سوالم این هست که هیدروژن گازی رو چگونه مایع نگاه میدارند. لطفاً تئوری پاسخ دهید. و اگر به همان شکل گازی نگاه میدارند و بعد با کاهش فشار ناگهانی مایع می شود، چه فشاری برای کپسول لازم است؟
ببينيد وقتي يک مايع (مثلا همون هيدروژن يا ملموس تر آب) داخل يه مخزن (که بسيار در برابر فشار مقاومه) در بسته باشه و شروع کنيم به گرم کردنش مايع تبخير ميشه که قسمت عمدهاي از گرماي مورد نيازش رو از خود مايع ميگيره، حالا بچ بچ فرض کنيم خوب مقدار بخار بيشتر ميشه و همچنين فشار مخزن بالا ميره در هر دمايي تعادل برقرار ميشه يعني هم مايع داريم هم گاز حاصل از تبخير اون مايع رو (ديگ زودپز نمونه بارزش هست) خوب اگر به گرم کردن ظرف ادامه بديم کل مايع تبخير ميشه و حالا ديگه فشار بر اساس گرما بالا ميره رابطه مخصوص گازهاي کامل رو در نظر بگيريد هر چه تعداد مولهاي يک گاز بيشتر بشه فشارش ميره بالا و اگر تبخير باشه دما ثابته و بعد از اتمام مايع ديگه دما ثابت نيست و بالا ميره و تناسبا فشار هم زياد ميشه (اين موقعيت بسيار بسيار خطرناکه الان که دارم تئوري توضيح ميدم لرزه بر اندامم افتاده) اميدوارم متوجه شده باشيد. فشار مخزن يا همون ظرف بي اندازه زياد شده حالا که اگر گرما نديم به ظرف و شروع کنيم به سرد کردنش (يعني منبع گرما رو خاموش کنيم و سردش کنيم) دوباره مايع ميشه حالا اين گاز ما اگر بالاتر از دماي بحراني باشه چي مايع نميشه و ظرف تحت فشار بالا باقي ميمونه.
همه اين تفاسير وقتي هستش که
ظرفمون تحمل فشار بالا رو داشته باشه که عملا نداره و يه جايي ديگه آه از نهادش در مياد و مي ترکه
ضمنا هيدروژن مايع مصرف صنعتي نداره که همه جا بشه پيداش کرد. تقريبا اکثر گازهاي سبک متان هوا ازت اينا رو فقط تحت فشار نگهداري ميکنند که مقدارش زياد باشه مايع اصلا نيست. شايد در تدابير شديد عملياتي و شرايط بسيار کنترل شده اين ظروف رو تو آزمايشگاه بشه ديد
وگرنه هيدروژن مايع با دماي بحراني نزديک صفر مطلق اصلا تصورش هم برام مشکله