابل انحلال در آب است. از آن برای تولید چسب و کاغذ و در صنایع نساجی استفاده میکنند. از لحاظ بیوشیمی نشاسته از دو نوع پلیمر کربوهیدرات به نام آمیلاز و آمیلو پکتین (پلیساکاریدها) تشکیل شده است. مونومرهای این پلیساکاریدها واحدهای گلوکز هستند که به روش سر به دم به یکدیگر وصل شده و تشکیل پیوندهای آلفا 1 و 4 را میدهند. روی هم رفته ساختار آمیلوپکتین به سادگی سایز زنجیرهای پلیساکاریدی نیست. در این پلیساکارید دو واحد گلوکز از طریق پیوندهای 1 و 6 آلفا به یکدیگر متصل شده و تشکیل شاخههای فرعی را میدهند. [/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]ساختار نشاسته [/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]از لحاظ ساختاری نشاسته یک ترکیب خوشهای از لیمرهای خطی است که در آن پیوندهای زنجیری آلفا 1 و 4 ستونی از واحدهای گلوکز و شاخههای فرعی با پیوند آلفا 1 و 6 را تشکیل دادهاند. نشاسته در ملکول بعنوان انرژی ذخیره میشود. در گیاهان ، نشاسته در اندام سلولی ویژه به نام آمیلوپلاست ذخیره میشود. [/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]منابع نشاسته [/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]نشاسته در اغلب میوهها ، دانهها ، غلات و غدههای گیاهی ، (سیب زمینی) یافت میشود. 4 منبع عمده نشاسته عبارتند از: ذرت ، سیب زمینی ، گندم و برنج. [/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]کاربرد [/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]نشاسته برای تولید چسب و کاغذ و برای آهار زدن برخی پارچهها استفاده میشود. همچنین در آشپزی و برای تهیه برخی از غذاها و شیرینیها مورد استفاده قرار میگیرد. در قرن 19 و اوایل قرن بیستم از نشاسته رختشویی (آهار) که از مخلوط نشاسته و آب تشکیل میشد برای صاف کردن یقه و سر آستین پیراهنهای مردانه موقع اتوکشی استفاده میکردند. [/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]نشاسته حیوانی [/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]نشاسته حیوانی گلیکوژن نام دارد و در کبد ذخیره میشود تا هنگام نیاز بدن به انرژی ، مورد استفاده قرار گیرد و از لحاظ ساختار و سایر خواص با نشاسته گیاهی متفاوت است. [/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]تست نشاسته [/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]برای دانستن اینکه نمونهای حاوی نشاسته است به آن مقداری محلول ید (یدید پتاسیم در آب) اضافه میکنند در صورت وجود نشاسته در ترکیب ، رنگ زرد محلول ید به آبی تیره تغییر می کند.[/FONT]
[/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT]