[گرافیک] - تئوری و مفهوم رنگ ها و کاربرد آن در طراحی سایت

n*@*f*@*s

عضو جدید
کاربر ممتاز
نارنجی (رنگ ثانویه):

طراحی کردن رنگ ها یک کار ذهنی و درونی و فردی است. چیزی که باعث ایجاد و بروز یک عکس العمل در یک فرد می شود ممکن است در افراد دیگر باعث ظهور واکنش های متفاوتی گردد. گاهی این واکنش ها به دلیل اولویت بندی های شخصی است و گاهی به دلیل پس زمینه ی فرهنگی فرد. تئوری رنگ به نوبه ی خود یک علم به حساب می آید. مطالعه ی این که رنگ ها چگونه روی افراد مختلف اثرات متفاوت می گذارد، هم به صورت فردی هم به صورت گروهی، چیزی است که ممکن است در بعضی افراد باعث شود تا شغل خود را گسترش و بهبود ببخشند. کاری به آسانی تغییر دادن ته رنگ (hue) و اشباع رنگ (saturation) یک رنگ می تواند یک احساس کاملا متفاوت ایجاد کند. تفاوت های فرهنگی به این معنا است که گاهی اوقات مواردی که برای یک فرد در یک کشور خوشحال کننده و هیجان برانگیز است می تواند برای فرد دیگری از یک کشور دیگر نا امید کننده و باعث دلتنگی و افسردگی شود. این پست قسمت اول از تئوری و مفهوم رنگ ها و کاربرد آن در طراحی سایت می باشد که در اختیار شما کاربران گرامی قرار داده شده است.






در این بخش از تئوری رنگ ها در رابطه با معنای و مفهومی که در پس رنگ های مختلف قرار دارد بحث خواهیم کرد و به دنبال آن ها مثال هایی را برای روشن تر شدن آن ارائه می کنیم.





رنگ های گرم شامل رنگ های قرمز، نارنجی، زرد و طیف های بین این سه رنگ می باشد. این سه رنگ رنگ آتش، برگ های پاییزی و طلوع آفتاب هستند و عموما محرک، پر حرارت و داراب انرژی مثبت هستند.

رنگ های زرد و قرمز هر دو از رنگ های اصلی هستند و رنگ نارنجی در بین این دو قرار گرفته است و این یعنی رنگ های گرم ذاتا گرم هستند و از ترکیب یک رنگ سرد با یک رنگ گرم بدست نمی آیند. برای القای اشتیاق، شادی، حرارت و انرژی در طرح های خود از رنگ های گرم استفاده کنید.


قرمز (رنگ اصلی)





رنگ قرمز یک رنگ بسیار گرم است. با این رنگ آتش، پیروزی و میدان جنگ تداعی می شود. همچنین نشانه ی عشق و علاقه نیز هست. در تاریخ این رنگ هم بیانگر شیطان و هم نشانه ی خداوند عشق می باشد. رنگ قرمز می تواند تاثیرات جسمی زیادی روی افراد بگذارد، مثلا باعث بالا رفتن فشار خون و سرعت دم و باز دم می شود، همچنین سوخت و ساز بدن را نیز افزایش می دهد.
رنگ قرمز می تواند عصبانیت به همراه داشته باشد، البته در کنار آن از اهمیت زیادی برخوردار است. این رنگ نشانه ی خطر نیز هست.


این رنگ در خارج از دنیای غرب معانی متفاوتی دارد مثلا در کشور چین رنگ موفقیت، کامیابی و شادمانی است. این رنگ می تواند باعث جذب خوشبختی و موفقیت شود. در سایر فرهنگ های شرقی لباس عروسان در روز عروسی به رنگ قرمز است. در آفریقای جنوبی قرمز رنگ سوگواری و عزا است. به علاوه رنگ قرمز نشانه ی مسلک کمونیسم می باشد. در آفریقا به دلیل اینکه رنگ قرمز جنبه ی هشدار دهنده دارد نشان بیماری AIDS را با این رنگ طراحی کردند.

مثال:





سایه های تیره ی رنگ قرمز در این طرح به سایت قدرت و زیبایی زیادی بخشیده است.


رنگ قرمز یک دست و خالص در مقابل رنگ تیره ی پس زمینه برجستگی و جلوه ی زیادی دارد و حس قدرت را به سایت می دهد.​
وقتی رنگ قرمز تیره با رنگ های سفید و خاکستری ترکیب شود حس زیبا و حرفه ای بودن طرح را القا می کند.


نارنجی (رنگ ثانویه):



رنگ نارنجی رنگ بسیار با طراوت و انرژی زایی است. این رنگ در حالات مات (mute) می تواند تداعی کننده ی کره زمین و فصل پاییز باشد. به دلیل همراه بودن آن با تغییرات فصل ها، رنگ نارنجی می تواند نشانه ی تغییر و حرکت باشد.

چون میوه ای با همین نام وجود دارد، پس این رنگ می تواند علامت سلامتی، سرزندگی و حیات باشد. (Orange در زبان فارسی به معنای پرتقال است). در طراحی ها رنگ نارنجی بدون داشتن تاثیر پذیری زیاد رنگ قرمز می تواند باعث جلب توجه شود. این رنگ بیشتر دوستانه و جذاب است و کمتر هم چشم را می زند.


مثال:

کادر نارنجی روشن به همراه رنگ های قرمز باعث جلب توجه می شود.

وقتی رنگ نارنجی تیره در کنار سبز لیمویی بکار می رود تقریبا به عنوان یک رنگ خنثی و رنگ زمینه عمل می کند.

زرد (رنگ اصلی):


رنگ زرد غالبا به عنوان انرژی بخش ترین رنگ های گرم به شمار می رود. این رنگ تداعی بخش شادابی و طلوع خورشید است. رنگ زرد همچنین نشان گر ترسویی، نامردی و حیله و تقلب نیز می باشد.

رنگ زرد در برخی موارد به عنوان رنگ امید نیز شناخته می شود، چون دیده شده در بعضی از کشورها روبان های زرد توسط خانواده هایی به نمایش گذاشته می شود که یکی از اعضای آنها در جنگ شرکت دارد. این رنگ همچنین برای نشان دادن خطر نیز بکار می رود اما نه به شدت و تاکید رنگ قرمز.

در برخی از کشورها رنگ زرد معانی متفاوتی و مختلفی دارد. مثلا در مصر رنگ زرد را در سوگواری ها و مراسم عزاداری استفاده می کنند. در ژاپن رنگ زرد نشان گر شجاعت و در هند نماینده ی تجارت است.

رنگ زرد روشن در طراحی می تواند احساس شادابی و خوشی را القا کند. رنگ های زرد ملایم تر معمولا به عنوان رنگ خنثی برای کوکان و بچه ها بکار می رود (به جای رنگ های آبی و صورتی). زردهای روشن حس شادابی را بیشتر از رنگ های زرد براق القا می کنند. زردهای تیره و زردهای طلایی نماد کهنگی و آنتیک بودن هستند و در طرح هایی بکار می روند که هدف استمرار و پایداری است.



مثال:






سر صفحه یا هدر و گرافیک های زرد روشن در این سایت انرژی های مثبت را به بیننده منتقل می کنند.







رنگ زرد روشنی که در اینجا مشاهده می کنید به عنوان یک رنگ خنثی در هدر بکار رفته است. تصویر نقاشی شده ی روی آن نیز احساس شادی را به کاربر القا می کند.​







رنگ زرد براق توجه را به قسمت های مهم این سایت منعطف می کند.







رنگ زرد این گل آفتابگردان روی این سایت فصل تابستان را برای بیننده تداعی و یادآوری می کند، همچنین ترکیب این رنگ با رنگ زرد پس زمینه حس آرامش و استحکام و ثبات را به کاربر هدیه می دهد.







رنگ زرد براق هدر این سایت انرژِی مضاعفی را به بیننده منتقل می کند.
 

n*@*f*@*s

عضو جدید
کاربر ممتاز
ادامه ی موضوع

ادامه ی موضوع

رنگ های سرد






رنگ های سرد عبارتند از سبز، آبی و ارغوانی و اغلب از رنگ های گرم آرام تر هستند. آن ها رنگ آب، شب طبیعت و گاهی رنگ سکون و آرامش و تا حدی خاموش و محتاط هستند.

رنگ آبی در چرخه ی رنگ های سرد تنها رنگ اصلی است که این بدین معناست که سایر رنگ ها از ترکیب آبی با یک رنگ گرم ساخته شده اند. رنگ های سبز تا حدی دارای ویژگی های رنگ زرد هستند و رنگ ارغوانی تعدادی از خصوصیات رنگ قرمز را داراست. برای ایجاد حس آرامش و نمای حرفه ای در طرح های تان از رنگ های سرد استفاده کنید.



سبز




رنگ سبز رنگ واقع بینی، حقیقت و واقعیت است. این رنگ می تواند نمایانگر شروع تازه و رشد و نمو و پیشرفته باشد، همچنین دلالت بر بازسازی و وفور و فراوانی نیز دارد. رنگ سبز می تواند نشانه ی حسادت و کمبود تجربه و تحمل نیز باشد.

رنگ سبز بیشتر ویژگی های رنگ آبی را داراست، اما این رنگ آمیخته با حس پر انرژی بودن رنگ زرد است. رنگ زرد می تواند در طراحی ها تعادل و هماهنگی ایجاد کند. این رنگ تا حد زیادی پایدار و با ثبات است. رنگ سبز بیشتر مناسب طرح هایی مرتبط با سلامتی، امنیت و ثبات، نوسازی و طبیعت می باشد. حس انرژی بخشی و پویایی رنگ های سبزهای براق بیشتر است، در حالی که رنگ سبز زیتونی بیشتر نمایانگر طبیعت است. سبزهای تیره با ثبات ترند و نمایانگر وفور نعمت می باشند.


مثال:




رنگ سبز ماتی که در این سایت بکار رفته است حس واقع بینی و طبیعت را القا می کند.






رنگ سبز براق تر هدر این سایت که با یک برگ ترکیب شده است حس طبیعت و پویایی و تحرک را منتقل می کند.






رنگ سبز زیتونی این سایت حس طبیعت را منتقل می کند که بیشتر مناسب قسمت محتوای سایت است.






رنگ سبز روشنی که در این سایت بکار رفته است حس تازگی و انرژی را در بیننده بوجود می آورد.​





رنگ سبز زیتونی بکار رفته در این سایت باز هم حس طبیعت را در ذهن کاربر ایجاد می کند.



آبی (رنگ اولیه)





در زبان انگلیسی رنگ آبی اغلب با احساس دلتنگی همراه است. همچنین این رنگ در همه جا برای نشان دادن آرامش، ملایمت و مسئولیت بکار می رود. رنگ های آبی روشن نیروبخش، شادی آور و دوستانه هستند. آبی های تیره بیشتر قدرتمند، قابل اتکا و معتبر هستند. رنگ آبی رنگ صلح است و در بسیاری از فرهنگ ها و سنن به مذهب، دین و امور معنوی دلالت دارد برای مثال مریم مقدس همیشه با یک جامه ی بلند آبی رنگ نشان داده می شود.

مفهوم رنگ آبی بستگی به سایه و رنگ عینی دارد. در طراحی، سایه عینی و دقیق رنگ آبی که شما انتخاب می کنید به اینکه طرح های شما چطور دیده می شوند مناسبت دارد. رنگ های آبی روشن اغلب آرامش بخش و ساکن هستند. رنگ ها آبی براق انرژی بخش و تازه کننده هستند. رنگ های آبی تیره برای سایت ها یا طراحی هایی که در آن ها دوام و استحکام و پایایی اهمیت دارد بسیار مناسبند.


مثال:






رنگ های آبی تیره احساس پایایی و دوام را به بیننده القا می کنند، در حالی که رنگ های آبی روشن و براق از القای این احساس جلوگیری می کنند.​






رنگ آبی تیره به این سایت یک منظره و نمای حرفه ای داده است، مخصوصا زمانی که با رنگ سفید پس زمینه ترکیب شده است.اما با اضافه شدن یک accent آبی روشن جذابیت آن افزایش پیدا کرده است.






رنگ آبی آسمانی این سایت احساس جوانی و شادابی به این سایت بخشیده است که با اضافه شدن accent های قرمز جذابیت آن چند برابر شده است.






در این سایت ترکیبی از درجات مختلف رنگ آبی بکار رفته است که روی هم رفته حس تازگی و طراوت را به بیننده القا می کند.





رنگ آبی روشن و مات این سایت احساس آرامش و سکون را به کاربر منتقل می کند.



ارغوانی (رنگ ثانویه)





رنگ ارغوانی نمایانگر تجملات و اشرافیت است. این رنگ از ترکیب رنگ های آبی و قرمز بوجود می آید و دارای ویژگی های هر دو رنگ می باشد. این رنگ با خلاقیت و تخیل نیز همراه است.

در کشور تایلند رنگ ارغوانی رنگ لباس عذاداری و سوگواری زن های بیوه است. رنگ های ارغوانی تیره به صورت سنتی نمایانگر سلامتی و اشرافیت هستند، در حالی که رنگ های ارغوانی روشن تر بیشتر رمانتیک و خیال پردازانه هستند.

در طراحی، رنگ های ارغوانی تیره می توانند حس ثروت و خوشی و عیش و نوش را القا کنند. ارغوانی های روشن ملایم ترند و حس بهار و عشق را انتقال می دهند.






سایه تیره ای که در اینجا بکار رفته است حالت سلطنتی و مجلل بودن رنگ ارغوانی را به نمایش می گذارد که بیشتر برای نشان تجاری کالاهای Asprey luxury مناسب است.






رنگ های ارغوانی متوسط و روشن که در اینجا بکار رفته است برای القای حس خلاقیت و نوآوری به خوبی عمل می کنند.





رنگ ارغوانی روشن تر که میزان رنگ قرمز در آن بیشتر است به این سایت نیرو بخشی و غنا را بخشیده است.





پس زمینه ی ارغوانی تیره باعث شده که حس خلاقیت در این سایت برجسته تر به نظر برسد.





accent های ارغوانی تیره ی بکار رفته در این سایت احساس تجمل و تهذیب و پالایش را القا می کند.


منبع : joojman.com
 
بالا